Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Varbūt pēc uzvarām bija ieperinājusies doma, ka uzvarēsim viegli"

Rolands Eliņš

Gulbis: "Varbūt pēc uzvarām bija ieperinājusies doma, ka uzvarēsim viegli"
Mārtiņš Gulbis
Foto: FIBA

Latvijas U16 basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc uzvaras pār Krieviju (83:81), kas ļāva iekļūt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, sarunā ar Basket.lv izteicās, ka izlasei bijis grūti ieiet spēlēt, tāpēc kvalitatīvu basketbolu komanda sākusi spēlēt tikai pašā izskaņā.

“Basketbolu sākām spēlēt pamatlaika pašās beigās. Sākām bez agresivitātes, aizmirsām sadarbības uzbrukumā, neatbloķējām pretiniekus pie sava groza – netika izpildīts nekas no sarunātā. Latviskās vainas – varbūt pēc uzvarām pārbaudes spēlēs sirds dziļumos bija ieperinājusies doma, ka uzvarēsim viegli,” pieļāva Mārtiņš Gulbis.

“Varbūt, tieši otrādi, apziņa, ka esam favorīti sapina rokas un negatīvi ietekmēja lēmumus,” pieticīgā mača ievada iemeslus turpināja meklēt Gulbis. “Varbūt mēs, treneri, par maz rādījām video fragmentus ar krievu labajām epizodēm. Varbūt pie vainas agrais spēles sākums – arī iepriekš ar spāņiem šajā laikā nospēlējām slikti, bet uz vakara spēlēm bijām pamodušies...”

“Neteikšu, ka krievi mūs ar kaut ko pārsteidza – tie paši spēlētāji, tas pats stils. Zināms pārsteigums bija tikai viņu ceturtā numura (Kovaļova) aktivitāte – puisis pārāk viegli iespaida mūsu ceturtos zem groza un trāpīja pirmos trīspunktniekus čempionātā,” sacīja Gulbis.

“Kvalitatīvu basketbolu neizdevās parādīt līdz pašai galotnei, taču acīmredzot ar iepriekš ieguldīto darbu bijām nopelnījuši veiksmi. Pretinieki netrāpīja sodus un nepieņēma pareizos lēmumus, mums izdevās vairākkārt pārķert bumbu un beigās vēl Kristaps trāpīja no tālas distances...

Šodien visās spēlēs jūtams, ka izslēgšanas turnīrā ir cits basketbols, nekā bija grupu spēlēs. Brīvdienā visas komandas ir labi sagatavojušās, visas cīnās, nežēlojot spēkus. Arī mums rīt jābūt gataviem tādai cīņai, kuras likme ir ļoti augsta. Ceru,, ka laukumā varēs iziet visi – arī Ojārs Bērziņš, kurš pamatlaika beigās pastiepa potīti,” izteicās Gulbis. Viņa vadītā izlase cīņu par iekļūšanu Eiropas četriniekā aizvadīs rītdien pret Horvātiju.

Izmantotie resursi:
U16 puiši: dramatiskā cīņā uzvara pār Krieviju,...