Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis vakara agrajā spēlē pret MVP kandidātu Deivisu

Rolands Eliņš

Porziņģis vakara agrajā spēlē pret MVP kandidātu Deivisu
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar 19:00 pēc Latvijas laika Nacionālās basketbola asociācijas spēli aizvadīs Kristaps Porziņģis, kurš Ņujorkas „Knicks” sastāvā spēkosies sezonu ļoti neveiksmīgi sākušo „Pelicans”.

Otrā agrā spēlē nedēļas laikā

Krasi atšķirīgās laika zonas līdzjutējiem Latvijā liek NHL un NBA spēles vērot lielākoties nakts vidū, taču dažreiz nedēļas nogalēs spēles Amerikā tiek aizvadītas jau visai agrā pusdienlaikā. „Knicks” tādu spēli aizvadīja pirms nedēļas un aizvadīs arī šovakar, izejot „Madison Square Garden” laukumā jau 12:00 pēc vietējā laika. Jārēķinās gan, ka NBA spēles regulāri sākas 10-15 minūtes pēc oficiāli noteiktā laika. Šādas agrās spēles nav biežas, un „Knicks” nākamā spēle pirms Latvijas pusnakts būs tikai janvārī.

Iepriekšējā spēlē Kristaps Porziņģis darbojās ar apsaitētu kreisās rokas īkšķi, un saite bija savā vietā arī vakardienas treniņā, taču pats basketbolists un treneris Dereks Fišers uzsvēruši, ka tas neesot nekas pārāk nopietns. Porziņģim šovakar būs 11. spēle NBA, un viņš centīsies palīdzēt komandai gūt piekto uzvaru sezonā, aizvadot maču pret Ņūorleānas „Pelicans”, kura pēc iedvesmojošas play-off sasniegšanas pavasarī jauno sezonu sākusi drausmīgi, uzvarot tikai vienā spēlē no deviņām.

Porziņģis pagaidām izcēlies ar vidēji gūtiem 11.5 punktiem un 8.8 atlēkušajām bumbām, visai bieži pierakstījies efektīvo danku autoru sarakstā, kā arī licis par sevi runāt tādām basketbola zvaigznēm kā Kobem Braientam, Lebronam Džeimsam, Timam Dankanam... Uzslavu paušana vien, protams, taustāmu labumu nedod, taču jānovērtē tas, ka lielākā daļa NBA spēlētāju visas savas karjeras laikā nevar lepoties ar to, kas ir Porziņģim pēc desmit spēlēm.

Tiesa, ir viena lieta, kuras Porziņģim pagaidām nav – NBA spēlēs parādīta konsekventi precīza tālmetiena. Lebrons Džeimss un līdzjutēji Latvijā var brīnīties, kādēļ „Hornets” spēlētāji izšķirošajā brīdī nemaz nepiesedza Porziņģi uz tālmetienu līnijas, taču ar NBA spēlēs uzrādītu precizitāti 20% robežās (pagaidām 6/28) tas notiks vēl ne reizi vien. Protams, paša Porziņģa ziņā to izmantot un nelielo defektu pārvērst efektā. Pozitīvi gan tas, ka sākotnējā piezīmju problēma ir vismaz uz brīdi nolikta tālākā plauktā, jo pēdējos divos mačos, kopā nospēlējot 60 minūtes, latviešu uzbrucējs nopelnīja tikai trīs piezīmes.

Porziņģis pret šobrīd labāko spēka uzbrucēju pasaulē?

Raksta virsrakstā redzamā jautājuma zīme attiecas uz divām lietām. Pirmkārt, 22 gadus vecā Entonija Deivisa sakarā vārdu salikumā „MVP kandidāts” uzsvars pagaidām tiek izdarīts nevis uz MVP, bet gan uz vārdu „kandidāts”, jo ar "Pelicans" ne pārāk augsto uzvaru skaitu par to pagaidām grūti reāli domāt. Otrkārt, nemaz nav skaidrs, vai Deiviss šodienas spēlē varēs piedalīties, jo gurna sasituma dēļ jau izlaidis divus iepriekšējos mačus. „Nevēlos veikt pāragras spekulācijas,” pirms divām dienām sacīja „Pelicans” treneris Alvins Džentrijs. „Nav vērts lieki riskēt. Kad Entonijs pateiks, ka ir pilnībā gatavs spēlei, tad arī bez mazākajām šaubām uzreiz sūtīšu viņu laukumā.”

Lai ko teiktu Džentrijs, taču skaidrs, ka Deivisu laukumā viņam nepieciešams pēc iespējas ātrāk. Ņūorleānas komanda šosezon cietusi jau četras sagrāves un, lai arī grafiks bijis pasmags, viena uzvara ir daudz par maz komandai, kurai paredz iekļūšanu „play-off”. Deivisa prombūtnes laikā punktu gūšanas uzdevumu uzņēmušies Eriks Gordons un Raiens Andersons, tāpat nedrīkst aizmirst saspēles vadītāja Drū Holideja lomu komandā, taču par augstiem mērķiem „Pelicans” var domāt tikai ar veselu Deivisu sastāvā.

Deiviss pagaidām vidēji guvis 24 punktus un savācis deviņas atlēkušās, kā arī atzīmējies ar 2.6 blokiem. Starpsezonā 2.09m garais Deiviss iedzina visas pārējās NBA komandas pesimismā ar vēstīm, ka savam arsenālam pievienojis arī tālmetienu, un šobrīd izskatās, ka pesimisms ir pamatots, jo jau pirmajās septiņās spēlēs viņš trāpījis vairāk tālmetienu nekā visā iepriekšējā karjerā, turklāt ar salīdzinoši pieklājīgo 33% precizitāti. Deiviss ir fantastiski atlētisks un ātrs spēka uzbrucējs, kurš pagājušajā sezonā tika iekļauts NBA simboliskajā izlasē un ieguva piekto lielāko balsu skaitu MVP balsojumā, viņam ir draudīgs pustālais metiens, viņš ir lielisks aizsardzībā viens pret vienu un bez problēmām ar driblu var novadīt ātro uzbrukumu. Ja Deiviss piedalīsies mačā pret „Knicks”, par ko, visticamāk, tiks paziņots tikai pirms pašas spēles, tad Porziņģi sagaida cīņa viens pret vienu pret šobrīd visspēcīgo spēka uzbrucēju pasaulē.

Papildināts 17:54 "Pelicans" treneris Alvins Džentrijs Ņujorkas medijiem pirmsspēles sarunā apstiprināja, ka Deiviss ir gatavs piedalīties spēlē un izies "Pelicans" sākumpieciniekā. Apstiprināts arī Ņujorkas sākumsastāvs, kurā nekādu izmaiņu nav - Porziņģis, Entonijs, Kalderons, Aflalo un Lopess.

Spēle ne tikai basketbola noskaņās...

Parīzē teroraktu dēļ notikusī traģēdija atsauksies arī šī vakara spēlē Ņujorkā – gan „Pelicans”, gan „Knicks” komandu pārstāv Francijas izlases spēlētājs, proti, Aleksī Ažensā un Kevins Serafins. „Knicks” spēlētājam Serafinam Parīzē dzīvo gan ģimene, gan tuvākie draugi, un viņš atzinis, ka bijis ļoti pateicīgs trenerim Fišeram, ka vakardienas spēlē atstāts rezervē: „Ceru, ka turpmāk tā nebūs, taču šoreiz biju priecīgs, ka netiku laukumā, jo spēle nemaz nebija man prātā. Var censties smaidīt, var teikt sev „Tas ir mans darbs, un tas ir jādara”, taču dažreiz tas vienkārši paliek otrajā plānā.”

„Uzbrukumi Parīzē liek uz daudzām lietām paskatīties citā perspektīvā,” norādīja Ņujorkas komandas līderis Karmelo Entonijs. „Pasaulē notiek daudzas dažādas lietas, daudz svarīgākas par basketbolu. Mums ir paveicies, ka varam atrasties šeit un vienkārši spēlēt spēli.”

”Knicks” nākamo spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieceVieta
15.1119:00Pelicansmājās
18.112:30Hornetsmājās
21.113:00Thunderviesos
22.113:00Rocketsviesos
24.112:30Heatviesos

Situācija Atlantijas okeāna divīzijā

V.KomandaUZ%Sērija
1.Raptors7370%2 U
2.Celtics4450%1 U
3.Knicks4640%2 Z
4.Nets1910%2 Z
5.76ers010-10 Z

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
Anthony Davis will miss second game with hip...
https://twitter.com/JohnReid64/stat...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 314 komentāri
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 11:09, pirms 8 gadiem
nu tad ko gaidam ar prieku vakara speli un ar ceribu uz kartejo kp double double un velams kadu suligu danku pari paritim nba zvaigznju

  -4 [+] [-]

, 2015-11-15 11:11, pirms 8 gadiem
Drū Holidejs? Kas tas tāds?!

 +10 [+] [-]

, 2015-11-15 11:13, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: SC.com tāpat kā lietotājs Klescovs nav dzirdējuši, ka spēle atcelta dēļ Davis traumas? Baigie NBA fani..
Bļe tu jebanais trolli

  +8 [+] [-]

, 2015-11-15 11:14, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: SC.com tāpat kā lietotājs Klescovs nav dzirdējuši, ka spēle atcelta dēļ Davis traumas? Baigie NBA fani..
Beidz maldināt cilvēkus!

http://www.nba.com/games/20151115/NOPNYK/gameinfo.html?ls=iref:nba:scoreboard

  +6 [+] [-]

, 2015-11-15 11:14, pirms 8 gadiem
Prieks Kristapa nakosas speles nopietnas.
Davis?
Howards.
Ibaka
Bosh un Whitesides.

     [+] [-]

, 2015-11-15 11:18, pirms 8 gadiem
skatijos ieprieksejo spele pret Cavs NBA majas lapa,bet kvalitate ne taa labaka,kads nezin kur var dabut labaka kvalitate to speli redzet?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-15 11:22, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Drū Holidejs? Kas tas tāds?!
kā tad tavuprāt būtu jāraksta? Kāpēc nepiesienies pie Deiviss?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-15 11:22, pirms 8 gadiem
stirliki rakstīja: skatijos ieprieksejo spele pret Cavs NBA majas lapa,bet kvalitate ne taa labaka,kads nezin kur var dabut labaka kvalitate to speli redzet?
Vai nu Tu nemāki uzlikt normālu kvalitāti, vai arī Tev ir sūdīgs internāts - jau kuro sezonu LP piedāvā līdz pat (pielāgojas Tavam interneta, dzelža ātrumam) 3000kbps HD pārraidi.

     [+] [-]

, 2015-11-15 11:23, pirms 8 gadiem
kur internetā var redzēt šo spēli ?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 11:23, pirms 8 gadiem
19:00 , vienkārši saldais ēdiens!

  -4 [+] [-]

, 2015-11-15 11:24, pirms 8 gadiem
HalaCukurs rakstīja: kā tad tavuprāt būtu jāraksta? Kāpēc nepiesienies pie Deiviss?
Tāpēc, ka viņš nav Drū, bet gan Džrū (Jrue). Laikam jau retais to tikai zin...

     [+] [-]

, 2015-11-15 11:26, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vai nu Tu nemāki uzlikt normālu kvalitāti, vai arī Tev ir sūdīgs internāts - jau kuro sezonu LP piedāvā līdz pat (pielāgojas Tavam interneta, dzelža ātrumam) 3000kbps HD pārraidi.
nu tad jau laikam mans internats ir sudigs jo izmegjinaju visu,bet tik un taa pa retam raustas,nu nekas jaiztiek laikam ar to pasu...(thx)

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 11:32, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Tāpēc, ka viņš nav Drū, bet gan Džrū (Jrue). Laikam jau retais to tikai zin...
priekš Tevis un pārējiem retajiem - kāpēc Holideja vārdā ir rakstīts J un kāpēc tas nekā nenozīmē vārda izrunā.

"Is there a fun story behind the unique spelling?
Jrue: My mom and my mom’s sister were on a kick with J names … my cousins names are Jessica, Jenna, Jade, Jaelyn and James. My oldest brother is Justin and my name is Jrue (my mom liked the name Dru, but wanted to figure out how to keep with the J theme). After me though, that kinda ended, because my sister is Lauren and brother is Aaron."

The Reason for the “J” in the...

     [+] [-]

, 2015-11-15 11:35, pirms 8 gadiem
Saprotu, ka NBA Tv nerāda šo spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-11-15 11:45, pirms 8 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Saprotu, ka NBA Tv nerāda šo spēli?
nevajag. uz Pelicaniem neviens neskatiisies.
Slēpts komentārs: Jokozuna

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 11:48, pirms 8 gadiem
Pārbaudiet savus satelītkanālu sarakstus - ir tāds laikam dāņu kanāls "TV 2 Sport" - pa to šovakar rāda spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-11-15 11:50, pirms 8 gadiem
Jokozuna rakstīja: kniti zaudees,porzingjerim 6-8 punkti un vaaja metienu prcz,principaa kaa jau visu laiku..vaardu sakot,nafing speshal!
Govis izslauci jau?

     [+] [-]

, 2015-11-15 11:50, pirms 8 gadiem
Līdz MVP kandidātam šosezon kā cūkai līdz Mēnesim

     [+] [-]

, 2015-11-15 11:54, pirms 8 gadiem
Virsrakstam vajadzētu būt: ROY kandidāts pret Deivisu.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-15 11:56, pirms 8 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: priekš Tevis un pārējiem retajiem - kāpēc Holideja vārdā ir rakstīts J un kāpēc tas nekā nenozīmē vārda izrunā.

"Is there a fun story behind the unique spelling?
Jrue: My mom and my mom’s sister were on a kick with J names … my cousins names are Jessica, Jenna, Jade, Jaelyn and James. My oldest brother is Justin and my name is Jrue (my mom liked the name Dru, but wanted to figure out how to keep with the J theme). After me though, that kinda ended, because my sister is Lauren and brother is Aaron."

http://larrybrownsports.com/basketball/reason-spelling-jrue-holidays-name/8316
Baigā zin loģika. Nu mamma ielika tādu vārdu tad tā arī viņu izrunā, nevis tu izgudrosi, ka J vispār neizrunā. Tad jau visādiem vārdiem var kaut ko atmest, ko nemāk izrunāt.

Nez kāpēc visur skandiniet, ka latviski raksta, kā ārzemēs izrunā, bet šeit to nedari?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 11:59, pirms 8 gadiem
Jāaizsūta holidejs pēc piena ar kādu efektīvu bloku. UN jāuzvar tie pelīkāņi

     [+] [-]

, 2015-11-15 12:04, pirms 8 gadiem
Manā ğimenē visi veči ir Jāņi, bet mammai patīk vārds Žikivators. Tādēļ, lai gan mani sauc Jānis, to ir jāizrunā kā Žikivators. Apmēram tāds nonsenss, bet, ja jau tiešām viņu izrunā kā Drū, tad taisnība autoram.
Slēpts komentārs: Jokozuna

  +6 [+] [-]

, 2015-11-15 12:11, pirms 8 gadiem
Jokozuna rakstīja: lai kaa te lielaakaa dalja celtu porzingjerim asti,skaidri ir jaasaprot,ka nekads novickis vins nekad nebus..viduvejs speletajs varbut jaa,bet ari pec n-taam sezonaam,ja nepatrieks
Neraksti aplamības.
Viņš jau tagad ir virs viduvējā NBA spēlētāja

  -4 [+] [-]

, 2015-11-15 12:12, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Neraksti aplamības.
Viņš jau tagad ir virs viduvējā NBA spēlētāja
Ja viduvējam NBA spēlētājam dotu tādu vaļu, viņš status savāktu vēl labākus. Pagaidām avanss, cerams, ka atmaksās ar uzviju!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 12:13, pirms 8 gadiem
Jokozuna rakstīja: lai kaa te lielaakaa dalja celtu porzingjerim asti,skaidri ir jaasaprot,ka nekads novickis vins nekad nebus..viduvejs speletajs varbut jaa,bet ari pec n-taam sezonaam,ja nepatrieks
es tev piekristu ja to skandinatu tadi parasti Cilveki ka iespejams ari tu kam nav vairak par 16 gadiem (neuztver personigi) bet to saka tadas personibas ka Kobe,Fils,Tims utt.(es pielauju kad vini saprot ko runa) un vinji jau nesaka kad vinjs jau ir ka Dirks,bet iet runa ja vinjs smagi stradas tad vins VAR but ka Dirks,un visi nosacijumi vinam ir prieks ta sasniegsanas.
novelu vinam lai ari tas viss izdodas un nakotne lai kads jaunais tiktu salidzinats ar tiesi KP ,ka jauno talantu!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 12:15, pirms 8 gadiem
"Porziņģim vakara agrā spēle. Pret MVP kandidātu Deivisu?" - Kaapeec birsrakstaa ir jautaajuma ziime? Jautaajums ir par to vai buus speele vai par to, vai Deiviss buus MVP kandidaats?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 12:21, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ja viduvējam NBA spēlētājam dotu tādu vaļu, viņš status savāktu vēl labākus. Pagaidām avanss, cerams, ka atmaksās ar uzviju!
Nebūs precīzi, jo eff atbilst izmestajiem metieniem, soda metieniem un pārējo viņš savāc pats...

  +1 [+] [-]

, 2015-11-15 12:28, pirms 8 gadiem
Nu ko - šovakar jāskatās spēle Knicks vs Pelicans
Pēc statistikas un loģikas vajadzētu būt vieglai Knicks uzvarai!

     [+] [-]

, 2015-11-15 12:31, pirms 8 gadiem
stirliki rakstīja: es tev piekristu ja to skandinatu tadi parasti Cilveki ka iespejams ari tu kam nav vairak par 16 gadiem (neuztver personigi) bet to saka tadas personibas ka Kobe,Fils,Tims utt.(es pielauju kad vini saprot ko runa) un vinji jau nesaka kad vinjs jau ir ka Dirks,bet iet runa ja vinjs smagi stradas tad vins VAR but ka Dirks,un visi nosacijumi vinam ir prieks ta sasniegsanas.
novelu vinam lai ari tas viss izdodas un nakotne lai kads jaunais tiktu salidzinats ar tiesi KP ,ka jauno talantu!
Ak, ironija. Tu pārmet otram par mazgadību, kamēr pats neproti ne komatus likt, ne zini, ka pēc komata jābūt atstarpei, un pat raksti tu kad, nevis ka. Drauuuusmas. Var redzēt, ka izglītība tev apaļa nulle.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 314 komentāri