Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vīriešiem uzvar Jūrmala, ASK/LU, Celtnieks/LSPA un Tenax, sievietēm - LSPA un Stopiņi

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Vīriešiem uzvar Jūrmala, ASK/LU, Celtnieks/LSPA un Tenax, sievietēm - LSPA un Stopiņi
Aleksandrs Krastiņš (Tenax) ogrēniešu skavās
Foto: handbols-dobele.lv

Latvijas Virslīgas handbola čempionātā šodien visās spēlēs uzvaras svinēja favorīti. Vīriešiem panākumus izcīnīja "Jūrmalas Sports", ASK/LU, "Celtnieks/LSPA" un Dobeles "Tenax", bet sievietēm - Stopiņu NHK un LSPA.

"Jūrmalas Sports" handbolisti ar 20:17 (9:9) savā laukumā pārspēja RTU vienību. Uzvarētājiem piecus vārtus guva Jānis Šteinbergs, bet četras reizes izcēlās Rolands Ivanovs. RTU vienībā sešas reizes atzīmējās Toms Šibins, četras - Māris Grēberis.

Svarīgu uzvaru par vietas nodrošināšanu izslēgšanas turnīrā izcīnīja ASK/LU, kas Ulbrokā ar 19:18 (11:11) pārspēja Stopiņu NHK. Uzvaru ar septiņiem vārtiem kaldināja Ēriks Drobots, ar sešiem - Ingus Kivlenieks. Mājiniekiem pa četriem vārtiem guva Andris Lazda un Renārs Čerņevskis.

ASK/LU vienībai tagad ir vienāds punktu skaits - desmit - ar "HK Vaiņode" un "LAT-96" vienību. Tuvākos sekotājus RTU tagad armijnieki apsteidz par četriem punktiem, bet Stopiņu NHK - par sešiem. Līdz regulārā turnīra noslēgumam komandām jāaizvada 3-4 spēles.

Panākumu savā laukumā izcīnīja "Celtnieks/LSPA", kas ar 40:28 (19:15) pārliecinoši pieveica "HK Vaiņode". Mājiniekiem astoņus vārtus guva Artūrs Lazdiņš, sešus - Artis Laganovskis un Einārs Kiršteins. Vaiņodes sastāvā septiņas reizes izcēlās Valts Lapiņš un Normunds Pāvils.

Saistoša cīņa notika Dobelē starp "Tenax" un "HK Ogre" handbolistiem. Dobelnieki tāpat kā pirms nedēļas pret "Celtnieks/LSPA" maču iesāka neveiksmīgi (2:7), taču atkal aizvadīja lielisko otro puslaiku, izcīnot uzvaru ar 24:20 (7:10). "Tenax" sastāvā piecus vārtus guva Aleksandrs Krastiņš, četrus - Gints Grandbergs un Andis Ērmanis. Ogrēniešiem sešas reizes izcēlās Arvis Laganovskis, piecas - Dzintars Dravnieks.

Virslīgā sievietēm līderes Stopiņu NHK ar 31:25 (13:11) pieveica "SK Latgols". Uzvarētāju sastāvā deviņas reizes izcēlās Elza Seržantes un Ivita Asare, bet ludzānietēm desmit - Inese Šļubčenko. Citā līgas mačā LSPA handbolistes savā laukumā pārliecinoši ar 40:19 (18:12) sagrāva Dobeles SS/REIR. Studentēm 11 reizes izcēlās Laura Krievāne, deviņas - Kristīne Kirejeva. Pretiniecēm astoņus vārtus guva Laura Ņeverovska, piecus - Elīna Freiberga.

Stopiņu NHK, "SK Latgols" un LSPA vienības jau nodrošinājušas vietu turnīra pusfinālā, bet Dobeles SS/REIR un Salaspils SS vienības par vietu tajā cīnīsies ceturtdaļfinālā.

Svētdien vienīgajā Latvijas Virslīgas čempionāta spēlē vīriešiem "SK Latgols" handbolisti plkst. 13:00 pie sevis uzņems "HK Vaiņode".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2014-02-16 15:29, pirms 10 gadiem
Pēc Jūrmalas pēdējiem rezultātiem var spriest, kad treneru maiņa nav neko labu devusi tikai pasliktinājusi komandas sniegumu.
Prieks par Ogri kas iet brašiem soļiem uz priekšu un būs konkurents uz medaļām.