Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Nonu: "Mājnieku priekšrocības angļiem var palīdzēt izcīnīt pasaules kausu"

Juris Miņins
Juris Miņins

Nonu: "Mājnieku priekšrocības angļiem var palīdzēt izcīnīt pasaules kausu"
Mā Nonu
Foto: AFP/Scanpix

Īsi pirms 2015. gada pasaules kausa regbijā sākuma, viens no Jaunzēlandes vadošajiem regbistiem Mā Nonu ir dalījies iespaidos par gaidāmo turnīru, kā arī atzīmējis, ka mājniekiem šādos turnīros ir lielas priekšrocības.

Mā Nonu ir ne tikai 2011. gada pasaules kausa ieguvējs, bet arī viens no Jaunzēlandes izlases vadošajiem spēlētājiem. Vienā no jaunākajām intervijām viņš atcerējās iepriekšējo pasaules kausu, kurš norisinājās tieši Jaunzēlandē: "Bija ļoti patīkami spēlēt savās mājās, savas ģimenes un mūsu atbalstītāju priekšā. Šogad šīs mājnieku priekšrocības ir Anglijai un, ticiet man, tas nozīmē ļoti daudz".

Pašam Nonu šis būs pēdējais turnīrs "All Blacks" sastāvā, jo tūlīt pēc pasaules kausa viņš pievienosies Francijas "Top 14" čempionāta komandai "RC Tuolonnais" jeb vienkārši – Tulonai, kas, ja vien spēlē savā labākajā sastāvā, var tikt uzskatīta par spēcīgāko regbija komandu pasaulē. "Es par to nedomāju," vaicāts par sajūtām pirms starptautiskās karjeras noslēguma, "jebkura spēle var būt kā pēdējā. Piemēram, var gūt savainojumu. Es vienkārši priecājos par katru iespēju spēlēt izlases sastāvā."

Pasaules kauss regbijā sāksies piektdien, kad Anglija cīnīsies ar Fidži izlasi, savukārt Jaunzēlande turnīru sāks šo svētdien, tiekoties ar sev ļoti labi zināmo Argentīnas valstsvienību.

No citām pēdējo dienu intervijām ir jāizceļ Velsas galvenā trenera Vorena Getlanda izteikumi, proti, viņam nav nekas pretim, ka Velsas izlase, sakarā ar daudzajiem spēlētāju savainojumiem, tiek norakstīta jau pirms turnīra. "Lūdzu, norakstiet mūs jau pirms turnīra," teica Getlands, "ja mēs turnīru sāksim situācijā, kad no mums vairs neviens neko negaida, tas var ļaut saņemties un parādīt lielas lietas." Tāpat velsiešu komandas vadītājs izteicās, ka šis, viņaprāt, būs viens no konkurētspējīgākajiem turnīriem, jo komandu līmenis ir ļoti augsts.

Interesanti savai pirmajai spēlei gatavojas jau pieminētā Fidži izlase, kura, lai simulētu pirmajā mačā gaidāmo troksni, jau treniņos izmanto skaļruņus, kas imitē Tvikenhamas stadiona atmosfēru.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...

Vai Jaunzēlandei izdosies atkārtot 2011. gada panākumu?

  • 14

  • 14

  • 2