Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Avalanche" triumfē Centrālajā divīzijā, "Flames" iemet deviņus, Rubīns vēl nespēlē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Avalanche" triumfē Centrālajā divīzijā, "Flames" iemet deviņus, Rubīns vēl nespēlē
Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Alekss Ņūhuks (Nr. 18) svin vārtu guvumu. Foto: Dustin Bradford/AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Centrālajā divīzijā otro sezonu pēc kārtas uzvarējusi Kolorādo "Avalanche" vienība, kas šonakt ar rezultātu 7:4 sakāva Metropolitēna divīzijas līderi Karolīnas "Hurricanes".

• Pirmo pozīciju arī Rietumu konferences kopvērtējumā nodrošinājušās "Avalanche" labā pa diviem vārtiem guva Neitans Makkinons, Džozefs Teilors Komfers, savukārt "Hurricanes" labā divi precīzi metieni Džordanam Stālam. Astoto uzvaru pēc kārtas guvušajai Kolorādo vienībai būtiski palīdzēja arī soma Miko Rantanena vārti un divas rezultatīvas piespēles. Lavīnas guva devīto panākumu šosezon, kurā vienā spēlē komanda iemetusi vismaz septiņus vārtus.

Vienu no sezonas graujošākajām uzvarām guva Rietumu konferences vicelīdere Kalgari "Flames", kas otrajā un trešajā periodos kopā iemeta deviņus vārtus pēc kārtas, atspēlējoties un ar 9:1 pārspējot pastarīti Arizonas "Coyotes". "Flames" sesto panākumu pēdējās sešās cīņās ar četriem punktiem kaldināja Kalgari pirmā virknējuma uzbrucēji Metjū Tkačuks, Džonijs Gudro (abiem pa 2+2) un Eliass Lindholms (1+3). Divas reizes precīzi meta Dilons Dubē. "Flames" pēc Edmontonas "Oilers" uzvaras pār Lasvegasas "Golden Knights" nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

Devīto uzvaru pēdējās 11 spēlēs izcīnīja un uz otro vietu Austrumu konferencē pakāpās bez aizsarga Kristiāna Rubīna spēlējusī Toronto "Maple Leafs", viesos principiālā cīņā likvidējot divu vārtu deficītu un ar 5:4 pagarinājumā pieveicot Otavas "Senators". Pa diviem vārtiem guva "Maple Leafs" uzbrucējs Mičels Mārners un 20 gadus vecais "Senators" snaiperis Tims Šticle, savukārt uzvaras ripa un divas rezultatīvas piespēles veterāna Mara Džordāno kontā.

"Oilers" panākumā 4:0 pār "Golden Knights" savu otro sauso spēli pēc kārtas un 44. karjerā kopumā aizvadīja 40 gadus vecais veterāns Maiks Smits, kurš neitralizēja visus 39 vegasiešu metienus. "Oilers" ar 94 punktiem nostiprinājās piektajā vietā Rietumos, turpretim "Golden Knights" no play-off zonas atpaliek jau par trīs punktu tiesu.

Ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm ieguva Sentluisas "Blues", kas dramatiskā 11 vārtu duelī ar 6:5 pagarinājumā salauza Minesotas "Wild" pretestību. Pa vārtu guvumam un divām rezultatīvām piespēlēm "Blues" uzbrucējiem Breidenam Šenam un Vladimiram Tarasenko. "Wild" komandu neglāba Raiena Hārtmana divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Ar četriem vārtu guvumiem uzvaras izcīnīšanai "par īsu" izrādījās arī Vinipegas "Jets" un Monreālas "Canadiens" vienībām. Izredzes sasniegt Stenlija kausa izcīņu praktiski zaudējusī "Jets" viesos ar 4:7 zaudēja kausa īpašniecei Tampabejas "Lightning". Tampas labā pa četriem punktiem sakrāja uzbrucējs Ņikita Kučerovs (2+2) un aizsargs Viktors Hedmans (0+4).

• Piekto zaudējumu pēc kārtas cietusī "Canadiens" mājās ar 4:8 kapitulēja Vašingtonas "Capitals" priekšā. Vašingtoniešu sastāvā īpaši spilgtu sniegumu parādīja uzbrucējs Antonī Mantā (2+2) un aizsargs Dmitrijs Orlovs (1+3). Tikmēr snaiperis Aleksandrs Ovečkins guva savus 47. vārtus šosezon un 777. vārtus NHL hokejista karjerā kopumā.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

NHL regulārā sezona, 16. aprīļa vakars un 17. aprīļa nakts

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Predators - Blackhawks4:3Bruins - Penguins2:1
Rangers - Red Wings4:0Blues - Wild6:5 P
Oilers - Golden Knights 4:0Sabres - Flyers4:3
Canadiens - Capitals4:8Senators - Maple Leafs4:5 P
Lightning - Jets7:4Stars - Sharks2:1
Avalanche - Hurricanes7:4Kraken - Devils4:3 PM
Flames - Coyotes9:1Kings - Blue Jackets2:1

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

     [+] [-]

, 2022-04-17 08:49, pirms 2 gadiem
Rietumos vēl cīņa par ploviem turpinās.Lai arī Vegasai šis bija sāpīgs zaudējums,tomēr Losandželosa nekur tālu nav aizmukusi.Cerības vēl nav zaudējusi arī Vankuvera,bet tad būtu laiks finiša spurtam,jeb uzvaru sērijai.Austrumos astotnieks jau bija zināms labu laiku apakaļ,tikai vajadzēja to apstiprināt oficiāli.Vašingtonai vēl pāris punktus,vai saliniekiem viens zaudējums vēl un šeit viss oficiāli skaidrs.Tagad tikai cīņa par vietām.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-17 13:20, pirms 2 gadiem
Nesaprotu vienu lietu, kāpēc mūsu SC rakstītāji vēl joprojām raksta par vatņiku sasniegumiem, žēl ka viņi vispār nav izmesti no NHL, bet nu lai, bet kāpec jāraksta un vēl jāizceļ treknrakstā, būtu labāk pamācījušies no somu komentētājiem, kas vispār aitu nepieminēja, aicinu vairs nepieminēt visādus okupantu sportistus.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-17 13:42, pirms 2 gadiem
karlsons13 rakstīja: Nesaprotu vienu lietu, kāpēc mūsu SC rakstītāji vēl joprojām raksta par vatņiku sasniegumiem, žēl ka viņi vispār nav izmesti no NHL, bet nu lai, bet kāpec jāraksta un vēl jāizceļ treknrakstā, būtu labāk pamācījušies no somu komentētājiem, kas vispār aitu nepieminēja, aicinu vairs nepieminēt visādus okupantu sportistus.
Nu nezinu,hokejisti isti tur nav vainigi it ipasi ja vini noliedz kas notiek Ukraina vai ari neatbalsta kas notiek pasreiz tur,nevar uzreiz visu tautu noliekt par to ko izlmej Putins un vinu valdiba,tik pat labi mes varetu to pasu teikt par Vacijas speletajiem/sportistiem utt un ko vini izdarija pirmaja un otraja pasaules kara.Es saprotu ja tur kads atbalsta kas tur notiek tad ja varetu izraidit ara,rekur jau bija piemers ar to Krievu sportistu kas paradija Nacistisku zestu,vinam piemeroja sankcijas un vairs nelau piedalities.Bet nu tas ta,katram savs viedoklis.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-17 13:43, pirms 2 gadiem
Lavīnas dod ne pa jokam šosezon! Tikai ja 1.kārtā nāks Dalasa vai Las Vegasa nebūs viegli, bet ceru ka viņiem šogad viss izdosies!

     [+] [-]

, 2022-04-17 13:46, pirms 2 gadiem
Ja viss gludi aizies, Avalanche pacels kausu šogad!

     [+] [-]

, 2022-04-17 14:46, pirms 2 gadiem
karlsons13 rakstīja: Nesaprotu vienu lietu, kāpēc mūsu SC rakstītāji vēl joprojām raksta par vatņiku sasniegumiem, žēl ka viņi vispār nav izmesti no NHL, bet nu lai, bet kāpec jāraksta un vēl jāizceļ treknrakstā, būtu labāk pamācījušies no somu komentētājiem, kas vispār aitu nepieminēja, aicinu vairs nepieminēt visādus okupantu sportistus.
pārstāj būt atpalicis