Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Slovēnim Kopitaram pieci punkti, Bertuzi četri vārti, debitantei Sietlai pirmā uzvara

Agris Suveizda

Slovēnim Kopitaram pieci punkti, Bertuzi četri vārti, debitantei Sietlai pirmā uzvara
Anže Kopitars. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvaras tika arī Karolīnas "Hurricanes", Dalasas "Stars", Otavas "Senators", Tampabejas "Lightning", Sietlas "Kraken" un Losandželosas "Kings".

# Sezonu sākusi ar 2:6 mājās pret Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", ļoti tuvu otrajam zaudējumam bija Stenlija kausa īpašniece Tampabejas "Lightning", kas pamatlaika pēdējās sešarpus minūtēs atspēlēja trīs ripu deficītu un pagarinājumā Detroitā ar 7:6 uzveica "Red Wings".

# Tampas uzvaras ripu iemeta čehs Ondržejs Palāts, kuram tie bija otrie vārti spēlē, ar četriem punktiem uzvarētājiem izcēlās Ņikita Kučerovs (1+3) un Viktors Hēdmans (0+4), bet Stīvenam Stemkosam trīs (2+1) punkti. Mājinieku rindās ar četriem vārtiem uguņoja Tailers Bertuzi, kurš muguras operācijas dēļ nebija spēlējis kopš 30. janvāra un kurš realizēja visus savus metienus. "Red Wings" vārtsargs Alekss Nedeļkovičs atvairīja 41 no 48 metieniem, bet otros vārtos Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 20 no 26 raidījumiem. Bertuzi līdz šim NHL karjerā bija izcēlies tikai ar vienu "hat-trick", bet četrus vārtus spēlē vēl nebija guvis.

# Pirmo uzvaru svinēja arī līgas debitante Sietlas "Kraken", kas ceturtajā minūtē ielaida vārtus, tomēr viesos ar 4:3 apspēlēja Nešvilas "Predators". Ar diviem vārtiem Sietlas labā izcēlās Brendons Tenevs, bet visos mājinieku vārtos piedalījās Mikaels Granlunds (1+2). Sietla sezonu sāka ar trīs vārtu atspēlēšanu un zaudējumu Lasvegasas "Golden Knights" (3:4), kas šonakt ar 2:6 kapitulēja Losandželosā.

# Rezultatīvākais šonakt gan bija nevis Bertuzi, bet gan Losandželosas "Kings" slovēņu kapteinis Anže Kopitars, kurš piedalījās piecos no sešiem komandas vārtu guvumiem – pats guva trīs un vēl divos asistēja. Četrus punktus sakrāja "Kings" aizsargs Drū Dautijs (1+3). Karolīnas "Hurricanes" panākumā pār Ņujorkas "Islanders" (6:3) ar trim punktiem atzīmējās Andrejs Svečņikovs (1+2). Kopitaram tā bija otrā piecu punktu spēle NHL karjerā un pirmā kopš 2014. gada decembra. Vēl septiņas reizes viņš nopelnījis četrus punktus.

NHL spēles

SpēleRez
Sabres - Canadiens5:1
Hurricanes – Islanders6:3
Blue Jackets - Coyotes8:2
Panthers - Penguins5:4 P
Rangers – Stars2:3 P
Senators – Maple Leafs3:2
Red Wings – Lightning6:7 P
Predators – Kraken3:4
Kings – Golden Knights6:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2021-10-15 09:30, pirms 3 gadiem
Joptvai,kko palaidu garam,domaju,kad vins nesen beidza karjeru,bet nu zvērs,kā lai saka.

     [+] [-]

, 2021-10-15 10:57, pirms 3 gadiem
Ja Kopitars šitā turpinās tad sasniegs 410 punktus šosezon

     [+] [-]

, 2021-10-15 15:05, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ja Kopitars šitā turpinās tad sasniegs 410 punktus šosezon
Gan jau sezonai ejot iespēlēsies un rezultativitāte kāps