Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" izšķirošā cīņa par Izaicinājuma kausa četrinieku

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" izšķirošā cīņa par Izaicinājuma kausa četrinieku
Stīvens Grejs pret Džulianu Mailzu
Foto: bkventspils.lv

Otrdien basketbola klubs Ventspils savā laukumā aizvadīs izšķirošo cīņu FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā, nedēļas laikā jau trešo reizi tiekoties ar Ungārijas čempionvienību "Szolnoki Olaj". Šī mača uzvarētājs iegūs tiesības spēlēt turnīra Final4, bet neveiksminiekiem Eiropas sezona būs galā.

Pirms nedēļas ventspilnieki savā laukumā smagnēji iesāka, bet pārliecinoši pabeidza, izcīnot uzvaru 82:63. Viesos Šolnokā pārliecinošāks mača finišs padevās ungāriem, kas svinēja uzvaru 82:76, panākot izlīdzinājumu sērijā un atliekot šī pāra uzvarētāja noteikšanu uz pēdējo, trešo maču. Trilleru šajā sezonā BK "Ventspils" basketbolistiem jau tā nav trūcis, bet tagad sarūpēta intriga arī sērijā – atkāpšanās vairs nav ne vienai, ne otrai komandai.

Abu iepriekšējo maču iznākumus izšķīra nianses un zināmā mērā arī veiksme. Ventspilī viesi vienu brīdi nekā nespēja apturēt mājinieku uzbrukumu, bet savus mīnusus rezultātā centās deldēt ar ātriem metieniem, kas gan labumu nedeva. Savukārt Ungārijā pāris reizes šķita, ka tūlīt tūlīt BK "Ventspils" atkal veiks izšķirošo izrāvienu un tiks pie uzvaras, taču galu galā Fortūna savu vaigu pagrieza mājinieku virzienā. Nedaudz steigas uzbrukumā, nedaudz veiksmes trūkums, nedaudz "nobremzēts" aizsardzībā, un īsā laikā bilde laukumā pilnībā mainījusies. Mājinieku veiksme atmodināja arī karstasinīgos līdzjutējus, kas pilnīgi noteikti palīdzēja "Szolnoki Olja" nosargāt vadību. Tik tiešām, iedevām velnam mazo pirkstiņu...

Diez vai uz trešo maču nedēļas laikā iespējams sarūpēt kādu pārsteigumu (ja nu vienīgi kaut ko galīgi traku), lai gan nav izslēgts, ka treneriem azotē kāda kreicene vēl ir. Protams, abas spēles tiks analizētas, lai atrastu gan to, kas pašiem pielabojums, gan robus sāncenšu spēlē. Gan pēc uzvaras Ventspilī, gan zaudējuma Šolnokā Gundars Vētra neslēpa, ka komanda var spēlēt labāk. Ja paskatāmies statistiku, redzam, ka abos mačos labāk realizējām metienus, taču biežāk kļūdījāmies. Ja Ventspils spēlē tas neko būtiski mainīt nevarēja, jo jau pēdējās ceturtdaļas sākumā bija skaidrs, ka uzvarēs mājinieki, tad viesos šīs trīs kļūdas tomēr izrādījās ļoti svarīgas. Tiesa, ar lielu brāķa procentu BK "Ventspils" darbojās mača pirmajā pusē, bet pēc pārtraukuma kļūdu skaits gāja mazumā, tomēr varbūt tieši mača sākuma notikumi bija tiem, kuriem pateicoties mājinieki tika pie intriģējošas mača izskaņas ar viņiem laimīgām beigām.

Tomēr šādi mači jāuzvar ar sirdi, turklāt visiem sešiem spēlētājiem – tiem kas laukumā un tam, kas tribīnēs – darbojoties kopā. Atmosfēra Šolnokas hallē pilnīgi noteikti iespaidoja sniegumu laukumā, tā kā atliek vien cerēt, ka arī ventspilniekiem būs pa spēkiem sakurt mazu ellīti. Basketbolisti gan jau zinās, kā to izmantot savā labā.

Spēles sākums pulksten 19, bet ja galīgi nav iespējams maču pavērot klātienē, to būs iespējams izdarīt ar Sportacentrs.com starpniecību.

Tiekamies hallē!

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

 +10 [+] [-]

, 2012-03-19 11:39, pirms 12 gadiem
Šie mājās jāņem , bez liela satraukuma.

  +8 [+] [-]

, 2012-03-19 12:22, pirms 12 gadiem
nu ko visi par BKV! mees jums ticam

 +16 [+] [-]

, 2012-03-19 12:32, pirms 12 gadiem
NU tagad gan "Visu vai Neko".
Mums Faniem ir jāpastrādā LABI, lai var piedabūt OCV pilnu un protams Faniem ir jāgrib nākt un atbalstīt savējos.
Tad varbūt beidzot varam VIENOTIES dzeltenajā krāsā!!!!
Visiem, kam nav slinkums uzvelciet kaut ko DZELTENU(t-krekli,bikses,zeķes,kurpes,jaciņas, cepures,mati vai parūkas).
Jābūt vienotiem, Jābūt skaļiem, Jābūt uzvarai!!!

  +8 [+] [-]

, 2012-03-19 12:49, pirms 12 gadiem
Par Filal4

  +5 [+] [-]

, 2012-03-19 17:44, pirms 12 gadiem
VISI UZ HALLI!! un par BKV uzvaru un final4 !!!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-19 19:22, pirms 12 gadiem
Par Final four!!! Visi uz halli!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-03-20 12:51, pirms 12 gadiem
Cerams ka uzvarēs !

  +6 [+] [-]

, 2012-03-20 13:33, pirms 12 gadiem
Ventspils iekas tāda zolīda komanda, varbūt tapēc, ka tik tālu no izvirtušās Rīgas.
+ ārzemnieki arī sakarīgi.
Lai veicas un izdodas pacelt virs galvas to kaus' !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-20 15:09, pirms 12 gadiem
4uwis rakstīja: Laiks atkārtot Barona iespēto, par Letiņiem - Ventspili!!!
Paga, par letiņiem jeb par Ventspili? :-) Labi, labi. Šodien visi vienoti atbalstam LV un Ventspili! Par Final4!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-20 16:11, pirms 12 gadiem
par skaistu speeli un Ventspils panaakumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-03-20 18:02, pirms 12 gadiem
4uwis rakstīja: Cirvi kāda atšķirība vai es saku Latvijas komandu vai Letiņiem? Ķipa komandā ir daudz Ventspilnieki, kas vilktu..
Viņš domāja tā, ka Ventspilī melnie velk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-20 18:46, pirms 12 gadiem
zilīts ar ģeneratoru rakstīja: jā,un vafele uzvarēja žalgiri
tu lauķi beidz te dirs...s redzeesim kaa ventspils pret Rytas nospeelees kaut gan Rytas šogad ir vājāki par žalgiri un baigā māksla vinēt ungārus kaut kādus pilnīgus nabagus( vel pat nav vinējuši) . Un kaada jēga te di...rst..ies, redzeesim LBL finālā kura komanda būs labāka, es neesmu pret ventspili, bet man nepatīk kad noliek kādu latviešu komandu. Vienkārši beidz di.r.s.t pirms laika. Novēlu ventspilij šodien uzvarēt, jo viņi nes LV vārdu Eiropā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-20 20:49, pirms 12 gadiem
lupatas