Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ekspertu viedoklis: "Favorīts ir Mairis Briedis, taču izredzes ir arī Gluhovam"

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ekspertu viedoklis: "Favorīts ir Mairis Briedis, taču izredzes ir arī Gluhovam"
Vilnis Kozlovskis
Foto: Uģis Grantiņš

Šodien notika pāru izloze rītvakar gaidāmā boksa turnīra "Bigger's Better" superfinālam. Latvijas bokseris Mairis Briedis tika ielozēts vienā pārī ar Jevgeniosu Lazaridi, bet Konstantīna Gluhova pretinieks ceturtdaļfinālā būs Sergejs Maslobojevs. Pārdomās par Latvijas sportistu izredzēm dalījās cīņu sporta eksperti Sandris Tomsons, Edmunds Ķirsis, Vladislavs Čerņavskis un Vilnis Kozlovskis.

Bijušais bokseris un K-1 cīkstonis Sandris Tomsons: Priekš mūsu sportistiem izloze nav tā veiksmīgākā, jo abi ielozēti vienā apakšgrupā. Lai arī Lazaridis it kā tiek uzskatīts par vienu no turnīra favorītiem, cīņā ar Mairi viņam izredžu nav. Kas attiecas uz Maslobojeva – Gluhova kauju, man jau bija nojauta, ka viņi tiks iemesti vienā pārī. Ja vērtē tīri pa boksu, tad Gluhovam atkal jāuzvar, tikai šoreiz viņš vinnēs ar nokautu, bet, ja Maslobojevs izvilks līdz punktiem, uzvaru atdos viņam.
Ja salīdzinām abus mūsu pārstāvjus, kuri var satikties pusfinālā, tad Briedis ir tehniski labāk sagatavots, bet Gluhovs ir fiziski spēcīgāks, taču neko negribu prognozēt, jo tikai rings parādīs kurš ir stiprāks. Lielākas izredzes uzvarēt visā turnīrā, protams, ir Mairim, taču Kostju nedrīkst novērtēt par zemu.

Latvijas MMA „tēvs” Edmunds Ķirsis: Grūti komentēt mūsējo izredzes, jo pazīstu tikai dažus no viņu potenciālajiem pretiniekiem. Mani simpatizē Mairis Briedis, viņš ir talantīgs zēns, domāju, ka kvalifikācijas mačā pret Grieķijas bokseri viņš uzvarēs, arī viss turnīrs viņam jāņem. Savukārt Gluhovam pretinieks nav tas parocīgākais. Gan Kostja, gan Maslobojevs nāk no kikboksa. Ja cīņa notiktu pēc K-1 vai MMA noteikumiem, liktu uz mūsējo, bet, manuprāt, boksā Gluhovam izredzes ir niecīgas. Viņi it kā jau vienreiz boksējās savā starpā un tad ar dalītu tiesnešu lēmumu uzvarēja Gluhovs, tāpēc domāju, ka priekš Sergeja šis mačs ir principiāls un tas gribēs revanšēties. Novēlu abiem mūsu sportistiem veiksmi.

Latvijas boksa veterāns Vilnis Kozlovskis: Mans absolūts favorīts kā jau vienmēr ir Mairis Briedis. Nesaku, ka turnīrs priekš viņa būs viegls, jo sacensībās piedalās daudz spēcīgu sportistu, taču taktiskajā ziņā par Briedi šeit labāka nav. Neapšaubāmi ar Lazaridi Mairim būs nepieciešami visi atvēlētie raundi, taču uzvarēs latvietis. Arī pusfinālā Briedim būs jāpasvīst, jo pretī viņam nāks Gluhova – Maslobojeva pāra uzvarētājs, kuri abi ir ļoti neprognozējami. Ceru, ka Gluhovs izies uz pusfinālu, taču smagsvars savās pēdējās MMA cīņās guvis vairākus nokdaunus, kas var atspoguļoties uz viņa darbību ringā. Kā jau MMA cīkstonim, Gluhovam nav tā labākā boksa tehnika, taču viņš ir drauds jebkuram pretiniekam, pat Mairim. Gluhovs Briedi pamatīgi nokausēs, kas var ietekmēt Maira tālāko ceļu līdz titulam. Otrā grupā arī ir diezgan raibs sastāvs, prognozēju, ka arī no tās grupas finālists iznāks diezgan nomocīts. Pēc papīra izskatās, ka šis būs interesantākais "Bigger's Better" finālturnīrs šīs organizācijas pastāvēsanas vēsturē.

Titulētākais Latvijas kaujas sambo cīkstonis Vladislavs Čerņavskis: Interesanta izloze. Grieķi nezinu, taču Mairis ir ļoti labā formā. Esmu redzējis viņu treniņos – Briedis uzvarēs. Savukārt Gluhova – Maslobojeva cīņā uzvarētājs var būt gan viens, gan otrs. Protams, es gribētu, lai uzvar Konstantīns, taču, ja leitis būs guvis mācību no iepriekšējās cīņas ar Gluhovu un šoreiz ir gatavojies tieši uz Kostju, lieku uz Maslobojevu. Bet, ja lietuvietis ringā izies kā uz parastu cīņu, uzvaru izcīnīs Konstantīns Gluhovs. Ja Gluhovs tiks tālāk, tad viņš atdursies pret Mairi, bet cīņa būs smaga un ļoti interesanta. Briedis ir mans favorīts uz uzvaru visā turnīrā.

"Biggers Better" superfinālu piektdien, 14. decembrī plkst. 22:00 tiešraidē varēs vērot kanālā "Eurosport".

BB superfināla ceturtdaļfināla pāri

Cīņas nr.Pāris
1.Oleksijs Mazikins (Ukraina) – Jevgeņijs Orlovs (Krievija)
2.Vojčehs Jastrebskis (Polija) – Fabriss Aurins (Francija)
3.Konstantīns Gluhovs (Latvija) – Sergejs Maslobojevs (Lietuva)
4.Mairis Briedis (Latvija) – Jevgenioss Lazaridis (Grieķija)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-13 22:39, pirms 11 gadiem
Ja nepielaus rupjas kludas tad Mairis vinnes, titulu jaatgust musejam!

     [+] [-]

, 2012-12-13 22:59, pirms 11 gadiem
Novelu Mairim uzvaret! Pagajushaa gada kluda jau bija tadaa ka Mairis bija salasijies kometus un parak daudz bija ietekmejies, ko pats ari atzina. Cerams ka shoreiz vinsh bus emocionali kartibaa. Lai veicas!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-14 09:44, pirms 11 gadiem
Grieķis ir stiprāks, kā te daudzi uzskata. Garš, kustīgs, tehnisks. Būs ļoti grūts turnīrs. visi uz Arēnu atbalstīt mūsējos

  +3 [+] [-]

, 2012-12-14 10:12, pirms 11 gadiem
Lai veicās Mairim un Kostjam

     [+] [-]

, 2012-12-14 14:33, pirms 11 gadiem
Ne Briedim, ne Gluhovam nav īsti paveicies ar izlozi. Pirmkārt, tāpēc, ka ietrāpīja 3. un 4. pārī. Līdz ar to sanāk īsāks atpūtas laiks, kas šajā turnīrā nav mazsvarīgi. Otrkārt, ne vienam ne otram jau pirmajā kārtā pretinieki nav tie parocīgākie. Lazaridim priekšsacīkstēs visi trīs bija apmēram Brieža komplektācijas vīri un ne tie vājākie. Lazaridis - labs uz kājām un ar ātrām rokām un ļoti racionāli domājošs. Pirmajās 2 kārtās izdarīja tik, cik nepieciešams, lai tiktu tālāk, bet fināls tā īsti nemaz nenotika, jo pretinieks pirmajā raundā pats smagi notraumējās. Ja Mairis nepiesegs galvu, dabūs ne vienu reizi vien un diezgan stipri. Pozitīvais Maira gadījumā ir tas, ka Lazaridis ir apmēram Kļičko auguma, tikai nedaudz vieglāks, un pie tāda tipa pretinieka sparingojot Mairis jau ir pieradis. Galīgi nebūs viegli, bet ceru uz mūsējiem.

     [+] [-]

, 2012-12-14 21:43, pirms 11 gadiem
Mairi, Gluhov - rādiet veči klasi. Sen nav tā sasēsts pie TV. Kaimiņi, sievas draudzenes...vakariņas un tēja. Lielais TV pārnests pie dīvaniem un pats eju atspiesties, lai galīgi neērti nebūtu.................Ja nopietni, tad darbs atmaksājas, satraukuma nav pamata, pārliecību un spēku....Sarauj, Sarauj, Sarauj.

     [+] [-]

, 2012-12-14 23:12, pirms 11 gadiem
1. Cina. Krieva sitienus var redzet minuti pirms tie tiek izdariti, Ukrainis ari lens, bet nu tehniski krietni paraks. Uzvaretajs atbilstos.

2. Polis sita loti plasi un mezonigi ta vien prasijas pec overhand right, Francuzis bokseja asi un laba tehnika prieks kikboksera, atri asi sitieni.

3. Gluhovam vienkarsi slepkavnieciski merki ar mezona sitieniem , bet Butteram krietni labaka tehnika un piezemetie sitieni daudz vairak, pelnita uzvara.

4. Briedis Reshajut.