Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase cīnās vareni, bet zaudē Šveicei

Latvijas izlase cīnās vareni, bet zaudē Šveicei
Edgars Masaļskis šajā mačā atvairīja 38 no 39 metieniem
Foto: Ilmārs Znotiņš

Ar sāpīgu zaudējumu Soču Olimpisko spēļu hokeja turnīru trešdien sāka Latvijas valstsvienība, kas ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās pasaules vicečempionei Šveices izlasei.

Latvijas izlase aizraujoši un cienījami cīnījās pret pasaules vicečempioni.Mača liktenis izšķīrās pēdējās sekundēs, un veiksme šoreiz bija Šveices pusē. 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām šveicieša Simona Mozera no stūra izmestā ripa uz vārtu priekšu trāpīja Georgijam Pujacam un ielidoja vārtos. Visu maču izcili aizvadījušais Edgars Masaļskis šoreiz nevarēja neko glābt.

Edgars Masaļskis šajā mačā atvairīja 38 no 39 metieniem, kamēr Latvijas izlase pa Jonasa Hillera vārtiem meta 21 reizi.

"Mača gaitā man šķita, ka mēs visu laiku uzlabojam sniegumu. Mēs spēlējām patiešām labi. Es lepojos ar mūsu cīņu. Diemžēl pieļāvām dažas kļūdas, īpaši pēdējās minūtēs, un to rezultātā ielaidām vārtus un izlaidām uzvaru," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Nolans arī norādīja uz Latvijas uzbrucēju un vārtsarga Edgara Masaļska lielisko spēli: "Manuprāt, mūsu uzbrucēji spēlēja lieliski. Ne jau tāpat vien šveicieši pasaules čempionātā tika pie sudraba. Viņiem ir lieliska komanda, treneris, viņi daudz strādā. Tā bija smaga spēle. Mūsu vārtsargs atvairīja visdažādākos metienus, un mums likās, ka būs iespēja iemest. Edgars šodien spēlēja vienkārši izcili."

“Psiholoģiski smagi? Jā, varbūt. Taču mēs šodien parādījām, ka varam spēlēt, un tas ir galvenais. Parādījām raksturu. Tas, ka beigās nepaveicās – domāju, tas mums tikai vēl vairāk iedos pa pakaļu. Pašiem sev. Un varbūt nākamo maču vēl labāk spēlēsim. Domāju, nenokārsim galvas, bet tikai vēl vairāk motivēsimies,” pēc nelaimīgā zaudējuma pozitīvo vienalga saskatīja mača varonis Edgars Masaļskis. Savus nopelnus gan viņš centās mazināt – neko pārdabisku paveicis nejūtas un arī dažas tvertās ripas par mirušām neuzskata. “Ja būtu mirušās, tad būtu vārtos. Šveicieši īpaši nepārsteidza, spēlēja kanādiešu hokeju. Bija viņiem savi momenti, mums – savi. Kā jau teicu, pats galvenais, ka paši sev parādījām, ka varam spēlēt. Nekas jau nav beidzies, šīs ir tikai priekšsacīkstes. Pati galvenā ir ceturtā spēle.” (sportacentrs.com)

Latvija - Šveice 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Vārti: 59:52 Mozers 0:1
Soda minūtes: 10:6
Metieni": 21 - 39
Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Jonass Hillers

Latvijas izlases sastāvs: Edgars Masaļskis (Kristers Gudļevskis); Arvīds Reķis - Sandis Ozoliņš, Lauris Dārziņš - Jānis Sprukts - Miķelis Rēdlihs; Artūrs Kulda - Oskars Bārtulis, Herberts Vasiļjevs - Kaspars Daugaviņš - Mārtiņš Karsums; Kristaps Sotnieks - Georgijs Pujacs, Miks Indrašis - Zemgus Girgensons - Ronalds Ķēniņš; Krišjānis Rēdlihs - Ralfs Freibergs, Mārtiņš Cipulis - Vitālijs Pavlovs - Juris Štāls.