Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kura vienība sacentīsies ar "Spurs" 2. kārtā - "Grizzlies" vai "Clippers"?

Kura vienība sacentīsies ar "Spurs" 2. kārtā - "Grizzlies" vai "Clippers"?
Bleiks Grifins un Marks Gazols
Foto: AP/Scanpix

Šovakar plkst. 20.00 pēc Latvijas laika Memfisā, FedExForum basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas septīto maču sērijā līdz četrām uzvarām aizvadīs vietējā „Grizzlies” vienība ar Rūdiju Geju priekšgalā, kura mērosies spēkiem ar Bleika Grifina un Krisa Pola pārstāvēto Losandželosas „Clippers”.

„Grizzlies” vienība 2011. gada izslēgšanas turnīra 2. kārtas septītajā mačā piekāpās Oklahomsitijas „Thunder”, tādēļ šogad noteikti nevēlas piedzīvot tikpat sāpīgu zaudējumu sērijas izšķirošajā mačā. Šogad gan situācija ir citāda, jo Memfisas basketbolisti cīnīsies pret „Clippers” basketbolistiem savā izpārdotajā FedExForum basketbola arēnā, kur visi sanākušie atbalstīs mājiniekus.

Memfisas klubs centīsies šovakar izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas. Ja tas izdosies, „Grizzlies” būs izdevies uzvarēt sērijā, kuras laikā tā bija iedzinējos ar 1-3. Losandželosas vienībai jau divas reizes bija iespēja noslēgt sēriju, taču ne pirmo, ne arī otro iespēju tā izmantoja, ciešot neveiksmi ar 88:90 piektdien savā laukumā.

Rūdijs Gejs pirms gada pleca traumas dēļ nevarēja palīdzēt „Grizzlies” komandai play-off turnīrā, tādēļ sērijas septīto maču pret OKC Memfisas līderim nācās noskatīties no rezervistu soliņa. „Zaudē vai dodies mājās,” izteicās Gejs par gaidāmo maču. „Es neesmu piedalījies šādās spēlēs kopš koledžas, tādēļ būs jautri.”

Tikai astoņas komanda NBA vēsturē ir spējušas atspēlēties no 1-3 deficīta un izcīnīt uzvaru visā sērijā. Denveras „Nuggets” vienība varēja kļūt par devīto, tomēr aizvadītajā naktī tā piedzīvoja neveiksmi izšķirošajā cīņā pret Losandželosas „Lakers”.

Šī būs otrā sērijas septītā spēle Krisa Pola karjerā, un viņš zina, ka gaidāmajā mačā nav jātaupa spēki, bet ir jānodemonstrē viss, uz ko esi spējīgs, lai izcīnītu uzvaru.

Vairāki „Clippers” spēlētāji piektdienas maču bija nodēvējuši par viņu septīto maču, kurā ir jāuzvar un jānoslēdz sērija, jo neviens no losandželosiešiem nevēlējās atgriezties Memfisā, lai aizvadītu sērijas septīto maču. Tā vietā Losandželosas kluba spēlētāji gribēja doties uz Sanantonio, lai aizvadītu sērijas pirmo maču pret „Spurs” izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Losandželosas vienība bija iekrājusi 10 punktu pārsvaru 76:66, veicot 10-0 izrāvienu, ceturtās ceturtdaļas sākumā, tomēr izšķirošās desmitminūtes turpinājumā viesi nospēlēja daudz veiksmīgāk gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, ceturtdaļas vidū veicot 17:4 izrāvienu, kura pamatā bija arī pāris Pola pieļautās kļūdas.

Gan Grifins, gan Pols sērijas sesto maču aizvadīja, neskatoties uz sērijas piektajā mačā gūtajiem savainojumiem. Grifinu nomocīja kreisā ceļa trauma, bet Polu – labās gūžas trauma. „Mums jādodas laukumā un jāspēlē pēc iespēja agresīvāk,” tā izteicās „Clippers” saspēles vadītājs.

Viens galvenajiem iemesliem, kādēļ iepriekšējos divos mačos Memfisai izdevās gūt uzvaras, bija garo spēlētāju veiksmīgais sniegums. „Grizzlies” vienība piektdienas mačā izcīnīja par 16 atlēkušajām bumbām vairāk nekā „Clippers” (48:32). Marks Gazols guva 23 punktus, bet Zaks Rendolfs pievienoja 18 punktus un 16 atlēkušās bumbas.

Ja „Clippers” vienībai izdosies izcīnīt uzvaru sērijā, tā būs vien otrā uzvarētā izslēgšanas turnīra sērija kopš komandas pārcelšanās uz Kaliforniju. Uzvara sērijā arī pierādīs to, ka abas Loandželosas vienības spēj būt nopietns sāncensis jebkurai NBA vienībai un ka Pola piesaistīšana komandai ir attaisnojusies.

Arī Memfisas klubam ir svarīgi uzvarēt sērijā, jo vienīgo reizi play-off turnīra sērijā tā izcīnīja uzvaru pirms gada, kad izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pieveica „Spurs”. Jāpiemin, ka pirms šīs veiksmīgās sērijas, „Grizzlies” vienībai nebija izdevies izcīnīt nevienu uzvaru izslēgšanas turnīra mačā.

Jāpiebilst, ka maču tiešraidē translēs NBA TV.

”Heat” ar līgas MVP priekšgalā uzsāks cīņu pret „Pacers”

Plkst. 22.30 pēc Latvijas laika Maiamī vietējā „Heat” vienība ar 2011./2012. gada NBA regulārā turnīra MVP Lebronu Džeimsu priekšgalā uzsāks play-off turnīra otrās kārtas sēriju līdz četrām uzvarām pret Indianas „Pacers” vienību, kura regulārās sezonas noslēgumā finišēja trešajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piecos mačos spēja pieveikt Orlando „Magic”.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 34

  • 40


  -1 [+] [-]

, 2012-05-13 17:11, pirms 12 gadiem
Pastars sacentīsies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-13 17:39, pirms 12 gadiem
Ceru, ka Lāči, jo nedaudz apnicis skatīties uz uzpūsto zvaigzni Grifina personā.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-13 17:42, pirms 12 gadiem
Gan jau nākamsezon Grizzi arī būs PO, nepārdzīvojiet

     [+] [-]

, 2012-05-13 18:07, pirms 12 gadiem
nuu staars jau vinjs ir domaaju kad labaakais AIR PLAY pagaidaam.
Blake Griffin top 10 monster dunks
- YouTube
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-13 19:32, pirms 12 gadiem
"Jāpiebilst, ka maču tiešraidē translēs NBA TV." jā, USA NBA TV, nevis mūsu pašu... var jau ieslēgt iečekot, bet stipri šaubos, ka šitas baltcom nba tv

     [+] [-]

, 2012-05-13 19:40, pirms 12 gadiem
Kura komanda vareetu spuraam sagaadaat vairaak probleemas? Grizzlies ar garajiem vai Clippers ar CP3 pret Parker?

     [+] [-]

, 2012-05-13 19:43, pirms 12 gadiem
The_Lakers_Fan rakstīja: Kura komanda vareetu spuraam sagaadaat vairaak probleemas? Grizzlies ar garajiem vai Clippers ar CP3 pret Parker?
Traumas

     [+] [-]

, 2012-05-13 21:04, pirms 12 gadiem
marcux rakstīja: "Jāpiebilst, ka maču tiešraidē translēs NBA TV." jā, USA NBA TV, nevis mūsu pašu... var jau ieslēgt iečekot, bet stipri šaubos, ka šitas baltcom nba tv
Baltcom TV arī demonstrē tiešraidē šo maču.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-13 21:44, pirms 12 gadiem
Davai Cliperiisi uztaisat man pelninu tkia -3 16.6 min...