Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serbijas izlases asistents būs "Nuggets" galvenais treneris Melouns

Andrejs Siliņš

Serbijas izlases asistents būs "Nuggets" galvenais treneris Melouns
Maiks Melouns. Foto: AP / Scanpix

Serbijas basketbola federācija vienojusies par sadarbību ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Denveras "Nuggets" galveno treneri Maiku Melounu, kurš kļūs par vīru valstsvienības galvenā trenera Igora Kokoškova asistentu.

Pēc savām ambīcijām nesekmīgā starta Pasaules kausa izcīņā no Serbijas izlases galvenā trenera amata atkāpās Saša Džordževičs. Novembrī par izlases galveno treneri tika iecelts Igors Kokoškovs, kurš 2017. gada septembrī aizveda Slovēniju līdz Eiropas čempionāta zeltam.

Kokoškovs klubu sezonas laikā jau 20 gadus strādā Ziemeļamerikā, pārsvarā veicot NBA klubu trenera asistenta pienākumus, bet pērnsezon esot Fīniksas "Suns" galvenais treneris. Šajā sezonā serbu speciālists atkal ir asistents, strādājot Sakramento "Kings" klubā. Arī vienu no saviem asistentiem izlasē Kokoškovs sameklējis NBA. Proti, par Kokoškova palīgu valstsvienībā strādās Maiks Melouns, kurš jau piekto gadu ir "Nuggets" galvenais treneris.

"Nuggets" rindās Melouns ikdienā strādā kopā ar Serbijas izlases zvaigzni Nikolu Jokiču. Ar Denveru Melouns pagājušajā sezonā pārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, bet zaudēja otrajā. Šajā sezonā Melouna vadītā "Nuggets" šobrīd ir otrā labākā komanda Rietuymu konferencē.

48 gadus vecais Melouns kā galvenais treneris strādājis arī Sakramento "Kings", bet asistenta pienākumus veicis "Warriors", "Hornets", "Cavaliers" un "Knicks", kā arī vairākās universitāšu komandās.

Skaidrs, ka 2021. gada kvalifikācijas turnīrā ne Kokoškovs, ne Melouns nevarēs veikt savus pienākumus Serbijas izlasē, jo abi būs aizņemti darbā NBA. Serbiem kvalifikācijas turnīrā jāspēlē pret Somiju, Gruziju un Šveici.

Izmantotie resursi:
Кошаркашки савез Србије – Главни...

     [+] [-]

, 2020-01-15 14:21, pirms 4 gadiem
Serbijai viens mērķis kvalifikāceties olimpiskām spēlēm