Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Vācija paziņo par Draizaitla un vēl divu NHL vīru pievienošanos PČ sastāvam

Rolands Eliņš

Vācija paziņo par Draizaitla un vēl divu NHL vīru pievienošanos PČ sastāvam
Leons Draizaitls. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ceturto gadu pēc kārtas uz pasaules čempionātu posīsies Vācijas hokeja superzvaigzne Leons Draizaitls, šodien apstiprināja Vācija Hokeja federācija, reizē paziņojot par sava sastāva papildināšanu ar Čikāgas „Blackhawks” uzbrucējs Dominiku Kahūnu un šosezon 22 NHL spēles aizvadījuši Korbinianu Holceru.

Pēc NHL regulārās sezonas beigām Vācijas hokejists Leons Draizaitls ASV medijiem bija pozitīvi izteicies par iespēju spēlēt PČ, taču galīgo lēmumu apsolīja darīt zināmu vēlāk. Šodien tas ticis apstiprināts kā pozitīvs, un Vācijas izlases vadība ziņo, ka Draizaitls pievienosies izlasei nākamajā otrdienā.

Draizaitls aizvadīja savu iespaidīgo NHL sezonu, 82 spēlēs iemetot 50 vārtus un savācot 105 punktus. 23 gadus vecais vācu uzbrucējs bija ceturtais rezultatīvākais spēlētājs visā līgā, atpaliekot tikai no Ņikitas Kučerova, Konora Makdeivida un Patrika Keina. Kopumā tikai seši spēlētāji šosezon sasniedza 100 punktu robežu.

Draizaitlam šis būs ceturtais pasaules čempionāts pēc kārtas un piektais karjerā. Draizaitls palīdzēja Vācijai arī 2016. gada OS kvalifikācija turnīrā Rīgā, kad tika pieveikta arī Latvija. Draizaitls Vācijas sastāvā piedalījies 25 PČ spēlēs, kurās guvis 19 punktus.

Vācijas izlase paziņojusi arī par Dominika Kahūna un Korbiniana Holcera pievienošanos izlasei nākamās nedēļas sākumā. „Blackhawks” uzbrucējs Kahūns savā NHL debijā atzīmējās ar 37 punktiem 82 spēlēs, un arī viņam šis būs cetutais PČ pēc kārtas. Savukārt 31 gadu vecais vācu aizsargs Holcers jau vairākas sezonas ir uz NHL un AHL robežas Anaheimas „Ducks” sistēmā, un šosezon viņam 22 NHL spēlēs 1+3. Savā karjerā Holceram 157 NHL mači.

„Draizaitla, Kahūna un Holcera apņemšanās pievienoties mūsu sastāvam apliecina nacionālās izlases nozīmi,” federācijas paziņojumā citēts izlases sporta direktors Stefans Šnaidnagels. „Viņi savu vēlmi pārstāvēt Vācijas izlasi izteica jau pirms mēneša, kad viesojāmies Amerikā un satikāmies ar viņiem. Esam priecīgi, ka viņi palīdzēs mums pasaules čempionātā, un, ņemot vērā garo aizvadīto NHL sezonu, neuzskatām to par pašsaprotamu lēmumu.”

Vācija gaidāmajā turnīrā nebūs viena no Latvijas konkurentēm apakšgrupā – Vācija spēlēs A grupā kopā ar Slovākiju, Somiju, ASV, Kanādu, Dāniju, Franciju un Lielbritāniju.

Izmantotie resursi;
https://www.deb-online.de/2019/04/1...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 18:11, pirms 5 gadiem
Skatos, ka šogad čempionāts būs interesants.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-19 18:25, pirms 5 gadiem
Solīdi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-19 21:01, pirms 5 gadiem
Nopietna pieeja, labas iespējas iziet no grupas.

     [+] [-]

, 2019-04-20 05:24, pirms 5 gadiem
Leons tiešām super labs špīlers