Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lasvegasas "Golden Knights" negaidīti atlaiž galveno treneri

Rolands Eliņš

Lasvegasas "Golden Knights" negaidīti atlaiž galveno treneri
Žerārs Galāns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Lasvegasas „Golden Knights” oficiāli paziņojis, ka no galvenā trenera amata atbrīvots Žerārs Galāns, kurš komandu bija sekmīgi vadījis tās pirmajās divās ar pusi sezonās NHL. Viņa vietā stāsies Pīters Debūrs, kurš nesen tika atlaists no Sanhosē „Sharks”.

„Lai mūsu komanda varētu piepildīt savu potenciālu, mēs nolēmām, ka nepieciešama treneru maiņa,” paziņojumā citēts „Golden Knights” ģenerālmenedžeris Kellijs Makrimnons. „Mēs vēlamies pateikties Žerāram un viņa palīgam Maikam Kellijam, kuri bija ļoti svarīgi mūsu komandas pirmo divu sezonu panākumos.”

Žerārs Galāns bija pirmais un līdz šim vienīgais galvenais treneris „Golden Knights” kluba vēsturē. Viņš komandu aizveda līdz Stenlija kausa finālam jau debijas sezonā un tika izslēgšanas spēlēs arī iepriekšējā sezonā, kad komanda zaudēja pirmajā kārtā. Toreiz „Golden Knights” zaudēja tieši Pītera Debūra vadītājai „Sharks”, piekāpjoties septiņu spēļu sērijā.

Arī šosezon „Golden Knights” nevar sūdzēties par ļoti vāju sezonu. Lasvegasas klubs ar 54 punktiem ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, taču šī vieta ir nedaudz mānīga, jo punktu ziņā ir tuvāk otrajai vietai (četru punktu atstatums) nekā desmitajai (piecu punktu starpība).

Šobrīd gan Lasvegasas komanda zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas, un šeit savu artavu atstājuši trīs Latvijas hokejisti – vispirms „Golden Knights” zaudēja Teodora Bļugera pārstāvētajai „Penguins” (Bļugers izcēlās ar rezultatīvu piespēli), tam sekoja neveiksme pret „Kings”, palikšana sausā pret Elvi Merzļikinu un "Blue Jackets", bet vakarnakt zaudējums Zemgus Girgensona pārstāvētajai „Sabres”.

Jāpiezīmē, ka Galāns vismaz šobrīd vēl joprojām ir nozīmēts kā NHL Visu zvaigžņu spēles Klusā okeāna divīzijas galvenais treneris.

Galāna vietā „Golden Knights” nolīgusi 51 gadu veco Debūru, kurš kā NHL galvenais treneris strādājis kopš 2008. gada. Viņs ir trenējis „Panthers”, „Devils” un „Sharks” vienības, divreiz tiekot līdz Stenlija kausa finālam, taču abas reizes zaudējot. Šosezon viņš no „Sharks” tika atlaists pēc 33 spēlēs gūtiem 32 punktiem.

Debūra debija pie jaunās komandas stūres paredzēta rītnakt, kad „Golden Knights” turpinās savu „latviešu tūri”, uzspēlējot arī pret ceturto NHL klubu, ko pārstāv Latvijas hokejists, proti, Rūdolfa Balcera pārstāvēto „Senators”.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 19:33, pirms 4 gadiem
Žēl ka tā, bija lieliska komanda, kas tur tagad sanāks nav zināms.
Juris Miņins varētu uzrakstīt, ja viņš zina, kāpēc tā, un kāds potenciāls būtu jaunajam trenerim.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 20:28, pirms 4 gadiem
Jā, Juri. Tavu viedokli vienmēr ir patīkami lasīt.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 20:56, pirms 4 gadiem
familyguy rakstīja: Jā, Juri. Tavu viedokli vienmēr ir patīkami lasīt.
Piekritu. Ari labprat paklausitos.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 21:23, pirms 4 gadiem
Veletos Jura komentāru par jauno treneri.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 21:29, pirms 4 gadiem
interesē ko Juris par šo var pastāstīt

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 21:39, pirms 4 gadiem
Juri!

     [+] [-]

, 2020-01-15 21:52, pirms 4 gadiem
Juri, kur esi???

  -1 [+] [-]

, 2020-01-15 22:10, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Juri, kur esi???
aizgāja želeju nopirkt un rakstu taisīs tomēr par šo tēmu

     [+] [-]

, 2020-01-15 22:26, pirms 4 gadiem
Mežonīga kļūda, bet nu ko var zināt, kas iekšienē darās.
Uzskatu, ka ar šo lēmumu Vegasai nāks daudz sūrāki laiki.

     [+] [-]

, 2020-01-15 22:36, pirms 4 gadiem
Iespējams īpašniekiem sakāpis galvā, no hokeja izpratne švaka, deva pavēli ko mainīt. Realitātē komanda pēc pirmās fantastiskās sezonas arī vēl tagad trešajā sezonā izskatas tikpat labi, un pagājssezonas zaudējums Sharks bija drīzāk nelaimes gadījums, kā likumsakarība, un arī rupja tiesnešu kļūda pēdējā spēlē.

     [+] [-]

, 2020-01-15 22:51, pirms 4 gadiem
Kaut kāda histērija te sākusies, cienītie!

Ar Vegasu ir tā, ka šogad viņi spēlē ne ta ka slikti, bet ne tik labi kā iepriekšējās sezonās un ne tik labi kā gaidīts. PO zona, lai arī tuvu, taču pagaidām viņi ir ārpus tās. Turklāt, tas viss notiek spēlējot ne tajā stiprākajā divīzijā.

Pašlaik komandai ir 4 zaudējumi pēc kārtas (trīs pēdējie - diezgan pārliecinoši), turklāt, ne tām pašām spēcīgākajām komandām, tai skaitā sausais zaudējums pret CBJ.

Pēc 2.5 sezonām ar Galantu, kā komandas vadība visdrīzāk redz, "Goden Knights" ir nosēdušies un ir vajadzīgi soļi, lai komandu sapurinātu, jo viņi NAV SLIKTI. Brīžiem arī spēlē labu hokeju (metienu ziņā viņi vispār ir starp TOP komandām), taču nevar noturēt šo spēli, nevar realizēt iespējas. Tas, manuprāt, ir gana labs rādītājs tam, ka komanda īsti neuztver trenera teikto.

Protams, ka viss vēl var mainīties, jo sezona tik knapi pāri pusei, taču VGK ir jauna komanda, turklāt Vegasas - izdomāja spēlēt uz lielām likmēm. Vai nu spēlēs PO, vai... vai nespēlēs PO.

     [+] [-]

, 2020-01-15 22:56, pirms 4 gadiem
Juri, bet kas ir 4 zaudējumi, ir neliela bedre un viss. Treneris ir liela komandas sastāvdaļa jo īpaši šis, kam viss sanāk, uzskatu to par milzīgu kļūdu, kas var atspēlēties uz ne vienu vien sezonu!

     [+] [-]

, 2020-01-15 23:03, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Juri, bet kas ir 4 zaudējumi, ir neliela bedre un viss. Treneris ir liela komandas sastāvdaļa jo īpaši šis, kam viss sanāk, uzskatu to par milzīgu kļūdu, kas var atspēlēties uz ne vienu vien sezonu!
4 zaudējumi ir jau tā finiša taisne (lai arī pirms šiem zaudējumiem bija 4 uzvaras), iepriekš bija 5 zaudējumu sērija.

Vai tas ir risks? Protams, ka ir, jo nav jau tā, ka esošais sastāvs nevarētu mainīt sezonas līkni, kas pašlaik ir solis uz priekšu-solis atpakaļ, jeb mīņāšanās uz vietas. Vegasa, kas ir jauna un ambicioza komanda, izdomāja, ka vajag pārmaiņas un tagad (PO zonas nodrošināšanai vajag jau arī un jo ātrāk, jo labāk)!

     [+] [-]

, 2020-01-15 23:06, pirms 4 gadiem
Juri iekļūt play off tas ir viens, bet pavisam kas cits rādīt tur stenlija kausa pretendentu spēli. Redzēsim kā viss attīstīsies, es prognozēju, ka tuvākajos gados play off pirmo kārtu nepārvarēs.

     [+] [-]

, 2020-01-15 23:07, pirms 4 gadiem
Wuuut. Pārsteigums baigais... Lai nu kuru, bet nedomāju, ka Vegasa treneri atlaidīs. Tomēr šķiet, ka tam pa iemeslu (vismaz daļēji) varētu būt kaut kas ar hokeju nesaistīts, šogad tā tomēr tāda jūtīga tēma bijusi.

Bet domājams, ka ilgi bez darba nepaliks, ja viens pats nevēlēsies pauzi paņemt, un tad jau varbūt nākamajā sezonā ar Sietlu kopā
Vai arī uz Red Wings, tomēr ar Aizermanu kopā savu karjeru aizvadīja.

Un viņa vietā stāsies Sharks atlaistais treneris, treneris, kurš pagāšo gad izsita Vegasu no plejofiem

Tomēr, manuprāt, ļoti dīvains lēmums...

     [+] [-]

, 2020-01-15 23:08, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Juri iekļūt play off tas ir viens, bet pavisam kas cits rādīt tur stenlija kausa pretendentu spēli. Redzēsim kā viss attīstīsies, es prognozēju, ka tuvākajos gados play off pirmo kārtu nepārvarēs.
Piekrītu. Tomēr pirmajā gadā komandu aizveda līdz finālam... Domāju, ka būs lielāks uzticības kredīts

     [+] [-]

, 2020-01-15 23:10, pirms 4 gadiem
Točna uz Red Wings, tad tie ar ātrāk piecelsies!

     [+] [-]

, 2020-01-15 23:14, pirms 4 gadiem
DET pirmais un galvenais uzdevums līdz draftam ir dabūt pirmo piku un paņemt Aleksi ap ko būvēt komandu.

Treneris jau ir otrās vai pat trešās kārtas uzdevums.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-15 23:15, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Juri iekļūt play off tas ir viens, bet pavisam kas cits rādīt tur stenlija kausa pretendentu spēli. Redzēsim kā viss attīstīsies, es prognozēju, ka tuvākajos gados play off pirmo kārtu nepārvarēs.
Nav un nebija nekādas garantijas, ka ar esošo treneri tiktu tālāk par pirmo kārtu.

     [+] [-]

, 2020-01-16 00:14, pirms 4 gadiem
Tak atlaida, jo Folijs grib redzēt lielāku disciplīnu komandā. Tā visa komanda ir naudas pelnīšanas mehānisms - tur rezultāti nekad nebūs pirmajā vietā. Makslīgi izveidota komanda mākslīgi uzpūstā (laba līmeņa gan) līgā.

Man vispār ASV sporta līgas liekas parodija - tās paša komandas tik maļ uz rinķi - drausmīgas sezonas aizvadīt ir pat izdevīgāk, nekā finišēt pa 10. - 11. vietu.