Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličam Horvātijas rekords, Pērs 29 gadu vecumā debitē Francijas izlasē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličam Horvātijas rekords, Pērs 29 gadu vecumā debitē Francijas izlasē
Benuā Pērs. Foto: EPA/Scanpix

Piektdien Lillē un Zadarā sākās Deivisa kausa pusfinālu cīņas, kur mājinieces Francija un Horvātija sasniedza maksimālo rezultātu pirmajās divās vienspēlēs, izvirzoties vadībā ar 2-0 attiecīgi pret Spāniju un ASV.

Francija Spāniju uzņem turpat, kur pagājušā gada finālā ar 3-2 pieveica Beļģiju, proti, pusfināla mačs notiek Lillē esošajā futbola stadionā "Stade Pierre Mauroy", kur ir uzklāts cietais segums. Šajā duelī svaru kausi mājinieku pusē nosvērās pagājušajā nedēļā notikušā "US Open" laikā. Ņujorkā ceļgala savainojumu guva Spānijas līderis Rafaels Nadals, kura nespēlēšana Lillē būtiski palielināja mājinieku izredzes. Francijas kapteinis Janiks Noā pauda acīmredzamo, ka "Nadala spēlēšana Spānijai nozīmētu gandrīz drošus divus punktus", bet viņa prombūtne "visu maina".

Arī franči nav spēcīgākajā sastāvā, taču viņiem ir daudz garāks rezervistu soliņš ar labākām opcijām. Šodien pie vārda pat tika kolorītais Benuā Pērs, kurš līdz šim uzticību spēlēšanai tik atbildīgos mačos nebija saņēmis, bet tagad 29 gadu vecumā debitēja Deivisa kausā un pirmajā spēlē ar 7:5, 6:1, 6:0 pieveica Pablo Karenjo Bustu. Spānis 1. setā bija vadībā ar 5:3, neizmantoja trīs setbumbas un pamatīgi salūza.

Pagājušā gada finālā izšķirošo punktu guvušais Luka Puije otrajā vienspēlē ar 3:6, 7:6(5), 6:4, 2:6, 6:4 apspēlēja Roberto Bautistu Agutu. 5. setā vienīgais breiks notika priekšpēdējā geimā, kad spānis no 4:4 un 30:30 divās izspēlēs pēc kārtas spēlēja ar otro servi, Puije izmantoja uzbrukumu iespējas. Francūzim nākamajā geimā vajadzēja trīs mačbumbas, lai pieliktu punktu, turklāt arī nācās atspēlēt vienu breikbumbu (trāpīta laba pirmā serve).

Horvātija Zadarā uz māla seguma uzņem ASV otro sastāvu, jo viesu komandā dažādu iemeslu dēļ nav pirmo divu numuru. Džons Isners palicis mājās, gaidot savu pirmdzimto, bet Džeks Soks nevar palīdzēt gurna savainojuma dēļ. Soka zaudējums nav tik liels kā Isnera prombūtne, jo Soks šogad vienspēlēs ir ļoti vājš, gūstot tikai sešas uzvaras, toties dubultspēlēs viņš kopā ar Maiku Braienu šovasar uzvarēja gan Vimbldonā, gan "US Open". Braiens krīzes dēļ iekļauts izlasē, neskatoties uz to, ka no tās atvadījās pirms diviem gadiem.

Kamēr amerikāņiem pusfinālā jāspēlē novājinātā sastāvā, horvātiem ir labākais iespējamais virknējums – Marins Čiličs un Borna Čoričs vienspēlēm un dubultspēļu speciālistu Ivana Dodiga un Mates Paviča duets sestdienas dubultspēlei, pēc kuras mača uzvarētājs jau var būt skaidrs.

Čoričs ar 6:4, 7:6(4), 6:3 pieveica Stīvu Džonsonu, bet Čiličs ar 6:1, 6:3, 7:6(5) apspēlēja Deivisa kausa debitantu Frensisu Tiafo. Čiličs ar šo panākumu kļuva par uzvarām bagātāko spēlētāju Horvātijas izlasē, skaitot gan vienspēles, gan dubultspēles. Viņa kontā ir 37 uzvaras, par vienu pārspējot Ivanu Ļubičiču, bet 3. vietā ar 33 uzvarām ir Gorans Ivaniševičs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja