Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Dzierkals: "Sākumā bija grūtāk, bet galvenais ir beigu rezultāts"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dzierkals: "Sākumā bija grūtāk, bet galvenais ir beigu rezultāts"
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Par labu noskaņojumu sestdienas vakarā visā Latvijā parūpējušies mūsu hokejisti, kuriem pasaules čempionāta pirmajā spēlē izdevās iegūt trīs punktus par uzvaru pret Austriju – 5:2. Debiju piedzīvoja četri uzbrucēji, un Mārtiņš Dzierkals atklāšanas mačā darbojās pirmajā virknējumā. Viņš norādīja, ka tikt galā ar satraukumu palīdzējusi tikai spēlēšana.

"Bija neliels stresiņš pirms spēles. Mazliet jau vajag – pasaules čempionāts tomēr ir liela lieta. Neko, uzkāpu uz ledus, pirmo maiņu nospēlēju un iegājos spēlē," pirmajos iespaidos pēc cīņas teica Mārtiņš Dzierkals, kurš darbojās pirmajā virknējumā kopā ar Miku Indraši un kapteini Lauri Dārziņu. Debitants uz ledus pavadīja astoņas minūtes un 34 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem. "Sākumā visai komandai bija grūti. Jauna halle, pilns ar cilvēkiem – sākumā tiešām bija grūtāk. Bet galvenais ir beigu rezultāts."

Lai gan pašam neizdevās izcelties, Dzierkals neslēpa prieku par komandas biedru veiksmīgajiem un meistarīgajiem metieniem. "Šodien visi pa devenēm meta. Visi goli – precīzāk vairs nevar iemest. Čaļi ir baigie malači." Uzbrucējs gan negribēja atklāt, vai bijis uzstādījums austriešu vārtsargam Davidam Kikertam mest virs pleca, vien nosmēja, ka varbūt būs jātiekas finālā, tāpēc negrib atklāt visas kārtis.

"Nekļūdās tikai tie, kuri nespēlē. Protams, ka bija kļūdas – tieši tāpēc arī treneri ar mani runā. Ir lietas, kuras jālabo," atzina Dzierkals. Pirmajā trešdaļā viņš uz pretinieku zilās līnijas centās apspēlēt vairākus pretiniekus. Manevrs beidzās ar zaudētu ripu un austriešu pretuzbrukumu, bet vārtos glāba Kristers Gudļevskis. Savukārt otrajā trešdaļā Dzierkals jau atzīmējās ar meistarīgām epizodēm uzbrukumā un nopelnītu vairākumu.

Spēles beigās, Latvijas valstsvienībai spēlējot skaitliskajā vairākumā, galvenais treneris Bobs Hārtlijs laukumā vienlaikus palaida trīs debitantus – Dzierkalu kopā ar Oskaru Batņu un Emīlu Ģēģeri. "14 vai cik tur sekundes bija palikušas līdz beigām. Pateica, lai mēs neko netaisām, nekādas tur kaušanās, lai mierīgi pabeidzam spēli, jo rezultāts ir 5:2 – ko vēl vairāk mums vajag?" retoriski vaicāja Dzierkals.

22 gadus veco uzbrucēju atbalstīt Bratislavā ieradusies arī viņa ģimene, kas ziemā saņēma "Latvijas Lepnuma" balvu. "Atbrauca mamma, tētis un divas māsas. Ja neviens cits nepievienojās, par kuriem nezinu. Viņi ir šeit uz vietas un atbalsta mani. Nav gan ne jausmas, kur sēdēja. Rīgā zinātu, bet te – noteikti nē," norādīja Dzierkals.

Latvijas izlase nākamo maču aizvadīs rītvakar, pulksten 21:15 tiekoties ar Šveici.

     [+] [-]

, 2019-05-11 23:19, pirms 5 gadiem
Balcers,Dzierkals Latvijas 97dimanti!