Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko grauj Ankaras ITF kvalifikācijas pirmajā mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko grauj Ankaras ITF kvalifikācijas pirmajā mačā
Aļona Ostapenko
Foto: tashkentopen.uz

Aļona Ostapenko sestdien guva pirmo no nepieciešamajām trim uzvarām Ankaras ITF 50 000 sacensību kvalifikācijā, 1. kārtā zaudējot tikai trīs geimus Gruzijas tenisistei Sofijai Kvacabajai – 6:3, 6:0.

Ostapenko viegla uzvara kvalifikācijas ievadā

Ostapenko šonedēļ reitingā ieņem 278. vietu, kas ir viņas kārtējais rekords. Pirmajā mačā Ankarā pretī stājās 26 gadus vecā Gruzijas tenisiste Sofija Kvacabaja, kura rangā atrodas 443. vietā, bet viņas rekords ir pirms diviem gadiem sasniegtā 362. pozīcija.

Latvijas otrā rakete pirmo breiku ieguva jau trešajā geimā un, lai arī pārsvaru tūlīt zaudēja, astotajā geimā sekoja 1. seta otrais breiks Ostapenko izpildījumā. Šoreiz pretiniecei atspēlēties nebija lemts, bet setu Ostapenko pabeidza tikai ar trešo setbumbu.

Savukārt "sausā" uzvarētajā 2. setā Ostapenko otro geimu ar savu servi uzvarēja no 0:40 un ar nopietnu pretestību saskārās vēl tikai trešajā geimā, kurā pretiniecei bija viens geimpunkts.

Aļona Ankaras turnīra kvalifikācijā izlikta ar pirmo numuru. Lai iekļūtu pamatsacensībās, nepieciešamas vēl divas uzvaras. 2. kārtā jāsacenšas ar Turcijas tenisisti Melisu Sezeri (19, #423). Vienas uzvaras gūšana dod vienu reitinga punktu. Turnīrs Ankarā notiek uz "hard" seguma telpās, Aļonai Turcijā ir sezonas pēdējās sacensības.

Brāļi Podžus sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Turcijā spēlē arī brāļi Podžus, tiesa, viņi atrodas lietainajā Antaljā, kur mači notiek ārā. Tur šonedēļ visu nedēļu ļoti nejauki apstākļi, kā rezultātā ne dienu neiztiek bez maču pārcelšanas. Arī šodien visu ieplānoto paveikt neizdevās. Jānis Podžus (#779) vakar nepabeigtajā spēlē ar 6:3, 6:2 (šī cīņa atsākās pie rezultāta 6:3, 1:1) uzveica ar ceturto numuru izlikto DĀR tenisistu Nikolāsu Šolcu (#459) un nodrošināja ceturtdaļfinālu pret rumāni Dragosu Dimu (#616).

Tikmēr Mārtiņš šodien pie vārda vienspēlēs netika – viņa ceturtdaļfināls pārcelts uz rītdienu. Toties dubultspēlēs abi brāļi guva jau sesto uzvaru pēc kārtas, ar 6:3, 6:4 apspēlējot rumāņu duetu Dima/Kristians Florentins Voinea. Dubultspēlēs abi tikuši pie sešiem punktiem, bet vienspēlēs katrs ieguvis divus. Rīt plānā vienspēļu ceturtdaļfināli un pusfināli, kā arī pusfināli dubultspēlēs.

     [+] [-]

, 2014-12-13 11:54, pirms 9 gadiem
Ar pašreizējo rangu jau būtu pieticis pamatsacensībām, bet pie pieteikšānās datuma Aļona bija tikai 310-tā. Pirmais numurs šajā turnīrā ir serbiete Aleksandra Krunič, kopā 9 spēlētājas no otrā simta. Tas man šķiet ir viduvēji priekš turnīra ar šādu balvu fondu.

Starp citu kāds zina vai Aļona brauks uz AO kvalifikāciju un ja nē tad kur sāks jauno sezonu? Top 100 vajadzētu būt uz nākamā gada beigām...

     [+] [-]

, 2014-12-13 14:56, pirms 9 gadiem
ja ar reitingu pietiks lai tiktu kvaļos, tad neredzu iemeslu nebraukt. Pamatturnīrā vajadzētu tikt un ja paveiksies ar izlozi, tad kādu kārtu arī.

     [+] [-]

, 2014-12-13 15:30, pirms 9 gadiem
suns rakstīja: Ar pašreizējo rangu jau būtu pieticis pamatsacensībām, bet pie pieteikšānās datuma Aļona bija tikai 310-tā. Pirmais numurs šajā turnīrā ir serbiete Aleksandra Krunič, kopā 9 spēlētājas no otrā simta. Tas man šķiet ir viduvēji priekš turnīra ar šādu balvu fondu.

Starp citu kāds zina vai Aļona brauks uz AO kvalifikāciju un ja nē tad kur sāks jauno sezonu? Top 100 vajadzētu būt uz nākamā gada beigām...
Lai tiktu Austrālijas kvalī, šeit jātiek līdz 1/2 finālam kā minimums. WC Aļonai nav iedots, bet, ja ar punktiem pietiks, tad noteikti brauks uz Austrālijas kvali.

     [+] [-]

, 2014-12-13 16:43, pirms 9 gadiem
Tanabe rakstīja: Lai tiktu Austrālijas kvalī, šeit jātiek līdz 1/2 finālam kā minimums. WC Aļonai nav iedots, bet, ja ar punktiem pietiks, tad noteikti brauks uz Austrālijas kvali.
Es izpētīju ka pagājušogad tieši Marcinkēviča ar savu 222. vietu bija pēdējā kura tikai kvalifikācijā. Tad jau laikam tomēr Āļonai par īsu vēl šogad, bet ja nu tiešām ielec pēdējā mirkšķī…

     [+] [-]

, 2014-12-15 09:36, pirms 9 gadiem
līdz RG šis trūkums var tikt izlabots