Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka: "Pierādījām, ka Eiropas čempioņu tituls nebija nejaušs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kravčenoka: "Pierādījām, ka Eiropas čempioņu tituls nebija nejaušs"
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa pasaules čempionātā. Foto: instagram.com/michael_gomez_photography

Eiropas pludmales volejbola karaliene Anastasija Kravčenoka sarunā ar Daugavpils reportieri atskatās uz aizvadīto sezonu un atklāj, ka cer spēlēt vēl kādus desmit gadus. Eiropas čempioņu titulu neuzskata par nejaušu, jo tika uzvarēts visās spēlēs, turklāt bija labi sasniegumi pasaules čempionātā un olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Aizvadītajā sezonā bija kāpumi un kritumi, bet svarīgākajos mačos Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka parādīja labākos rezultātus - pasaules čempionāta debitantes izcīnīja devīto vietu, Eiropas meistarsacīkstēs nopelnīja zeltu un triumfēja olimpiskās kvalifikācijas turnīrā. Pērnā gada novembrī parādījās informācija par Graudiņas un Kravčenokas pašķiršanos - tobrīd nekas neliecināja, ka 2019. gads varētu sanākt tik veiksmīgs.

Daudziem bija pārsteigums, bet daži pat uzskatīja, ka Graudiņa un Kravčenoka nejauši kļuva par Eiropas čempionēm. "Uz turieni es braucu ar vienu domu - vēlos spēlēt finālā! Mēs uzvarējām visos mačos, tā nevar būt nejaušība. Vienkārši nevar veikties septiņās spēlēs pēc kārtas. Pasaules čempionātā un olimpiskās kvalifikācijas turnīrā pierādījām, ka par Eiropas čempionēm nekļuvām nejauši."

Kad parādījās pārliecība, ka olimpiskās kvalifikācijas turnīrā varat izcīnīt kvotu? "Godīgi sakot, pārliecības nebija vispār. Mēs taču neuzvarējām visās spēlēs. Pirmajā etapā no grupas izkļuvām kā trešās, turklāt izšķirošajā setā kanādietes uzvarējām tikai ar 16:14 [šogad tā bija pirmā un vienīgā reize, kad izdevās pieveikt pasaules ranga desmitnieka duetu]. Tas varēja izvērsties citādi. Turnīra pēdējā spēlē cerējām pretī dabūt spānietes, kuras labi zinām, taču tas nenotika. Bet galu galā mums viss noslēdzās ļoti labi," atzīst daugavpiliete.

Pludmales volejbola dueti mēdz izjukt, jo pastāvīgās kopā būšanas dēļ parādās nesaskaņas un apnikums. "Nav viegli kontaktēties, kad zaudējam. Bet esam iemācījušās ar to tikt galā. Varam vienkārši nerunāt kādu laiku, tad katra nodarbojamies ar savām lietām. Principā mums izveidojusies visai pozitīva komanda. Viena otrai nepārmetam par kļūdām, drīzāk pārrunājam un pēc tam cenšamies izlabot. Spēles biežāk apspriežam ar treneriem, nevis savā starpā," informē pludmales volejboliste.

Graudiņa un Kravčenoka izpelnījās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Queens of the Beach" titulu. Latvijas dāmas tādējādi tika atzītas par 2019. gada Eiropas labāko komandu sieviešu pludmales volejbolā. "Kad ieradāmies uz ceremoniju un redzējām, ka tur esam vienīgās - tad sapratām, ka tieši mēs tiksim atzītas par pludmales volejbola karalienēm," atklāj Anastasija Kravčenoka. "Tas bija satriecoši. Patīkami, ka mūs novērtēja."

Kravčenoka cer spēlēt vēl kādus desmit gadus. Turpina studēt, jo domā arī par nākotni pēc pludmales volejbolistes karjeras beigām - varbūt būs trenere, atvērs savu sporta skolu vai darīs ko citu.

Izmantotie resursi:
grani.lv

  +6 [+] [-]

, 2019-11-17 15:26, pirms 4 gadiem
Četru zvaigžņu posmos negāja baigi labi. Kaut kā izšāva, kad visvairāk vajadzēja!

  +5 [+] [-]

, 2019-11-17 16:03, pirms 4 gadiem
manuprāt, gads vērtējams ar "+" zīmi

  +2 [+] [-]

, 2019-11-17 16:07, pirms 4 gadiem
točka rakstīja: Četru zvaigžņu posmos negāja baigi labi. Kaut kā izšāva, kad visvairāk vajadzēja!
tas tikai apliecina manu nostāju

  +1 [+] [-]

, 2019-11-17 16:39, pirms 4 gadiem
nnoo rakstīja: tas tikai apliecina manu nostāju
Nevis nostāju , bet nostājas pareizīgumu vai kaut kā tā !!

  +3 [+] [-]

, 2019-11-17 17:54, pirms 4 gadiem
Eiropas karalienes! Ja pirms gada kāds to prognozētu, tad...