Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Jannis Adetonkunbo un Hārdens pašizolācijā, NBA pāri veļas vīrusa vilnis

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jannis Adetonkunbo un Hārdens pašizolācijā, NBA pāri veļas vīrusa vilnis
Jannis Adetokunbo un Bems Adebajo. Foto: AFP/Scanpix

Septiņi "Brooklyn Nets" spēlētāji iekļauti NBA veselības un drošības protokolā, tai skaitā aizsargs Džeimss Hārdens, otrdien, 14. decembrī, vēstīja ESPN. Vakara gaitā no aktīvo spēlētāju pulka uz vismaz vienu spēli svītrots arī "Milwaukee Bucks" līderis Jannis Adetokunbo.

Komandu amatpersonas un mediķi sagaida, ka Ziemassvētkos un Jaunajā gadā inficēto NBA spēlētāju skaits pieaugs. Sākoties aukstākam laikam un gadu mijas svinībām, cilvēki biežāk pulcējas iekštelpās un saķer dažādus vīrusus.

Pagaidām līgā vēl nav konstatēts neviens inficēšanās gadījums ar Dienvidāfrikā atklāto paveidu jeb omikronu. Tiek uzskatīts, ka tas ir tuvākās nākotnes jautājums, teica kāds ģenerālmenedžeris no Rietumu konferences.

Līdz otrdienas, 14. decembra, rītam 51 NBA spēlētājs tika pakļauts veselības un drošības protokolam, tai skaitā 41 basketbolists izlaida spēles. Trīsdesmit seši gadījumi reģistrēti pēdējo divu nedēļu laikā, tostarp desmit Čikāgas “Bulls” un pieci Bruklinas “Nets” rindās.

NBA 10. un 11. decembrī pārcēla divas “G-līgas” spēles, savukārt 13. decembrī paziņoja par divu “Bulls” spēļu pārcelšanu. “Neizskatās, ka dienas kārtībā ir vīrusa izskaušana. Domāju, ka zināmā līmenī mums nāksies ar to sadzīvot,” notikumu attīstību komentēja kādas Rietumu komandas galvenais vingruma treneris.

Pagājušajā sezonā NBA tika pārcelta vai atcelta 31 spēle. Šosezon līga nesteidzas pārcelt spēles, izņemot “Bulls” gadījumu, kad komandā palika astoņi aktīvi spēlētāji – minimālais pieļaujamais skaits.

“Situācija tiek vadīta labāk nekā pirms gada,” teica ģenerālmenedžeris no Austrumu konferences komandas. “Trauksmes sajūta nav tāda pati kā pērn. (Taču) lietas var mainīties vienas vai divu nedēļu laikā. NBA to paudusi tieši un nepārprotami.”

Līgā vakcinēti 97% spēlētāju. NBA aicinājusi visiem spēlētājiem un komandu personālam saņemt trešo devu. Līdz šim to saņēmuši apmēram 200 basketbolisti. Par termiņu noteikts 17. decembris – pēc tā nākamo devu nesaņēmušie spēlētāji tiks pakļauti jauniem ierobežojumiem un biežākai testēšanai.

“Tas bija gaidāms,” Austrumu komandas ģenerālmenedžeris komentēja inficēto spēlētāju skaita pieaugumu. “Mums jau vairākas nedēļas teica, ka brīvdienu laikā būs uzliesmojums – ne tikai NBA, bet valstī kopumā. Tas neuzkrita kā sniegs uz galvas.”

Atsaucoties uz augstajiem vakcinācijas skaitļiem, NBA sezonas sākumā nepieprasīja obligātu spēlētāju testēšanu. Pēc Pateicības dienas līga un spēlētāju arodbiedrība (NBPA) vienojās, ka 28.-30. novembrī jātestē visi spēlētāji un personāla darbinieki, kuri strādā 4,5 metru attālumā no spēlētājiem, tai skaitā visi vakcinētie.

Pagaidām netiek runāts par papildus ierobežojumu ieviešanu. “Ja ierobežojumi tiks atjaunoti, būs grūti visus pārliecināt par to nepieciešamību, jo līgā ir ļoti augsta vakcinācijas aptvere,” teica kādas Rietumu komandas augsta līmeņa amatpersona.

“Mums ir daudz puišu, kuri sēž mājās bez vīrusa simptomiem,” sestdien žurnālistiem teica “Bulls” treneris Billijs Donovans.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-12-15 10:55, pirms 2 gadiem
Jā, rakstā minētie apstākļi skaidri norāda, ka plosās briesmīga... afēra.