Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lebrons Džeimss drīz atgriezīsies, Klejs Tompsons un Zaions Viljamsons sāk kontakta treniņus

Agris Suveizda

Lebrons Džeimss drīz atgriezīsies, Klejs Tompsons un Zaions Viljamsons sāk kontakta treniņus
Lebrons Džeimss. Foto: AP/Scanpix

2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas čempione Losandželosas "Lakers" aizvadītajā naktī ar 102:109 piekāpās pašreizējai čempionei Milvoki "Bucks" un Rietumu konferencē ar bilanci 8-8 ieņem astoto vietu. Astoto maču pēc kārtas vēdera muskuļu savainojuma dēļ izlaida Lebrons Džeimss, kurš šosezon piedalījies tikai sešās spēlēs.

Piecu spēļu izbraukuma sēriju Losandželosas "Lakers" turpinās naktī uz sestdienu, viesojoties pie Bostonas "Celtics", un Lebronam Džeimsam tika vaicāts, vai viņš Bostonā dosies laukumā. "Es ceru," atbildēja komandas rezultatīvākais spēlētājs, kurš vidēji 37,0 minūtēs šosezon izcēlies ar 24,8 punktiem, 7,0 rezultatīvām piespēlēm, 5,5 atlēkušajām bumbām, 2,3 pārtvertām bumbām un 4,2 kļūdām. Viņa izredzes piedalīties šajā spēlē gan tiek vērtētas kā "50 pret 50". Ar Džeimsu ierindā "Lakers" bilance šosezon ir 4-2, bet bez viņa 4-6.

Rietumu konferences vadībā ar 12 uzvarām 14 spēlēs atrodas Goldensteitas "Warriors", kas jau līdz gada beigām varētu sagaidīt pastiprinājumu Kleja Tompsona personā. Komandas galvenais treneris Stīvs Kers atklāja, ka Tompsons jau ir uzsācis pilna kontakta vingrinājumus pieci pret pieciem, kas ir vēl viens solis uz priekšu viņa rehabilitācijā. 2019. gada finālsērijā Tompsons saplēsa krusteniskās saites, bet 2020. gada novembrī saplēsa Ahilleja cīpslu.

Kers aicināja nesteigties ratiem pa priekšu un teica, ka kontakta atļaušana vēl nenozīmē, ka Tompsons jau tūliņ atgriezīsies laukumā, tomēr Dreimonds Grīns uzsvēra, ka arī šis solis ir ļoti nozīmīgs: "Tas ir milzīgs solis, jo īpaši mentālā ziņā. Domāju, ka arī pārējai komandai tas palīdzēs, un mēs gaidām viņa atgriešanos. Saprotam, ka viņš uzreiz nebūs 2018. gada līmenī, bet viņš smagi strādā un ceru drīz viņu redzēt laukumā." Tompsona atgriešanās tiek plānota ap Ziemassvētkiem.

Šosezon nevienu spēli nav aizvadījis arī Ņūorleānas "Pelicans" talants Zaions Viljamsons, kurš vasarā salauza labo kāju. Sākotnēji tika cerēts, ka Viljamsons būs atpakaļ jau uz sezonas sākumu, tomēr šāda prognoze izrādījās krietni pārsteidzīga. Nu Viljamsonam ir dota atļauja aizvadīt vingrinājumus ar pilnu kontaktu, un viņš sāks ar vingrinājumiem viens pret vienu, pakāpeniski progresējot uz pilnvērtīgākām nodarbībām. "Pelicans" ar bilanci 2-14 ieņem priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē. 2019. gada drafta pirmais numurs karjeras laikā ir piedalījies tikai 85 no komandas 160 spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...