Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divkārtējā čempione "Lightning" pirms playoff pagarina līgumu ar otro numuru Eliotu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divkārtējā čempione "Lightning" pirms playoff pagarina līgumu ar otro numuru Eliotu
Braiens Eliots. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējo divu sezonu čempione Tampabejas "Lightning" pagarinājusi līgumu ar 37 gadus veco vārtsargu Braienu Eliotu, kurš komandai pievienojās pagājušajā vasarā.

Braiens Eliots, kurš uz nākamo sezonu ticis pie līguma 900 tūkstošu dolāru vērtībā, laukumā devies 16 spēlēs, tiekot galā ar 92,1% metienu un vidēji ielaižot 2,23 ripas. Pagājušās nedēļas izskaņā viņš uzvarā pret Bufalo "Sabres" atvairīja 28 metienus un aizvadīja savu pirmo sauso spēli Tampabejas "Lightning" kreklā.

Karjerā Eliotam ir 43 sausās spēles. 15 sezonu laikā viņš pārstāvējis sešas komandas, pirms "Lightning" pielaikojot arī Otavas "Senators", Kolorado "Avalanche", Sentluisas "Blues", Kalgari "Flames" un Filadelfijas "Flyers" kreklus.

Veterāns divas reizes piedalījies Zvaigžņu spēlē (2012. un 2015. gadā), kā arī divas reizes viņam bijusi NHL labākā atvairīto metienu statistika (94,0% 2011./12. gada sezonā un 93,0% 2015./16. gada sezonā.

"Lightning" neapšaubāms pirmais numurs vārtos ir Andrejs Vasiļevskis, kurš šosezon 58 spēlēs ticis galā ar 91,7% metienu un vidēji ielaidis 2,46 ripas. Abās titula sezonās viņa dublieris bija Kērtiss Makelheinijs, kurš noslēdzis karjeru.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/lightning/news/...