Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lilienfelds: "Tikšana uz finālturnīru - sapņu līmeņa mērķis"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lilienfelds: "Tikšana uz finālturnīru - sapņu līmeņa mērķis"
Ģirts Lilienfelds
Foto: handball.lv

Latvijas izlases un "ThSV Eisenach" vācu kluba handbolists Ģirts Lilienfelds (30) aizvadītājā sezonā izcīnīja ceļazīmi uz pasaules spēcīgāko nacionālo līgu. Intervijā laikrakstam "Diena" viņš atklāj, ka ir vēl viens sapnis - kopā ar izlasi tikt uz kādu no lielajiem finālturnīriem.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles dod iespēju kādreiz piepildīt sapni un tikt uz finālturnīru. "Tas pagaidām ir tāds sapņu līmeņa mērķis, taču nenoliegšu, ka komanda šobrīd individuāli ir diezgan spēcīga. Daudzi čaļi spēlē augstā līmenī, arī pieredze ir pietiekami liela. Izņemot Daini Krištopānu [22 gadi], praktiski visiem kodola spēlētājiem jau ir handbola spēka gadi. Protams, jāsakrīt daudziem apstākļiem, taču arī no vadības puses šobrīd, šķiet, tiek darīts daudz, lai mērķim tuvotos," saka Latvijas izlases spēlētājs. Federācija arī piesaistīja spēcīgus pretiniekus Rīgas domes kausa izcīņā un meklēja papildus turnīrus, bet spēlēšana pret spēcīgiem konkurentiem pēdējos gados krietni cēlusi mūsu izlases līmeni. "Uzvara pār Slovākiju to pierāda. Arī tā ir Eiropas līmeņa komanda. Ja kādu no tām varam uzvarēt, tad skaidrs, ka darbs ir izdarīts pareizi," norāda Lilienfelds.

Tikmēr viens sapnis jau piepildīts. Lielienfelda pārstāvētais "ThSV Eisenach" klubs aizvadītajā sezonā iekļuva Vācijas Bundeslīgā, kas tiek uzskatīta par pasaules spēcīgāko nacionālo līgu handbola pasaulē. "Ir sajūta, ka sasniegts kaut kas patiešām nozīmīgs, īpaši jau manos trīsdesmit gados," atzīst dobelnieks. "Komandu līmenis otrajā bundeslīgā ir ļoti līdzīgs. Katrā kārtā netrūka pārsteigumu, tāpēc izteikta favorīta nebija. Tas bija mūsu komandas raksturs. Vēl pagājušajā sezonā daudz spēļu zaudējām ar vienu golu, bet šosezon tās visas uzvarējām. Kopš pirms pieciem gadiem pārcēlos no Latvijas, diezin vai esmu sācis lēkt augstāk vai mest stiprāk nekā iepriekš, taču šeit ir tas, ka katrā spēlē visas sešdesmit minūtes jābūt maksimālai koncentrācijai, katrā spēlē jāatdod viss, lai būtu izredzes uzvarēt."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase šodien Dobelē tiekas ar Ungārijas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"