Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Aksels Ervels beidz karjeru Beļģijas izlasē

Andrejs Siliņš

Aksels Ervels beidz karjeru Beļģijas izlasē
Aksels Ervels
Foto: FIBA

Pazīstamais beļģu basketbolists Aksels Ervels, kurš pārstāv spāņu klubu "Bilbao", 34 gadu vecumā pavēstījis, ka liek punktu savai karjerai Beļģijas valstsvienībā.

"Tas bija ļoti grūts lēmums, jo ļoti vēlējos turpināt, bet man jābūt godīgam pret sevi. Karjeras laikā esmu paveicis labāko iespējamo un uzskatu, ka vairs nevaru sniegt komandai tādu pienesumu," iemeslu beigt karjeru izlasē skaidroja Ervels. "Man jāieklausās ķermenī, un tas man saka, ka laiks beigt. Tomēr sirdī vienmēr būšu "lauva" (Beļģijas izlases iesauka - lauvas; A.S..)."

204 centimetrus garais Ervels jau bija kļuvis par Beļģijas izlases simbolu un pārstāvēja komandu trīs Eiropas čempionātu finālturnīrs - 2013., 2015. un 2017. gadā. Visos trijos beļģi spēlēja arī pret Latviju, 2013. gadā pēdējā E grupas spēlē aizšķērsojot ceļu Latvijai uz izslēgšanas turnīru. Savukārt 2015. gadā Rīgā un 2017. gadā Stambulā uzvaras izcīnīja Latvija.

Ervels šogad notikušajā Eiropas čempionātā vidēji nepilnu 22 minūšu laikā guva 6,0 punktus, izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas un atdeva 2,4 rezultatīvas piespēles.

2005. gadā ar 52. kārtas numuru draftētais ("Nuggets") spēka uzbrucējs līdz NBA karjeras laikā tā arī nav nonācis, bet pārstāvējis tikai trīs klubus. Pēc četrām sezonām belģu "Verviers-Pepinster" Ervels 2004. gadā 21 gadu vecumā parakstīja līgumu ar Madrides "Real" un tur nospēlēja nākamās piecas sezonas. Kopš 2009. gada Ervels pārstāv citu spāņu klubu "Bilbao Basket".

Ar "Real" Ervels 2005. un 2007. gadā kļuva par Spānijas čempionu, bet 2007. gadā izcīnīja arī ULEB Eiropas kausu.