Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" par spīti vēl vienai neveiksmīgai sezonai pagarina līgumu ar treneri

Agris Suveizda

"Ducks" par spīti vēl vienai neveiksmīgai sezonai pagarina līgumu ar treneri
Dalass Īkinss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Anaheimas "Ducks", kas visdrīzāk ceturto sezonu pēc kārtas neiekļūs Stenlija kausā, iepriekšējā naktī pavēstīja par līgumā paredzētās iespējas izmantošanu un sadarbības turpināšanu ar galveno treneri Dalasu Īkinsu vēl uz vienu gadu.

Neilgi pēc paziņojuma par līguma pagarināšanu Anaheimas "Ducks" aizvadīja spēli izbraukumā pret vienu no līgas favorītēm Floridas "Panthers", divreiz izlaižot vadību un pagarinājumā piekāpjoties ar 2:3. "Ducks" ar 71 punktu 75 spēlēs ieņem sesto vietu Klusā okeāna divīzijā, par trim punktiem apsteidzot Rūdolfa Balcera pārstāvēto Sanhosē "Sharks", kas gan aizvadījusi par trim mačiem mazāk.

Anaheimas "Ducks" visdrīzāk ceturto sezonu pēc kārtas netiks izslēgšanas spēlēs, un 55 gadus vecais amerikānis pie komandas stūres atrodas trešo sezonu, kopumā aizvadot jau 202 spēles. Par Anaheimas organizācijas desmito galveno treneri viņš kļuva 2019. gadā, pirms tam četrus gadus trenējot "Ducks" fārmklubu Sandjego "Gulls". NHL galvenā trenera amatā viņš debitēja 2013. gadā, tomēr jau 2014. gada decembrī tika atlaists no Edmontonas "Oilers". Kopumā līgā viņš kā galvenais treneris aizvadījis 315 spēles, izcīnījis 111 uzvaras, sakrājis 267 punktus un ne reizi nav ticis Stenlija kausā.

Anaheimas "Ducks" uzbrukuma līderi šosezon ir amerikāņi Trojs Terijs (68 spēlēs 33+26 punkti) un Trevors Zīgress (68 spēlēs 20+35 punkti), bet karjeru pēc šīs sezonas beigs ilggadējais kapteinis Raiens Geclafs, kurš Anaheimā pavadījis visu NHL karjeru.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/AnaheimDucks/st...