Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Flerī 500. uzvaru izcīna ar sauso spēli, "Blues" no fārmkluba izsauktais atzīmējas ar hat-trick

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Flerī 500. uzvaru izcīna ar sauso spēli, "Blues" no fārmkluba izsauktais atzīmējas ar hat-trick
Neitans Vokers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Par trešo vārtsargu, kurš Nacionālās hokeja līgas vēsturē izcīnījis 500 uzvaras, kļuvis Marks Andrē Flerī, kurš palīdzēja Čikāgas "Blackhawks" viesos ar 2:0 pārspēt Monreālas "Canadiens".

• Marks Andrē Flerī apaļajā jubilejā atvairīja 30 metienus un aizvadīja savu otro sauso spēli sezonā, bet karjerā tā bija 69. reize, kad Flerī neļāva pretiniekiem gūt vārtus.

• Lai sasniegtu 500 uzvaras, Flerī bija nepieciešama 901 spēle. Martins Brodērs to paveica 908. spēlē, bet Patrikam Ruā apaļās jubilejas sasniegšanai vajadzēja 933 spēles.

• Absolūtais uzvaru rekords pieder Brodēram – 691. Savukārt Ruā karjeru noslēdza ar 551 uzvaru. Abi iekļauti Slavas zālē.

• "Blackhawks" uzvaras vārtus guva komandas kapteinis Džonatans Teivzs, kuram tie bija pirmie vārti kopš 2020. gada 5. marta. Viņš slimības dēļ izlaida visu pagājušo sezonu.

• Sentluisas "Blues" savā laukumā ar 6:2 pārspēja Detroitas "Red Wings", un ar hat-trick izcēlās Neitans Vokers, kurš dienu iepriekš tika izsaukts no fārmkluba.

• Velsā dzimušais, bet Austrāliju pārstāvošais Vokers iepriekš karjerā bija piedalījies 25 NHL spēlēs, visās kopā iemetot trīs vārtus.

• "Blues" cīnās ar sastāva problēmām – seši hokejisti ir savainoti, bet trīs atrodas Covid-19 protokolā. Algu griestu dēļ nav iespējams aizpildīt visu sastāvu, tāpēc otrajā mačā pēc kārtas Sentluisa uz ledus devās ar tikai 17 laukuma spēlētājiem.

• Uzvarēt turpina Minesotas "Wild", kas astoto panākumu pēc kārtas izcīnīja, izbraukumā ar 5:2 pieveicot Sanhosē "Sharks". Rūdolfs Balcers turpina nespēlēt savainojuma dēļ.

• "Sharks" rindās ar vārtiem izcēlās pirmo maiņu uzbrucēji Jonatans Dalēns un Tomāšs Hertls, bet "Wild" rindās divi vārti Džordanam Grīnvejam.

NHL regulārā sezona, 10. decembris

SpēleRez.SpēleRez.
Maple Leafs - Lightning3:5Canadiens - Blackhawks0:2
Blue Jackets - Ducks1:2 PMIslanders - Predators3:4
Blues - Red Wings6:2Flames - Hurricanes1:2 P
Oilers - Bruins2:3Kraken - Jets0:3
Kings - Stars4:0Sharks - Wild2:5

     [+] [-]

, 2021-12-10 18:07, pirms 2 gadiem
Tas bija nice Monreālā Blackhawks fani skandināja Fleury!

     [+] [-]

, 2021-12-10 20:30, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Tas bija nice Monreālā Blackhawks fani skandināja Fleury!
Jā, super!
https://m.youtube.com/watch?v=g4sXF...