Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Līderi saglabā uzvaru pār Jūrmalu, Ogre - trešajā vietā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Līderi saglabā uzvaru pār Jūrmalu, Ogre - trešajā vietā
Andis Ērmanis (Dobeles Tenax)
Foto: handbols-dobele.lv

Atlikušajā Latvijas Virslīgas handbola čempionāta pēdējās regulārā turnīra mača desmit minūtēs, kuras elektrības padeves pārrāvuma dēļ, tika izspēlētas šovakar Dobelē, nekas nemainījās - Dobeles "Tenax" svinēja uzvaru pār "Jūrmalas Sports" ar 26:23. Līdz ar to arī trešo vietu saglabāja "HK Ogre".

Spēle sestdien, pateicoties spēcīgajam vējam, tika pārtraukta pie rezultāta 21:17 mājinieku labā. Tas ir nebijis gadījums Latvijas handbola vēsturē, tāpēc, apzinot visas iesaistītās puses un konsultējoties arī ar Eiropas Handbola federāciju (EHF), tika izlemts atlikušo spēles laiku - 10 minūtes un 11 sekundes - izspēlēt trešdien.

"Jūrmalas Sports" desmit minūtēs nespēja reāli pacīnīties pat par neizšķirtu. Viesi, mainot vārtsargu pret Jāni Šteinbergu, izmantoja septīto laukuma spēlētāju, taču neprata tikt pie labām vārtu gūšanas iespējām. "Tenax" spēlēja nesteidzoties un noveda maču līdz likumsakarīgai uzvarai - 26:23.

Izcīnītā uzvara ļāva "HK Ogre" regulārajā turnīrā saglabāt trešo vietu, kamēr jūrmalnieki pēdējā kārtā nokrita uz piekto pozīciju, palaižot pa priekšu arī čempionus "SK Latgols".

Uzvarētājiem septiņus vārtus guva Andis Ērmanis, bet piecus - Aleksandrs Krastiņš. Jūrmalniekiem astoņas reizes izcēlās Edvīns Latkovskis, bet piecas - Alberts Gulbis.

Līdz ar to noslēdzās Latvijas Virslīgas čempionāta pirmais posms, pēc kura labākās astoņas komandas (neskaitot LAT-96) iekļuva izslēgšanas turnīrā. Līderi Dobeles "Tenax" ceturtdaļfinālā tiksies ar RTU, "Celtnieks/LSPA" - ar ASK/LU, "HK Ogre" - ar "HK Vaiņode", bet divkārtējie čempioni "SK Latgols" spēlēs ar "Jūrmalas Sports". Sērijā cīņa ritēs līdz divām uzvarām, pirmās spēles paredzētas aprīļa sākumā.

22. martā Dobelē notiks pirmā Latvijas Virslīgas handbola čempionāta Zvaigžņu spēle, kurā sacentīsies Austrumu un Rietumu komandas.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
19. marts.
Dobeles Tenax - Jūrmalas Sports 26:23 (12:8)

Tenax: Ērmanis 7, Krastiņš 5/1, Blūms 4, Kozlovskis un Juzups 2, Grandbergs, Bilkštis, Bisenieks, Krivmanis, Straume un Kurzemnieks 1.
Jūrmalas Sports: Latkovskis 8, Gulbis 5, Ence, Černousovs un Narme 2, Grīnbergs 2/1, Korzāns un Šteinbergs 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv