Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Izraēlas zvaigzne Kaspi guvis savainojumu

Andrejs Siliņš

Izraēlas zvaigzne Kaspi guvis savainojumu
Omri Kaspi
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pretinieces Eiropas čempionātā Izraēlas basketbola valstsvienības un Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas "Cavaliers" vieglais uzbrucējs Omri Kaspi trešdienas treniņā guvis muskuļa savainojumu, šī iemesla dēļ nedodoties līdzi komandai uz pārbaudes turnīru.

Latvija un Izraēla Šauļos laukumā dosies 4. septembrī, apakšgrupu turnīra priekšpēdējā dienā.

Vienīgajam izraēlietim, kurš jebkad spēlējis NBA, savainojuma dēļ nākas izlaist ne tikai turnīru Nīderlandē (bez mājinieces piedalās arī divas ASV koledžu komandas), bet, ļoti iespējams, arī Tbilisi paredzēto pārbaudes maču pret Gruziju. "Atgriezīsimies no Nīderlandes pēc astoņām dienām, redzēsim, kādā gatavībā ir Omri, un tad arī nāksies pieņemt attiecīgu lēmumu," Izraēlas galvenais treneris Ariks Šiveks pat pieļauj domu par Kaspi nespēlēšanu Eiropas čempionātā.

Tai pat laikā treneris saglabā optimismu un norāda, ka savainojums nav pārāk nopietns: "Šī ir tā reize, kad varam teikt "Paldies Dievam, ka tikai tas". Tā gadās, un tagad viss būs atkarīgs no ārstēšanās procesa un paša spēlētāja - tā, kā viņš jutīsies. Ceru, ka Omri darīs visu, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos komandā." Kapsi komandas biedrs Gujs Pnini norādīja uz Omri nopietno lomu komandā: "Protams, tas nav mazs zaudējums. Bet, kā jau teicu pirms turnīra Kiprā, mums ir vairāki svarīgi spēlētāji, kas trūkst."

23 gadus vecajam 206 centimetrus garajam vieglajam uzbrucējam, kurš tika iekļauts 2010. gada NBA pirmgadnieku simboliskajā pieciniekā, aiz muguras otrā sezona NBA. Tajā Sakramento "Kings" labā Kaspi 71 mačā, laukumā vidēji pavadot 24 minūtes, guva 8,6 punktus un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas. Tiesa, pirmās sezonas cipari bija labāki - attiecīgi 10,3 un 4,5, taču tad arī spēlēts tika vairāk (vidēji 25,1 minūte). Starpsezonā "Kings" aizmainīja Kaspi uz "Cavaliers", pretī saņemot spēka uzbrucējs Dž.Dž.Hiksonu un 2012. gada pirmās kārtas drafta izvēles tiesībām.

Pagājušā gada kvalifikācijas turnīrā Kaspi bija rezultatīvākais Izraēlas izlases spēlētājs, vidēji 29,3 minūtēs gūstot 16,9 punktus, kā arī izcīnot 5,3 atlēkušās bumbas, atdodot 1,4 rezultatīvas piespēles un pārtverot 1,3 bumbas. Pirmajā mačā pret Latviju (110:88) Kaspi iemeta 21 punktu, izcīnīja astoņas bumbas, atdeva četras piespēles un bloķēja divus metienus, bet Rīgā (92:56) 12 punkti un četras atlēkušās bumbas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-12 12:54, pirms 13 gadiem
Mums tikai pa labu,bet ja tā tad lai čalis veseļojas!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-12 15:56, pirms 13 gadiem
IZraela var apdroshinaashanu nomaksaat?

     [+] [-]

, 2011-08-13 09:21, pirms 13 gadiem
būs milzīgs zudējums izraēlai, jo kaspi ir ļoti labs spēlētājs, lai neteiktu vairāk

     [+] [-]

, 2011-08-13 11:55, pirms 13 gadiem
kurhica