Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Juškam trīs uzvaras un vieta Orleānas "Challenger" pamatturnīrā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juškam trīs uzvaras un vieta Orleānas "Challenger" pamatturnīrā
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas tenisists Andis Juška šajā nedēļas nogalē sekmīgi startējis Francijas pilsētas Orleānas „Challenger” turnīrā. Izcīnot trīs uzvaras kvalifikācijā, viņš garantējis piecus reitinga punktus un spēlēšanu pamatturnīrā. Sekmīgi Francijā cīnās arī Diāna Marcinkeviča un brāļi Podžus.

Juška kvalificējas pamatturnīram Orleānā

Šonedēļ Latvijas tenisists Andis Juška spēlē Francijā. Nedēļu viņš iesāka ar „Future” turnīru Sendizērā, kur tika pārvarēta viena kārta. Pēc zaudējuma 2.kārtā Andim pavērās iespēja doties uz citu pilsētu – Orleānu, kurā sākās kvalifikācijas cīņas nozīmīgam „Challenger” turnīram (tā balvu fonds 106 000 eiro, bet pamatturnīrā spēlēs tādi tenisisti kā Felisiano Lopess un Mikels Lodrā). Andim, kurš rangā šobrīd ieņem 525.vietu, nebija favorīta loma arī kvalifikācijā, taču nostartēt izdevās ļoti veiksmīgi.

Sestdienas vakarā 1.kārtas mačā pretiniekos stājās polis Tomašs Bednareks, kuram rangā 1031.vieta. Juška nezaudēja ne geimu pie savas serves, izpildīja 14 eisus un triumfēja ar 7:6(3), 6:3. Šodien latvietis aizvadīja divus mačus. Vispirms smagā triju setu spēlē izdevās uzveikt mājinieku Nikolā Renavānu (ATP 308.) – 7:6(6), 4:6, 7:5. Jāpiebilst, ka trešajā setā Andis atradās iedzinējos ar breiku, taču prata mainīt cīņas gaitu. Arī šajā spēlē lieliski klausīja serve – 18 eisu.

Pēc pāris stundu atelpas bija jāaizvada arī izšķirošais mačs par tikšanu pamatturnīrā. Tajā pretiniekos stājās austrālietis Adams Fīnijs. Lai arī rangā viņam 942.vieta, tomēr no turnīra izdevies izslēgt par favorītu uzskatīto serbu Iļju Bozoljacu (ATP 207.). Tāpat kā Juška arī Fīnijs šodien bija aizvadījis trīs setu maču, turklāt viņam palika mazāk laika atpūtai. Tas pilnībā atspoguļojās abu cīņā. Pirmo setu Andis uzvarēja ar graujošo 6:0 mazāk nekā 20 minūšu laikā. Otrajā setā cīņa jau bija sīvāka, taču iniciatīvu latvietis neatdeva, uzvarot kā setu (6:3), tā maču.

Par iekļūšanu pamatturnīrā Andis garantējis piecus reitinga punktus, bet ir laba iespēja pārvarēt arī pamatturnīra 1.kārtu, jo pretiniekos būs cits kvalifikācijas turnīra veiksminieks, mājinieks Pjērs Ugo Erbērs. ATP rangā francūzim
319.vieta. Pirmdien Andim brīvdiena, bet dubultspēļu turnīrā Orleānā viņš nespēlēs.

Marcinkeviča un brāļi Podžus soli no pamatturnīra

Citā Francijas pilsētā Limožā divas ITF 50 000 turnīra kvalifikācijas cīņas aizvadījusi Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča (WTA 353.). Viņai kvalifikācijas turnīrā 2.numura statuss, kas nozīmē favorītes statuss iekļūšanai pamatturnīrā. Pirmajā cīņā sestdien Diāna ar 6:3, 1:6, 6:0 apspēlēja mājinieci Žozefu Adamu (WTA 1001.), bet šodien apspēlēja citu francūzieti Rakeli Žirāru (WTA rangā neatrodas) – 6:3, 6:3. Izšķirošajā mačā Diāna spēkosies ar polieti Patriciju Sandusku (WTA 459.). Divas uzvaras devušas jau četrus reitinga punktus.

Uz pamatturnīru cer arī brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, kuri arī spēlē Francijā – Larošā pie Jonas. Tur notiek „Future” turnīrs ar balvu fondu 15 000+H (apmaksāta uzturēšanās). Mārtiņam kvalifikācija bija jāsāk jau no pirmās kārtas – vakar ar 6:2, 6:1 tika uzveikts francūzis Klemāns Moinērs, bet šodien 6:2, 6:2 pret citu mājinieku Hugo Mortu. Tikmēr Jānim Podžus pēc izlozes kvalifikācijas 1.kārta bija brīva, bet šodien ar 6:1, 7:5 apspēlēts Etjēns Leite (Francija). ATP rangā neviens no šiem frančiem neatrodas. Lai tiktu pamatturnīrā, Mārtiņam rīt jāuzvar Žans Andersens no Dienvidāfrikas Republikas (ATP 938.), bet Jānim jātiek galā ar francūzi Nikolā Beunu (rangā neatrodas). Reitinga punkti gan pienāksies tikai tad, ja tiks pārvarēta viena kārta pamatturnīrā. Abu brāļu duets spēlēs arī dubultspēļu turnīrā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
ITF Tennis - Home Page

     [+] [-]

, 2011-10-17 01:40, pirms 13 gadiem
Neslikts sastāvs priekš čelendžera - tiko Šanhajā pusfinālā spēlējušais Lopess, vēl Llodra, Bolelli, Robērs, Lačko, Mahū, Beranķis, vecais Klemāns un citi ne īpaši tizli pretinieki. Juškam veiksmīga izloze - pirmajā kārtā cits kvaļa izgājējs Herbērs (kurš šogad spēlēja Jūrmalas fjūčera finālā), otrā kārta ari normāla, un tad varēs uzspēlēt pret Llodru