Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējais NBA danku čempions Neits Robinsons sezonu pabeigs Izraēlā

Andrejs Siliņš

Trīskārtējais NBA danku čempions Neits Robinsons sezonu pabeigs Izraēlā
Stefans Karijs un Neits Robinsons šīs sezonas sākumā
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aizsargs Neits Robinsons, kurš savulaik trīs reizes kļuva par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) "Slam Dunk" konkursa čempionu, karjeru turpinās Izraēlas vienībā Telavivas "Hapoel".

Robinsons, kuru 2005. gadā ar 21. numuru pirmajā kārtā draftēja Fīniksas "Suns" (vēlāk aizmainīja tiesības uz "Knicks"), NBA aizvadījis desmit sezonas pēc kārtas, bet šīs, viņa 11. sezonas sākumā, Robinsons spēlēja Ņūorleānas "Pelicans". Tomēr jau pēc divām nospēlētām spēlēm klubs atbrīvoja basketbolistu un kopš tā laika Neits bijis brīvais aģents.

Viņnedēļ Robinsons video formātā aicināja kādu amerikāņu futbola līgas (NFL) komandu dot viņam iespēju sevi apliecināt šajā sporta veidā. Robinsona tēvs savulaik bija teicams futbolists, kurš izmēģināja spēkus arī profesionāli šajā sporta veidā. Pats Neits, studējot Vašingtonas universitātē, spēlēja ne vien basketbolu, bet arī uzspēlēja 13 mačus amerikāņu futbola komandā.

Tagad gan visas runas par futbola karjeras uzsākšanu apstājušās, jo Robinsons vienojies ar Izraēlas klubu Telavivas "Hapoel" par spēlēšanu komandā līdz šīs sezonas beigām. "Hapoel" vienībai šī bijusi grūta sezona un pagaidām ar desmit uzvarām 24 spēlēs komanda ieņem vien devīto vietu Izraēlas čempionāta tabulā. Pieckārtējā Izraēlas čempione ir vienīgā komanda Izraēlā, kas oficiāli juridiski pieder tās fanu klubam.

31 gadu vecais Robinsons NBA karjeras laikā pārstāvējis Ņujorkas "Knicks", Bostonas "Celtics", Oklahomsitijas "Thunder", Goldensteitas "Warriors", Čikāgas "Bulls", Denveras "Nuggets", Losandželosas "Clippers" un Ņūorleānas "Pelicans" vienības. 618 regulārā turnīra mačos vidēji gūti 11 punkti un atdotas 3,0 rezultatīvas piespēles. Savukārt 32 izslēgšanas turnīra mačos Neitam vidēji 8,6 punkti un 2,3 piespēles.

Iespējams, vislabāk zināms Robinsons ar to, ka, neraugoties uz savu īso augumu (175 centimetri), viņs trīs reizes triumfējis NBA "Slam Dunk" konkursos (2006, 2009, 2010).

Izmantotie resursi:
Report: Nate Robinson agrees to deal with...

  +2 [+] [-]

, 2016-03-14 23:06, pirms 8 gadiem
OMG, tāda kalibra stārs nav spēlējis eiropā kopš lokauta (D Will).

     [+] [-]

, 2016-03-14 23:24, pirms 8 gadiem
Brīnos, tik labs spēlētājs, bet nokrities.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-14 23:38, pirms 8 gadiem
NBA kā lomas spēlētājs ideāls.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-15 08:21, pirms 8 gadiem
Viņš vēl daudzās komandās NBA noderētu. Nenovērtēts enerģijas un lomas spēlētājs, šķiet katrā komandā, kur ir spēlējis, ir nokārtojis pa kādai ļoti svarīgai spēlei.. Pēc video arī šķiet, ka ir ļoti labā formā

     [+] [-]

, 2016-03-15 11:24, pirms 8 gadiem
NBA ir ļoti nežēlīgs bizness. Ja esi izkritis no aprites, ir ļoti grūti tajā atkal atgriezties, jo īpaši, mazajiem spēlētājiem, kuru pārproducija ir milzīga.
Bet Robinsons noteikti būtu noderējis kādai komandai kā rezerves saspēlnieks, kurš 10-15 minūtēs samet punktus un ar savu enerģiju un emocijām pavelk komandu.

     [+] [-]

, 2016-03-15 11:53, pirms 8 gadiem
Nate ir visās komandās bijis kapātājs. Nezinu par visu sadzīvisko un uzvedību ārpus spēlēm, bet laukumā viņš noteikti ir noderīgs ļoti daudzām komandām. Bet piekrītu, ka mazajiem spēlētājiem nav viegla dzīve NBA, ja vien tev nav metēja/ātruma/caurgājiena/piespēles combo supertalants. Robinsonam visa karjera ir supersaraustīta un neizdevīga, ja vērtē tikai noslēgtos līgumus ar komandām. Ņujorkā viņš 08-09 sezonā meta 17.2 punktus spēlē, bet tik un tā NYK viņš nebija interesants un nākamajā sezonā Nate par tikai 4 miljoniem parakstīja Bostona. Čikāgā 12-13 sezonā viņam ar 13.1 punktu spēlē maksāja 1,1 miljonu, nepagarināja līgumu un Denvera viņu savāca atkal par kapeikām (2 milj.)

  +1 [+] [-]

, 2016-03-15 13:10, pirms 8 gadiem
DainisU rakstīja: Nate ir visās komandās bijis kapātājs. Nezinu par visu sadzīvisko un uzvedību ārpus spēlēm, bet laukumā viņš noteikti ir noderīgs ļoti daudzām komandām. Bet piekrītu, ka mazajiem spēlētājiem nav viegla dzīve NBA, ja vien tev nav metēja/ātruma/caurgājiena/piespēles combo supertalants. Robinsonam visa karjera ir supersaraustīta un neizdevīga, ja vērtē tikai noslēgtos līgumus ar komandām. Ņujorkā viņš 08-09 sezonā meta 17.2 punktus spēlē, bet tik un tā NYK viņš nebija interesants un nākamajā sezonā Nate par tikai 4 miljoniem parakstīja Bostona. Čikāgā 12-13 sezonā viņam ar 13.1 punktu spēlē maksāja 1,1 miljonu, nepagarināja līgumu un Denvera viņu savāca atkal par kapeikām (2 milj.)
pie tam, kā viņš buļļus vilka play-offā..

     [+] [-]

, 2016-03-15 15:46, pirms 8 gadiem
Omes čuksta, ka Blats sāk vākt komandu dzimtajā zemē.