Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Nesacenšos taču pret Dončiču, mēs kopā sacenšamies pret citiem"

Rolands Eliņš

Porziņģis: "Nesacenšos taču pret Dončiču, mēs kopā sacenšamies pret citiem"
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis Dalasas medija "Morning News" publicētajā materiālā citēts, norādot, ka augstu novērtē Dalasas "Mavericks" uzņemto virzienu un ambīcijas. Tāpat Porziņģis izteicās, ka par savu nonākšanu otrajā plānā aiz Lukas Dončiča nedomā, jo taču nesacenšas pret Luku, bet gan viņi abi kopā ar pārējo komandu sacenšas pret citiem NBA klubiem.

Pēc iepriekšējā treniņa Porziņģim tika uzdots jautājums, kā viņš vērtē savu atrašanos „Mavericks” komandā, uz ko viņam nevajadzēja nekādu apdomas laiku: „Skaidrs, ka man galvenā lieta bija tā, lai es būtu situācijā, kurā mēs virzāmies uz kādu mērķi. Kad ir redzams progress un kad redzu, ka man ir iespēja piepildīt savus mērķus kā basketbolists. Un redzu, ka klubā ir vairāki cilvēki ar tādu pašu nostāju un līdzīgām ambīcijām, un ir patīkami to redzēt. Viss pārējais, ieskaitot kluba attieksmi pret mums, ir bonuss. Redzu, ka lietas „Mavericks” komandā tiek organizētas pareizā veidā, tāpēc, protams, ka esmu priecīgs būt šajā komandā.”

Porziņģis NBA burbulī izcēlies ar vidēji spēlē gūtiem 30.5 punktiem un 9.5 atlēkušajām bumbām. Viņš ir viens no tikai sešiem spēlētājiem, kuri NBA burbulī vidēji guvuši vairāk par 30 punktiem, un šajā sarakstā ir arī viņa komandas biedrs Luka Dončičs, kurš vidēji mačā guvis 32 punktus. Porziņģis šonakt izlaida Dalasas pēdējo spēli regulārajā sezonā un gatavojas „Mavericks” pirmās kārtas duelim pret „Clippers”.

„Porziņģis ir ļoti svarīga mūsu panākumu daļa,” norādīja „Mavericks” ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons. „Neskaitot superzvaigzni, visgrūtāk NBA ir atrast ir gara auguma meistarīgu spēlētāju. Porziņģis jūtas komfortabli uz tālmetienu līnijas, un tagad arī viņa spēle groza tuvumā ir pacēlusies nākamajā līmenī. Tāpat Porziņģis ar savu spēli aizsardzībā, metienu bloķēšanā un cīņā par atlēkušajām bumbām ļoti ietekmē to, kā mēs spēlējam aizsardzībā.”

Sakarā ar Dalasas klubu gan tāpat tiek uzsvērts, ka bieži vien Porziņģa lieliskā statistika paliek otrajā plānā aiz Dončiča paveiktā, taču Porziņģis par to īpaši nesatraucas, sakot, ka izbauda spēli kopā ar slovēņu zvaigzni: „Galu galā, šī ir komandu spēle. Mēs noņemam spiedienu viens otram. Mēs taču nesacenšamies viens pret otru, mēs sacenšamies kopā pret citām komandām.”

„Tāpat ir svarīgi, ka mēs labi saprotamies arī ārpus laukuma,” turpināja Porziņģis. „Mums ir līdzīgas ambīcijas un mērķi, un tas arī ir galvenais. Mēs esam profesionāļi. Man patīk spēlēt kopā ar Luku, un domāju, ka, jo ilgāku laiku spēlēsim kopā, jo bīstamāki pretiniekiem kļūsim.”

Porziņģis arī izteicās, ka pavadītais laiks NBA burbulī komandā izveidojis vēl ciešākas saiknes: „Mēs sam labāk iepazinuši cits citu, turklāt nerunāju tikai par komandas biedriem, bet arī treneru kolektīvu un pārējo kluba personālu. Tā kā jā, es noteikti esmu priecīgs par savu atrašanos Dalasas komandā, vēlos turpināt spēlēt šajā līmenī un pacelties vēl augstāk. Jūtos gatavs pacelties vēl vairākus līmeņus augstāk, taču tagad ar nepacietību gaidu savas pirmās izslēgšanas spēles.”

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

  -2 [+] [-]

, 2020-08-14 09:58, pirms 4 gadiem
To nevar teikt par Luku, kurš acīmredzami sacenšās ar visu sparu, lai būtu labākais komandā

  +2 [+] [-]

, 2020-08-14 10:35, pirms 4 gadiem
Puse sportacentra tagad raudās, jo viņi labāk zin kā vajag - lielus tukšus status. Un vēl atpakaļ uz knicks sūtīs.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 10:37, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: To nevar teikt par Luku, kurš acīmredzami sacenšās ar visu sparu, lai būtu labākais komandā
Luka ir divējāds. Kad viņš nedomā par saviem statiem - viss OK. Bet vairumā gadījumu EGO iet pa priekšu, grib pierādīt, ka ir vislabākais. It sevišķi līdzīgās spēļu galotnēs

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 10:39, pirms 4 gadiem
Regulārā sezona rada šaubas par komandas vadības un Lukas prioritātēm. Taču, pietiks viņiem PO nospēlēt kā komandai, un viss negatīvais aizmirsīsies!

     [+] [-]

, 2020-08-14 10:48, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: To nevar teikt par Luku, kurš acīmredzami sacenšās ar visu sparu, lai būtu labākais komandā
Tā ir tava interpretācija.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 14:27, pirms 4 gadiem
tirais amerikanju pieklajigums neies tak teikt ka apnikusi ta slovenju balerina un ka grib but pirma zvaigzne

     [+] [-]

, 2020-08-14 15:01, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: tirais amerikanju pieklajigums neies tak teikt ka apnikusi ta slovenju balerina un ka grib but pirma zvaigzne
Ja godīgi nesaprotu Tevi, kāda starpība, kura zvaigzne? Galvenais ir NBA čempionu gredzens, sacensība savā starpā toch nepalīdz to izcīnīt.

     [+] [-]

, 2020-08-14 15:03, pirms 4 gadiem
Doncics ir tāda Eiropas zvaigzne, kas parādās 1x 20-30 gados vai vēl retāk, nahren ar viņu mēģināt konkurēt?

     [+] [-]

, 2020-08-14 22:27, pirms 4 gadiem
Nu ko raudat, KP tiek pie saviem metieniem, ja ir formā, iemet savus punktus un tiek burbuļa rezultIvitātes 6-niekā. Nav OK?
Man skatoties spēles neliekas, ka LD būtu īpaši savtīgs.

     [+] [-]

, 2020-08-15 01:05, pirms 4 gadiem
fantomas rakstīja: Doncics ir tāda Eiropas zvaigzne, kas parādās 1x 20-30 gados vai vēl retāk, nahren ar viņu mēģināt konkurēt?
pilniba pie d... man kautkada eiropas zvaigzne mums ir saveja vel labaka par to slovenju balerinu par to ari es fanoju

     [+] [-]

, 2020-08-15 11:41, pirms 4 gadiem
fantomas rakstīja: Doncics ir tāda Eiropas zvaigzne, kas parādās 1x 20-30 gados vai vēl retāk, nahren ar viņu mēģināt konkurēt?
Dončičs pagaidām ir tikai brīnumbērns. Un ne fakts, ka no viņa izaugs superzvaigne. 99% brīnumbērnu liktenis ir kā komētai - uzplaiksnī un pazūd. Atgādināšu, ka 20 gadus atpakaļ tādas pat slavas dziesmas dziedāja Rubio. Šodien Rubio ir labs NBA spēlētājs, nekas vairāk.