Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs produktīvs cīņā zem groziem, "Nets" piektā uzvara sešās spēlēs

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Kurucs produktīvs cīņā zem groziem, "Nets" piektā uzvara sešās spēlēs
Rodions Kurucs pret Džeimsu Enisu. Foto: AFP/Scanpix

Otrdien, 11. augustā, trešo uzvaru pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) burbulī guva Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets", kas, spēlēdama bez līderiem, ar 108:96 pārspēja Orlando "Magic". Kurucs nepilnās 25 minūtēs guva divus punktus.

Rodions Kurucs šodien astoto reizi sezonā un trešo spēli pēc kārtas devās starta pieciniekā, uz laukuma pavadīdams 24:44 minūtes. To laikā viņš guva divus punktus (0/0 soda metieni, 1/2 divpunktu metieni, 0/2 tālmetieni), deviņas atlēkušās bumbas (viena uzbrukumā), vienu pārtvertu bumbu, vienu bloķētu metienu, divas personīgās piezīmes un pozitīvu +/- rādītāju +2. Šoreiz cēsinieks starta pieciniekā bija centra pozīcijā.

Gan "Nets", gan "Magic" sastāvos šodien iztrūka daudzi pamatsastāva spēlētāji. Bruklinai, tāpat kā mačā pret līgas labāko komandu Milvoki "Bucks", kad tika izcīnīta pārsteidzoša uzvara ar 119:116, laukumā netika laisti komandas labākie punktu guvēji NBA burbulī Kariss Leverts, Džerets Alens un Džo Heriss. Tāpat atpūtināts tika Garets Templs, bet "hamstring" savainojuma dēļ joprojām spēlēt nevar 40 gadus vecais Džamals Krofords. Orlando "Magic" tikmēr spēlēja bez Maikla Kārtera-Viljamsa (kreisā pēda), Evana Furnjē (slimība), Terensa Rosa (ievietots karantīnā) un Ārona Gordona ("hamstring"). Abas komandas savā starpā jau tikās pirmajā oficiālajā spēlē pēc regulārās sezonas atsākšanās, kad uzvarēja "Magic" basketbolisti (128:118), taču sezonas turpinājumā daudz labāk veicies "Nets" komandai, kas bija uzvarējusi četrās no pēdējām piecām spēlēm, kamēr Orlando zaudējusi pēdējos četros mačos pēc kārtas.

Stīva Kliforda trenētā "Magic" spēli iesāka ar diviem Nikolas Vučeviča un Vesa Ivandu tālmetieniem, taču sešu punktu vadība arī bija Orlando lielākais pārsvars visā šajā spēlē. "Nets" pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 34:22, un pusi no komandas punktiem guva francūzis Timotē Luvavu-Kabaro, bet otrajā ceturksnī iekrāto vadību izdevās palielināt jau līdz 17 punktiem - 60:43. Kurucs pirmajā puslaikā guva vien divus punktus ar sarežģītu metienu caurgājienā, aizmetot garām abus izpildītos trīspunktu metienus.

Sākot otro puslaiku, Orlando "Magic" izdevās mainīt spēles gaitu un veikt 9:0 izrāvienu, tomēr pēc Žaka Vona pieprasītā minūtes pārtraukuma "Nets" basketbolisti diezgan ātri apslāpēja pretinieku uzbrukuma uzliesmojumu. Iekrāto pārsvaru pirmajā puslaikā viņi bez nekādām ierunām noturēja līdz pat spēles beigām un tādējādi izcīnīja piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs - 108:96. Jāpiemin, ka spēli trešās ceturtdaļas beigās neliela savainojuma dēļ atstāja Bruklinas saspēles vadītājs Kriss Čioza, taču traumas nopietnība vēl nav zināma.

Karjeras labāko spēli šovakar aizvadīja bosniešu uzbrucējs Džanans Musa, kurš pārspēja savu karjeras rekordu gan gūtajos punktos (17 punkti), gan rezultatīvajās piespēlēs (sešas piespēles). Tāpat karjeras gūto punktu rekords pārspēts arī pirmgadniekam Džeremajam Martinam, kurš kopā ar Luvavu-Kabaro ar 24 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs "Nets" rindās. "Magic" komandā tikmēr 18 punktus guva Vess Ivandu un Markels Fulcs, bet 12 punktus pievienoja Džeimss Eniss III, Nikola Vučevičs un Kems Birčs.

Pēdējo regulārās sezonas spēli pirms izslēgšanas mačiem Bruklinas "Nets" aizvadīs 14. augustā pulksten 04:00 pēc Latvijas laika, tiekoties ar šobrīd Rietumu konferences devītajā vietā esošo Portlendas "Trail Blazers" (33-39), kuriem šī spēle varētu būt ļoti nozīmīga vai pat izšķiroša cīņā par iekļūšanu "play-off".

  -1 [+] [-]

, 2020-08-11 23:09, pirms 4 gadiem
Skatītāju nav, toto rullē ...

     [+] [-]

, 2020-08-12 02:10, pirms 4 gadiem
magic speciāli kāš