Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Labanovskis: "Spēlējam arvien labāk, bet interese maza"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: "Spēlējam arvien labāk, bet interese maza"
Valdis Labanovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64.

Izcīnītais punkts 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Dobelē trešdien ar Ungāriju (25:25) apstiprināja Latvijas handbola izlases galvenā trenera Valda Labanovska teikto, ka mūsu komanda ar katru maču spēlē arvien labāk, taču speciālists bija arī vīlies par zemo sabiedrības interesi.

"Jo ilgāk spēlējam kopā un jo biežāk spēlējam ar augsta līmeņa pretiniekiem, mums arvien vairāk parādās pārliecība par saviem spēkiem," secina Valdis Labanovskis. "Mēs pielāgojamies šo komandu spēles stilam un varam cīnīties līdzvērtīgi."

Treneris atzina, ka visas kvalifikācijas laikā ir apmierināts ar komandas attieksmi un atdevi spēles laikā: "Šo punktu nopelnīja visi spēlētāji - arī tie, kas trešdien laukumā netika. Visi darīja kopīgu darbu."

Pēc mača Labanovskis atgādināja, ka pirms kvalifikācijas turnīra sākuma bija teicis, ka Latvijas izlases uzdevums ir pārsteigt mūsu pretiniekus apakšgrupā - Ungāriju, Horvātiju un Slovākiju: "Individuālajā meistarībā vēl no Ungārijas handbolistiem atpaliekam. Kā visi zina, ungāri spēlēja Londonas olimpisko spēļu pusfinālā, regulāri piedalās pasaules un Eiropas čempionāta finālturnīros. Mums vēl uz šo mērķi ir tāls ceļš ejams. Komandas uzdevums pirms cikla sākuma bija pārsteigt šīs izlases. Ar savu darbu, ar gribēšanu. Dienās, kad pretinieki nebija gatavi bezkompromisa cīņai, vajadzēja viņus salauzt un paņemt punktus. Tas arī izdevās."

Iespējams, ka uzvaras vērtē bija četri mūsu komandas nerealizētie 7 metru soda metieni, par kuru daļu vainas uzņēmās arī treneris: "Nevajadzēja ļaut visiem pēc kārtas mest, bet vajadzēja palikt pie 1-2 spēlētājiem. Pavlovičs noteikti būtu neiemetis mazāk nekā visi kopā."

Jau sestdien Latvijas izlase Horvātijā noslēgs 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru. "Horvātijā mēģināsim turpināt iesākto," stāsta Labanovskis. "Taču horvāti spēlēs mājās un būs daudz grūtāk. Arī ungāri savā laukumā mūs uzvarēja diezgan viegli, tāpēc domāja, ka ar mazāku spēku patēriņu varēs pārspēt mūs arī Dobelē. Viesi neiesāka spēli ar 100% atdevi un viņiem bija ļoti grūti atgriezties spēlē. Nebija ungāri gatavi cīnīties no pirmās minūtes un negaidīja tādu mūsu pretestību."

Lai arī Labanovskis ir priecīgs par mūsu izlases sniegumu, taču ir vīlies par mazo sabiedrības interesi un skatītāju daudzumu zālē: "Man ir tāda sajūta, ka mēs šeit ļoti maz kādu interesējam. Komanda spēlē arvien labāk un spēj izaicināt arī šāda līmeņa izlases. Olimpisko spēļu pusfināliste Ungārija brauc spēlēt uz Latviju, taču interese ir nekāda. Bēdīgi."

Atšķirībā no spēles ar Ungāriju, sestdienas mačā būs viena izmaiņa Latvijas izlases sastāvā. Personīgu iemeslu dēļ izbraukuma spēlē nevarēs palīdzēt pieredzējušais Evars Klešniks, kura vietu ieņems cits kreilis Andis Ērmanis.

Uz pēdējo maču Latvijas izlase izlidos piektdien no rīta, bet spēles sākums paredzēts sestdien plkst. 19:00 pēc Latvijas laika. Umagas sporta halles maksimālā ietilpība 1850 skatītāji. To tiešraidē demonstrēs Viasat Sport Baltic, bet teksta tiešraidē - eurohandball.com. Mūsu handbolisti jau ir zaudējuši cerības iekļūt finālturnīrā, bet saglabā lieliskas iespējas kvalifikāciju noslēgt savā grupā trešajā pozīcijā.

Latvijas izlase: Helmuts Tihanovs (LSPA/NB SAN), Aivis Jurdžs (TSV Hannover-Burgdorf, Vācija), Margots Valkovskis (HSC Bad Neustadt, Vācija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Ingars Dude (HG Saarlouis, Vācija), Jānis Pavlovičs (SG INSIGNIS West Wien, Austrija), Armands Uščins (Dessauer HV 1996, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Ēriks Blūms (VfL Edewecht, Vācija), Oskars Arājs (Dobeles Tenax), Edgars Kukša (VFL Fredenbeck, Vācija), Ģirts Lilienfelds (ThSV Eisenach, Vācija), Elvijs Borodovskis (Kremer/Hurry-Up, Nīderlande), Uldis Lībergs (Sandefjord, Norvēģija), Andis Ērmanis (LSPA/NB SAN), Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Artūrs Lazdiņš (ASK/LU).
Galvenais treneris: Valdis Labanovskis
Treneris: Dmitrijs Bražņikovs

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +2 [+] [-]

, 2013-06-14 05:51, pirms 11 gadiem
Nu bet protams ka interese ir maza, jo nevar vienaa dienaa ņemt un mainīt cilvēku uzskatus par to ka handbols ir skataams un interesants sporta veids.. Bet visvairaak izbriina tas ka uz izlases speeleem pazūd slavenie Ludzas(labi piekriitu no ludzas braukt uz dobeli ir par taalu) Dobeles, Lspa,ASK utt līdzjutēji... vietējajās spēlēs visi ārdās ar bungām un taurēm a uz izlases spēlēm atnāk kā uz teātri... bez emocijām, bez aprīkojuma... un federācija jau arī lohi, kur bija kāda skaļa reklāma par to ka ierodas olimpiskie pusfinālisti??? kur bija kāds transports noorganizēts lai vestu fanus??? pilniigs kapa klusums no LHF.. un taaa viņi popularizē handbolu...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-14 08:06, pirms 11 gadiem
Spēle 3-dienā plkst. 19.00. cikos darbs jābeidz, lai no ludzas vai vaiņodes atbrauktu uz speles sākumu?!?!? un pēc tam atpakaļ...es domāju,ka liela daļa skatītāju vēroja spēli LTV7...Bet,ja spele būtu sestdienā,tad noteikti,ka būtu pilns

     [+] [-]

, 2013-06-14 08:30, pirms 11 gadiem
Izlases spēles vajag pamēģināt aizvadīt arī citā pilsētā ne tikai Dobelē. (jā, jā tūlīt tiks teikts, ka citur nav grīdas)

     [+] [-]

, 2013-06-14 09:04, pirms 11 gadiem
Brīnums, kāpēc neskatāms? Handbolu vienmēr esmu uzskatījis par ļoti skatāmu... Bet treneris un puiši malači - tā turpināt!!! Galvenais, lai uz izlases mačiem būtu labākais sastāvs!!!

     [+] [-]

, 2013-06-14 09:07, pirms 11 gadiem
domāju, ka grīdu varētu atvest, vienīgi tas likums, ka no lidostas nevar tālāk par 100 vai cik tur bija km...

     [+] [-]

, 2013-06-14 09:17, pirms 11 gadiem
a kāpēc rīgā nevar uzrīkot spēli? šeit, tomēr, ir vairāk potencialo skatītāju.
reklāmas par to, kas bija mūsu pretinieki - NEKĀDAS...
un pēc tam vēl acis bola kā apķēzījušies auni... kādēļ tik maza interese? hmmm, interesanti...

     [+] [-]

, 2013-06-14 09:28, pirms 11 gadiem
Njā, ja salīdzina, cik populārs un prestižs handbols ir ļoti daudzās Eiropas zemēs...

     [+] [-]

, 2013-06-14 09:30, pirms 11 gadiem
Kad beidzot Rīgā uzcels normālu sporta halli? Bet uz Dobeli brauc tikai tie,kas ir saistīti ar handbolu. Protams tad tikai būs ap 800 skatītāju. Un kurš Latvijā zināja ka atbrauks Ungārija nehandbola cilvēki. Varu atbildēt, pāris desmiti. Nedzirdēju reklāmas radio, nekur īpaši nebija. Vienīgi, ja Kreipāns kautko pa SWH teica. Vienā dienā popularitāti nepacelsi. Nesaprotu, kāpēc federācijas nevarētu sadarboties piem. ar Getto games, vismaz sarunas iesākt, to pašu street handbolu parādīt, kad notiek kādi pasākumi. (neskaitot sporta nakti). Nezinu, var būt par daudz gribu.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-14 10:22, pirms 11 gadiem
Pishevs12 rakstīja: Kad beidzot Rīgā uzcels normālu sporta halli? Bet uz Dobeli brauc tikai tie,kas ir saistīti ar handbolu. Protams tad tikai būs ap 800 skatītāju. Un kurš Latvijā zināja ka atbrauks Ungārija nehandbola cilvēki. Varu atbildēt, pāris desmiti. Nedzirdēju reklāmas radio, nekur īpaši nebija. Vienīgi, ja Kreipāns kautko pa SWH teica. Vienā dienā popularitāti nepacelsi. Nesaprotu, kāpēc federācijas nevarētu sadarboties piem. ar Getto games, vismaz sarunas iesākt, to pašu street handbolu parādīt, kad notiek kādi pasākumi. (neskaitot sporta nakti). Nezinu, var būt par daudz gribu.
handbola cilvēki??? vari nosaukt cik handbolistu bija uz spēli no virslīgas,sieviešu un 1.līgas komandām??? es teiktu ka kādi 30...

būtu pēdējais laiks ieguldīt naudu popularizēšanā nevis žmogošanā un naudas bāzšanā funkcionāru kabatās??? ieodo katarm pie ieejas piepūšamās sitamās nūjiņas un atmosfēra uzlabosies, jo katrs gribēs sists tās nūjas un atbalstīt... un man kā apmeklētājam nebūs jādomā vai plaudēt vai bļaut vai meklēt bungas, tauri... Bičevska kungs, atlaid pāris liekēžus no LHF un viņu algas novirzi handbola popularizēšanai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
';

  -1 [+] [-]

, 2013-06-14 10:26, pirms 11 gadiem
Piekrītu - reklāmas gandrīz nekādas, ažiotāža arī nekāda netika radīta. Tiem kas neseko handbolam ikdienā, piemēram, nebija skaidrs kāda līmeņa izlase ir Ungārija. TV es noskatījos atkārtojumā, pēc tam kad izlasīju rakstu sportacentrā.
Pašiem handbola lauciņa pārstāvjiem vairāk jāpiestrādā, nevis jāsūdzas/

p.s. neesmu handbola cilvēks, bet ar savu profāna viedokli par skatāmību gan atļaušos oponēt - handbols stāv noteikti aiz basketbola, hoheja, volejbola, arī futbola. Ja godīgi man besī un nav saprotams, ka katrs uzbrukuma sākums tiek veikts pastaigas solītī pāri laukumam, pēc tam 5 minūtes vienkārši bumbošanās stāvot uz vietas, un kad uzbrukums iet uz beigām, sākās tikai kāda aktivitāte....reāli pusi spēles laika nekas nenotiek!!

     [+] [-]

, 2013-06-14 10:36, pirms 11 gadiem
Mr.Smart rakstīja: Piekrītu - reklāmas gandrīz nekādas, ažiotāža arī nekāda netika radīta. Tiem kas neseko handbolam ikdienā, piemēram, nebija skaidrs kāda līmeņa izlase ir Ungārija. TV es noskatījos atkārtojumā, pēc tam kad izlasīju rakstu sportacentrā.
Pašiem handbola lauciņa pārstāvjiem vairāk jāpiestrādā, nevis jāsūdzas/

p.s. neesmu handbola cilvēks, bet ar savu profāna viedokli par skatāmību gan atļaušos oponēt - handbols stāv noteikti aiz basketbola, hoheja, volejbola, arī futbola. Ja godīgi man besī un nav saprotams, ka katrs uzbrukuma sākums tiek veikts pastaigas solītī pāri laukumam, pēc tam 5 minūtes vienkārši bumbošanās stāvot uz vietas, un kad uzbrukums iet uz beigām, sākās tikai kāda aktivitāte....reāli pusi spēles laika nekas nenotiek!!
Tikai nezin kāpēc Eiropā handbols ir izplatītāks un populāŗaks par hokeju, voleju un, iespējams, arī basketbolu, piemēram, Vācijā, Viduseiropā un Skandināvijā jau nu toč

     [+] [-]

, 2013-06-14 10:52, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Tikai nezin kāpēc Eiropā handbols ir izplatītāks un populāŗaks par hokeju, voleju un, iespējams, arī basketbolu, piemēram, Vācijā, Viduseiropā un Skandināvijā jau nu toč
jo eiropā ir federācija, kura domā par sportaveida atīstīšanu un popularizēšanu nevis savu kabatu pildīšanu!!!!!
un tikai tagad nebrēcat,lai es aizeju uz federāciju un parādu kā tas darām, jo kamēr LHF nav atradusi normālu ģenerālsponsoru tas ir pagrūti, otrkārt es arī varu visus pasaukt nomazgāt manu netīro un 5dienas iesmirdušo šķivi, ar to gribu teikt, ka tiem tur augšā beidzot ir jāpakustina savas pakaļas un jāsāk spodrināt handbola tēlu un jāglābj savas ierūsējušās pakaļas...

     [+] [-]

, 2013-06-14 14:57, pirms 11 gadiem
flocis rakstīja: Spēle 3-dienā plkst. 19.00. cikos darbs jābeidz, lai no ludzas vai vaiņodes atbrauktu uz speles sākumu?!?!? un pēc tam atpakaļ...es domāju,ka liela daļa skatītāju vēroja spēli LTV7...Bet,ja spele būtu sestdienā,tad noteikti,ka būtu pilns
Arī štruntīgi, ka ar sabiedrisko transportu nevar tikt uz spēli, jo Pedējais autiņš pus 8 uz Rīgu atpakaļ, tā, ka bez sava transporta nevar nemaz tikt uz spēli......Varbūt bija kadi organizēti braucieni, bet par tiem informacija nekāda

     [+] [-]

, 2013-06-14 18:13, pirms 11 gadiem
man patik handbols, skatijos kadas 30 lv izlases speles, visas pa tv. domaju ir reali savakt 2-3k uz speli, ja ta butu riga, jautajms-kur. olimpiska halle¿ mani personigi ta tracina. ulbroka atmosfera vienmer bij laba, bet maz sedvietu

     [+] [-]

, 2013-06-14 19:39, pirms 11 gadiem
Jā, Latvijā handbolam nav popularitātes, kaut gan pati spēle var būt ātra, asa, ļoti daudz spēka spēles, taktikas utt. un līdz ar to ir arī interesanta skatītājam (handbolu saprotošam skatītājam). Ja kādam handbols ir lēna spēle tad tā var būt taktika ja ir vadībā, otrs variants ir kad nav vairāk spēka. Kāpēc nav populārs handbols? Šajās dienās notiek Latvijas Jaunatnes olimpiskās spēles, kur piedalās tikai sešas jauniešu komandas. Kāpēc tik maz? Tas ir akmens LHF dārziņā. Šajā gadā jauniešu A grupas spēlēm vēl jo projām nav ievadīti visi rezultāti, iespējams vēl dažām komandām būtu jāspēlē savstarpējās spēles. Manu prāt būtu ļoti perspektīvi LHF turpmāk organizēt pa vecuma grupām vienu reizi mēnesī jauniešiem treniņus, seminārus ar izlasei tuvu stāvošiem treneriem. Jauniešiem būtu motivācija uz kaut ko tiekties un kaut kas arī jauns, jo uz vietas (savos klubos, skolās) trenējoties nav izaugsmes. Treneriem būtu vairāk iespējas iepazīties ar jaunajiem spēlētājiem, jo skatoties tikai statistiku nav pilnībā nekādas skaidrības. Handbolā pēc statistikas nevar novērtēt spēlētāja lietderības koeficientu, jo ne vienmēr kurš ir iemetis visvairāk vārtus ir labākais.