Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam un Andersonam vārti, Punnenovam uzvara bullīšos

Rolands Eliņš

Ķēniņam un Andersonam vārti, Punnenovam uzvara bullīšos
Ronalds Ķēniņš. Foto: Patrick Pitton

Šveices augstākajā hokeja līgā ar vārtu guvumiem šovakar atzīmējās gan Ronalds Ķēniņš, gan Toms Andersons.

Šveices hokeja līgā Ronalds Ķēniņš atzīmējās ar vārtu guvumu spēles pēdējā sekundē, kas neglāba „Lausanne” vienību no zaudējuma „Fribourg-Gotteron” ar 2:3. Ķēniņš nospēlēja 18:16 minūtes, kurās tika pie pozitīva lietderības koeficienta plus viens. Ķēniņa komanda ieņem sesto vietu līgā, atrodoties drošās izslēgšanas spēļu pozīcijās. Ķēniņš šosezon 39 spēlēs guvis 20 punktus (5+15).

Vārtus Šveicē guva arī Toms Andersons, atzīmējoties ar trešo precīzo metienu šosezon Šveices augstākajā līgā. Viņa un Ivara Punnenova pārstāvētā komanda izbraukuma spēlē pret Denisa Smirnova „Servette” cīnījās neizšķirti pamatlaikā 2:2, no zaudējuma izglābjoties 16 sekundes pirms pamatlaika beigām. Bullīšos Punnenovs tika pārspēts tikai vienreiz un palīdzēja „Tigers” uzvarēt ar 3:2. Izslēgšanas spēļu zona gan joprojām ir piecu punktu attālumā, kamēr „Servette” tās jau garantējusi.

Smirnovs šodien nospēlēja 16:19 minūtes, vienreiz meta pa vārtiem un palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Mīnus viens arī Andersonam, kurš paspēja gūt vārtus 4:15 nospēlētajās minūtēs, savukārt Punnenovs atvairīja 19 no 21 pretinieku metiena.

Čehijas čempionātā Oskara Cibuļska pārstāvētajai „Mountfield” viesos ar 1:2 nācās zaudēt „Kometa” vienībai. Cibuļskis izdarīja trīs metienus pa vārtiem un palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Krietni lielāks zaudējums Mārim Bičevskim „Mlada” sastāvā, izbraukumā ar 2:6 zaudējot Prāgas „Sparta”, kuras sastāvā 36 gadus vecais uzbrucējs Lukašs Pehs savāca piecus punktus (1+4). Bičevskis guva savas komandas otros vārtus, realizējot vairākumu.

Vācijas čempionātā Rihards Bukarts un „Dusseldorf” ar 1:4 piekāpās turnīra tabulas trešās vietās īpašniecei „Tigers”. Bukarta komanda saglabā piekto pozīciju.

Krievijas Augstākajā līgā Ēriks Ševčenko piedalījās ļoti rezultatīvā mačā, viņa pārstāvētajai Novokuzņeckas „Metallurg” ar 8:5 pieveicot „Yermak”. Ševčenko tika pie vienas rezultatīvas piespēles, un viņa komanda regulāro sezonu pabeidza devītajā vietā konferencē, paliekot divus punktus ārpus izslēgšanas spēļu zonas.

VHL regulārajai sezonai punktu lika arī „Saryarka” ar Eduardu Jansonu, Edgaru Kuldu un Edgaru Siksnu ierindā, kas ar 2:0 pārspēja konferences uzvarētāju „Tyumen”. „Saryarka” ierindojās piektajā vietā konferencē. Savukārt ar vārtu guvumu VHL sezonu pabeidza Artūrs Salija, iemetot Pekinas komandas sastāvā cīņā ar „Tseng Tou”. Salijas un Kristapa Bazeviča pārstāvētā komanda zaudēja ar 2:4, paliekot 16. vietā 18 Austrumu konferences komandu konkurencē. Salija VHL sezonu pabeidza ar 50 spēlēs gūtiem astoņiem punktiem (2+6).

Slovākijā tikmēr zaudējums Jānim Andersonam, kurš kopā ar „Detva” viesos piekāpās DVTK (papildlaikā ar 3:4).

Francijas čempionātā ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Artūrs Ševčenko, palīdzot „Mulhouse” ar 5:4 pēcspēles metienos pieveikt „Gap”. „Mulhouse” sastāvā divi punkti arī Rolandam Vīgneram (0+2), kamēr „Gap” rindās Artūrs Mickevičs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.