Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

"Bigger's Better" rīkotājs: "Briedim ir čempiona talants"

Jānis Pārums

"Bigger's Better" rīkotājs: "Briedim ir čempiona talants"
Žans Kristofs Kurēžs
Foto: biggersbetterboxing.com

Šodien notika preses konference par godu 14.decembrī gaidāmajam boksa turnīra "Bigger's Better" superfinālam, kurš piedalīsies arī divi Latvijas pārstāvji – Mairis Briedis (14-1, 10KO) un Konstantīns Gluhovs (3-0, 1KO).

"Bigger's Better" turnīra rīkotājs un promouters Žans Kristofs Kurēžs norādīja, kāpēc izvēle rīkot sacensību superfinālu kritusi uz Latvijas galvaspilsētu Rīgu: "Pirmo reizi turnīra finālā būs divi pārstāvji no vienas valsts – Latvijas. Ir Konstantīns Gluhovs, kuram ir spēcīgs sitiens. Un ir Mairis, kurā saskatu pasaules čempiona talantu. Tieši viņu dēļ esam šeit. 14.decembris Arēnā Rīga būs maģisks."

Viens no finālistiem Konstantīns Gluhovs norādīja, ka viņa atrašanās starp astoņiem superfināla dalībniekiem savā ziņā ir veiksme: "Esmu MMA cīkstonis, nevis bokseris. Atradu, ka tāds turnīrs notiek, pieteicos un kaut kā uzvarēju. Superfināls būs jau pavisam cita lieta, taču centīšos parādīt skatāmas cīņas un pielikšu visas pūles, lai uzvarētu. Daudz kas būs atkarīgs no izlozes. Pasākums ir diezgan neprognozējams, jo vienu cīņu vari aizvadīt labi, nākamajā gūt savainojumu vai tamlīdzīgi. Kā jau teicu, pēc būtības esmu cīkstonis, bet mēģināšu nevienam ar kāju neiespert (smejas). Priecājos, ka turnīrs notiek Latvijā, savu līdzjutēju priekšā vienmēr ir prieks cīnīties."

Divu "Bigger's Better" posmu uzvarētājs un pērnās sezonas superfināla dalībnieks Mairis Briedis: "Līdz turnīram atlicis vēl tikai mēnesis – pietiekami, lai sagatavotos. Tas, ka turnīrs notiek Rīgā, dos papildu motivāciju, līdzjutēju atbalsts būs spēcīgs emocionālais lādiņš. Jāgatavojas taktiski. Finālā būs septiņi dažādi pretinieki, attiecīgi sparinga partneri arī būs jāpiemeklē, lai gan Latvijā mums ar to ir pagrūti. Jābūt daudzpusīgam. Gatavojos deviņiem raundiem – trīs cīņām pa trim minūtēm. Pretinieki? No ne klasiskajiem bokseriem var gaidīt sitienu jebkurā brīdī no jebkuras vietas, viņi ir haotiskāki. Sparingi kopā ar Gluhovu? Nē, šoreiz esam konkurenti, tāpēc gatavosimies atsevišķi, nerādīsim viens otram savus trumpjus."

"Pirms diviem ar pusi gadiem "Eurosport" meklēja kaut ko īpašu, atšķirīgu, aizraujošu, kā aizpildīt savu ēteru," par "Bigger's Better" pirmsākumiem atklāja Kurēžs. "Šī ir mūsu otrā sezona, bet līgums ar "Eurosport" ir līdz 2014.gadam. Palīdzam ne pārāk pazīstamiem bokseriem iegūt atpazīstamību un izsisties. Vai mani nebaida, ka nevarēsim savākt līdzjutējus? Mani nekas nebaida, esmu drosmīgs promouters (smejas). Redzēsim..."

"Izloze ir veiksmes spēle – latviešu pārstāvjus var ielozēt vienā pārī ceturtdaļfinālā, bet viņi var tikties arī finālā. Reizēm esam domājuši, ka varbūt pamainīt noteikumus, lai vienas valsts pārstāvjiem nesanāktu tikties jau ceturtdaļfinālā, taču no šīs domas esam atteikušies. Arī Rīgas finālam noteikumi speciāli netiks mainīti. Balvu fonds būs 25 000 ASV dolāru. Savu ierašanos Rīgā apstiprinājis pasaules labākais tiesnesis Stīvs Smogers, kurš tiesājis daudz ievērojamas cīņas," piebilda Kurēžs.

Biļetes "Biļešu Servisa" kasēs uz 14.decembra "Bigger's Better" superfinālu Arēnā Rīga būs pieejamas no nākamās pirmdienas, 19.novembra. Pagaidām organizatori biļešu cenas neatklāj, bet sola, ka tās tiks publiskotas neilgi pirms biļešu laišanas apritē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: bettt:

  +1 [+] [-]

, 2012-11-14 17:26, pirms 11 gadiem
lemonzz rakstīja: Briedis labs bokseris,tikai zheel ka nav bijis vel neviena kaartiga pretinieka !
Kā ta nav: žuravļovs 2x, Pirmā BB uzvarētājs arī nebija nekāds slabaks...
Vai tu domā viņam pirmajā prof. cīņā vajadzēja iziet pret ''Taisonu''?

  +2 [+] [-]

, 2012-11-14 19:18, pirms 11 gadiem
žirga rakstīja: Galvenais lai nesakāpj galvā ,jabut uzvarai Marim .....
Reizi par visaam reizeem - vinju nesauc Maris, bet Mairis !

     [+] [-]

, 2012-11-26 19:15, pirms 11 gadiem
lemonzz rakstīja: Briedis labs bokseris,tikai zheel ka nav bijis vel neviena kaartiga pretinieka !
domāju, ka Mairim nebūtu grūti uzorganizēt cīņu ar kādu elites bokseri, bet vai tas šajā momentā ir vajadzīgs? Vai zaudējums viņam nāktu par labu? Visam jānāk savā laikā! Gan jau būs arī cīņas ar labākiem bokseriem!