Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Hokeja līdzjutēji biļetes pērk pēdējā brīdī, pirmajā PČ dienā pārdots rekordskaits

Jānis Celmiņš

Hokeja līdzjutēji biļetes pērk pēdējā brīdī, pirmajā PČ dienā pārdots rekordskaits
Latvijas izlases līdzjutēja. Foto: LHF

Pirmajā pasaules hokeja čempionāta dienā pārdots rekordskaits biļešu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com sestdienas rītā atklāja Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis. Biļetes pēdējā brīdī pērk ne tikai vietējie, bet arī citu komandu līdzjutēji.

Pirmajā čempionāta dienā (piektdien) Rīgā aizvadītas divas spēles. “Man prieks, ka attaisnojušies vairāki jauninājumi, kurus ieviesām uz šo turnīru, ir sevi attaisnojuši. Bija patīkami skatīties, cik ērti līdzjutēji pēc pirmās spēles atstāja halli un, cik ērti otrās spēles skatītāji iekļuva hallē. Sākotnēji šis process mums radīja nelielas bažas, bet pirmā turnīra diena apliecināja, ka viss ir kārtībā,” uzsver Edgars Buncis.

Jāatgādina, ka turnīrā Rīgā skatītājiem ar spēļu biļetēm vispirms jādodas uz teltīm, kas izvietotas pie ieejām fanu zonā (no Grostonas un Skanstes ielām). Biļetes tiek noskanētas, katrs līdzjutējs saņem aproci un tikai pēc tam dodas fanu zonā. Fanu zonā atrasties var arī hokeja draugi, kuri spēli klātienē vērot nevēlas. Tiem skatītājiem, kuri saņēmuši aproces, biļetes atkārtoti pie ieejas “Arēnā Rīga” nav jāuzrāda.

Par spīti skaļajām diskusijām par augstajām biļešu cenām, pirmā turnīra diena apliecinājusi, ka jau iepriekš prognozēto faktu – skatītāji biļetes pērk pēdējā brīdī. “Vakar tika sasniegts rekords pārdoto biļešu skaita ziņā. Vakar tika nopirktas 3300 biļetes, kas kopš pārošanas pirmās dienas ir rekordskaits. Piepildās tas, ko minēja iepriekšējā turnīru organizatori – daudzu izlašu atbalstītāji biļetes nepērk iepriekš, bet gan to izdara jau esot turnīra norises vietā. Šeit pat nav runa par Latvijas līdzjutējiem, lai gan arī Latvijas un Slovākijas spēle ir izpārdota. Stāvvietas tika iztirgotas 15 minūšu laikā. Arī pārējās spēlēs skatītāju skaits nav mazs,” stāsta Buncis.

Daudziem bija bažas par ledus kvalitāti “Arēnā Rīga”, taču pagaidām pārmetumi no komandu pārstāvjiem nav dzirdētas. “No IIHF puses ir nelieli ieteikumi, kā labāk organizēt lietas, taču kopumā viss norit labi,” īss ir turnīra Rīgā organizācijas komitejas vadītās.

Šodiena pasaules čempionātā Rīgā tiks aizvadītas trīs spēles (trīs arī Tamperē), no kurām centrālā, protams, ir Latvijas un Slovākijas valstsvienību tikšanās.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +1 [+] [-]

, 2023-05-13 16:07, pirms gada
2500 biļetes nopirka paši LFH, lai "apgūtu" valsts naudu...

     [+] [-]

, 2023-05-13 18:31, pirms gada
Spēlē pret Slovākiju nav izpirktas biļetes. Diezgan nožēlojami, ka mājinieku spēles nevar izpārdot. Somiem visas spēles jau ir izpirktas

     [+] [-]

, 2023-05-13 18:57, pirms gada
Vai autors pārlasa pats pirms publicē ???

Gramatika briesmīga

     [+] [-]

, 2023-05-13 19:05, pirms gada
Vēl tgd pieejams biļetes uz Lat-Svk...dir@ējs

     [+] [-]

, 2023-05-14 21:54, pirms gada
@girgersons Nav nekas somiem izpārdots, nevajag d... ja nezini. Daudz ir, jā, bet viss nav izpārdots. Piemēram uz vakardienas spēli bija 11400 no 13000