Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā Latvijas stafetes komandai sudrabs, Rozītim - bronza

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas čempionātā Latvijas stafetes komandai sudrabs, Rozītim - bronza
Riks Kristens Rozītis un Ulla Zirne
Foto: kamanas.lv

Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē šodien notiek Eiropas junioru čempionāts kamaniņu sportā, kas vienlaicīgi ir arī junioru Pasaules kausa ceturtais posms. Šorīt pirmie uz starta devās puiši, tostarp arī līdzšinējais sezonas līderis - mūsu Riks Kristens Rozītis, kurš šoreiz izcīnīja bronzas medaļu. Turpinājumā Ulla Zirne ierindojās ceturtajā vietā, bet mūsu stafetes komanda izcīnīja sudraba medaļas.

Stafetes sacensībās mūsu komanda ar Ullu Zirni, Riku Kristenu Rozīti un Kristenu Putinu/Kārli Krišu Matuzeli sastāvā izcīnīja 2.vietu, zaudējot vien Vācijas komandai (Angelika Fleišere, Toni Grafe, Tims Brendels/Florians Funks). Trešo vietu ieguva krievi, bet spēcīgā Austrijas vienība finišu nesasniedza. Pavisam startēja 9 valstu komandas.

#stafetes komandalaiks
1.Vācija2:06.055
2.Latvija+0.694
3.Krievija+1.325

Puišu sacensībās mūsu lielākā cerība savā mājas trasē šoreiz nesasniedza maksimumu. Uzvaru izcīnīja austrietis Armīns Fraušers, kurš sezonas rangā līdz šim atradās vien 11. vietā, jo sezonas ieskaitē bija dabūjis punktus tikai vienā no trim posmiem. Nomināli viņš skaitījās viens no galvenajiem pretendentiem uz Eiropas zeltu, līdz ar to austrieša uzvara ir visnotaļ loģiska. Sudraba medaļu ieguva krievs Aleksandrs Stepičevs, kurš līdz šim sezonas rangā bija otrajā vietā. Sezonas līderis Rozītis no uzvarētāja atpalika par 0,309 sekundēm, ierindojās trešajā vietā un zaudēja līderpozīciju sezonas rangā. Savukārt tikmēr mūsu Roberts Millers divdesmit sportistu konkurencē ieņēma 14. vietu.

Riks Kristens Rozītis: "Vajadzēja izcīnīt sudraba medaļu, taču ir labi. Pats nokļūdījos otrajā braucienā, un patraucēja arī pēkšņi snigt sākušais sniegs."

#sportists (valsts)laiks
1.Armīns Fraušers (Austrija)1:41.224
2.Aleksandrs Stepičevs (Krievija)+0.284
3.Riks Kristens Rozītis (Latvija)+0.309
4.Toni Grafe (Vācija)+0.315
...14.Roberts Millers (Latvija)+5.924

Sacensības juniorēm mūsu pārstāve Ulla Zirne izcīnīja ceturto vietu, zaudējot 0,675 sekundes uzvarētājai no Vācijas Angelikai Fleišerei, lai gan pēc pirmā brauciena Ulla atradās trešajā pozīcijā. Uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena vietas izcīnīja Krievijas sportistes Viktorija Demčenko un Jekaterina Katkina, zaudējot Vācijas sportistei attiecīgi 0,056 un 0,411 sekundes. Savukārt Alise Evelīna Mitkus ierindojās 10. vietā, bet Paula Ābele 19. vietā 20 sportistu konkurencē.

Par zaudēto bronzas godalgu otrajā braucienā Ulla Zirne bija ļoti sarūgtināta, savukārt treneris Kaspars Dumpis atzina: "Pēc pirmā brauciena likās, ka visam jābūt kārtībā, taču otrajā braucienā tika izdarīta kļūda. Ullai ir jāmācās cīnīties līdz galam, savukārt Riks Kristens savu 3. vietu izcīnīja."

#sportiste (valsts)laiks
1.Angelika Flaišere (Vācija)1:26.723
2.Viktorija Demčenko (Krievija)+0.056
3.Jekaterina Katkina (Krievija)+0.411
4.Ulla Zirne (Latvija)+0.675
... 10.Alise Evelīna Mitkus (Latvija)+1.606
... 19.Paula Ābele (Latvija)+4.391

Kā jau ziņots, vakar Siguldas trasē notika Eiropas jauniešu čempionāts, kur Kristers Aparjods un Kendija Aparjode ieguva sudraba medaļas, bet divnieks Kristers Krauze/Valters Knēts izcīnīja bronzu.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga, rezumējot aizvadītās 35.FIL Eiropas čempionāta junioriem un Pasaules kausa 4.posma sacensības, saka: "Aizvadītās sacensības vērtēju kā ļoti labas, ne tikai organizatoriskajā ziņā, kur vēlos izteikt pateicību Siguldas novada domei, "Ad Rem auto" un "Subaru", kā arī visiem Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases darbiniekiem par perfekti padarīto darbu. Savukārt sportiskajā ziņā vēlējos, lai mūsu junioru divnieku ekipāža būtu augstākās pozīcijās un Ullai būtu medaļa, taču sports ir sports. Sacensībām teicamu punktu pielika mūsu sportistu izcīnītā 2.vieta komandu braucienā.”

Izmantotie resursi:
kamanas.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-01-11 17:23, pirms 10 gadiem
Savās mājās bez zelta!