Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis un "Knicks" pret nestabilo Sakramento, Fišers plāno izmaiņas

Rolands Eliņš

Porziņģis un "Knicks" pret nestabilo Sakramento, Fišers plāno izmaiņas
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Šonakt 5:30 pēc Latvijas laika Ņujorkas „Knicks” ar Kristapu Porziņģi sastāvā centīsies reabilitēties par vakardien piedzīvoto neveiksmi un pieveikt Sakramento „Kings”. Šī būs otrā „Knicks” spēle trīs izbraukuma maču sērijā Rietumu konferencē, un galvenais treneris Dereks Fišers izteicies, ka sākumsastāvā varētu tikt ieviestas izmaiņas.

„Knicks” vakar nevis vienkārši zaudēja, bet darīja to pilnīgi bezcerīgi. Jau trešās ceturtdaļas vidū Dereks Fišers bija nomainījis visus pamatsastāva spēlētājus un būtībā padevies Jūtas „Jazz” priekšā. Līdz ar to rezultāta starpībai (21 punkts) vairs nebija nekādas nozīmes, tikpat labi varēja būt arī 15 vai 30 punktu starpība, svarīgi, ka „Knicks” otrajā puslaikā nebija ne mazāko izredžu uz uzvaru.

Fišers pēc spēles emocijas neslēpa, un Ņujorkas mediji norāda, ka tik noskaities „Knicks” treneris sen nav bijis redzēts. Fišers norādīja, ka izskatīs iespēju veikt pārmaiņas sākumsastāvā, taču savas domas un atsevišķus spēlētājus nekonkretizēja. Iespēja, ka viņš varētu izvēlēties rezervē atstāt tieši Kristapu Porziņģi, gan ir visai maza, tiesa, līdzīgs piemērs nav tālu jāmeklē – „Lakers” treneris Bairons Skots pavisam nesen rezervē nosēdināja jaunos un salīdzinoši veiksmīgi spēlējošos D`Andželo Raselu un Džūliusu Rendlu. Iemesls tam tika minēts vienkārši nepieciešamība pēc kaut kā cita.

„Knicks” sākumsastāvs kopš Aflalo atgriešanās ir bijis visai stabils– Aflalo, Porziņģis, Lopess, Entonijs un Kalderons. Statistiski vērtējot, šis piecinieks spēlējis visai pieklājīgi un kopā nospēlētajās 236 minūtēs guvis par 11 punktiem vairāk nekā pretinieki, taču aizsardzībā daudz labāk darbojies ar aizsargu duetu Grants un Gelovejs. Iespējams gan, ka Fišers pieņem lēmumu emociju uzplūdā, jo Porziņģis jau vakar visai ātri tika atsēdināts rezervē, nospēlējot tikai 13 minūtes, un izpelnījās trenera kritiku pēcspēles intervijā. Taisnība, ka Porziņģis vairākus metienus sasteidza, taču viņš to bieži darījis arī iepriekš un pierādījis, ka mača gaitā spēj atrast savu metienu, kamēr citi pamatsastāva spēlētāji, arī darbojoties nepārliecinoši, laukumā palika ilgāk. Tiesa, Fišers skarbus vārdus netaupīja arī viņiem: "Ko es saskatīju pamatsastāva sniegumā? Neko. Pilnīgi neko labu. Sākt spēli ar 6:29, nokļūt iedzinējos trešo spēli pēc kārtas... Skaidrs, ka mums jāizskata iespēja veikt izmaiņas pamatsastāvā."

„Knicks” bilance joprojām ir salīdzinoši pieklājīgā 10-13, taču jau mēnesis pagājis, kopš izdevies uzvarēt kādu komandu, kura nesaucas „76ers” vai „Nets”. Porziņģa atstāšana ārpus pamatsastāva (kaut uz pāris spēlēm) Fišeram būtu ļoti riskants solis, ņemot vērā latvieša radīto sensāciju, un ,ja pārmaiņas patiešām būs, ticamāka izskatās Porziņģa pārvietošana uz centra pozīciju, bet sākumsastāvā iekļaut Lensu Tomasu vai Geloveju. It īpaši tāpēc, ka arī šīs nakts pretiniece „Kings” tagad spēlē ar īso sastāvu debitanta Villija Kolija-Šteina traumas dēļ un ir pavisam cita veida komanda nekā „Jazz”. Ja Jūta spēlē lēnāko basketbolu līgā, Sakramento spēles tempa ziņā atpaliek tikai no Fīniksas un apsteidz arī „Warriors”.

Jāpiemin, ka komandai izbraukumā līdzi devies arī „Knicks” ģenerālmenedžeris Stīvs Milzs, kurš vēloties rūpīgāk pavērot komandas darbību. NBA maiņu darījumus varēs sākt veikt no 15. decembra, un saikni starp šiem diviem faktiem nav grūti pamanīt...

Sezonas statistika - ”Knicks” pret ”Kings”

KnicksKings
Bilance10-13 (22.)8-15 (26.)
Spēles temps97.0 (23.)101.9 (2.)
Uzbrukuma efektivitāte98.8 (24.)102.3 (12.)
Aizsardzības efektivitāte101.9 (17.)106.5 (28.)
Metienu precizitāte42.3% (27.)45.3% (7.)
Tālmetienu precizitāte33.5% (18.)36.8% (5.)
Soda metienu %80.2% (4.)72.5% (25.)
Atl.bumbas44.0 (15.)44.3 (12.)
Kļūdas13.3 (3.)15.7 (25.)

Iekavās norādīta vieta līgā. Spēles temps norāda vidēji vienā spēlē veikto uzbrukumu skaitu, uzbrukumu efektivitāte ir vidējais punktu daudzums, ko izdevies gūt 100 uzbrukumos, aizsardzības efektivitāte – vidējais punktu daudzums, kas ielaists 100 pretinieku uzbrukumos.

Sakramento vienība jau vairākus gadus pēc kārtas sezonas sākumā nokomplektē uzvārdu ziņā spēcīgu sastāvu, bet sezonas vidū sāk domāt, kas tad šoreiz sanācis nepareizi. Tajā var vainot kluba vadības nepacietību un kļūdas galveno treneru izvēlē vai pāragrā atlaišanā, taču fakts ir tāds, ka izslēgšanas spēlēs „Kings” nav bijusi kopš 2006. gada un kopš tā laika tikai divreiz sezonu noslēgusi ar labāku uzvaru procentu kā 40%.

Līdz ar to šosezon prognozes par „Kings” bija kļuvušas pieticīgākas. Jā, komandā ieradies uz izcilu staitistiku spējīgais saspēles vadītājs Reižons Rondo, ierindā palika rezultatīvais Rūdijs Gejs, taču starpsezonā netrūka arī skandāla. Jaunais galvenais treneris Džordžs Kārls esot vēlējies aizmainīt Demarkusu Kazinsu, taču kluba vadība šiem centieniem uzlika veto. Kazinss palika Kārla sastāvā kā komandas līderis, taču neviens viņu un Kārlu par labiem draugiem vairs nekad nesauks.

Kazinsam ir superzvaigznes raksturs – viņš mēdz spēlēt individuāli, slinkot aizsardzībā un strīdēties ar treneri par saviem uzdevumiem laukumā. Kazinsam gan ir arī superzvaigznes talants, ko pierāda šosezon vidēji gūtais 25.1 punkts un savāktās 10.6 atlēkušās, turklāt Kazinss arī pasācis regulāri trāpīt tālmetienus. Šosezon 15 spēlēs viņam jau divdesmit precīzi trejači. 25 gadus vecais Kazinss var spēlēt gan kā spēka uzbrucējs, gan centrs un ir fiziski ļoti spēcīgs, līdz ar to Porziņģim, ja abiem sanāks cīnīties vienam pret otru, viņš ne tuvu nebūs parocīgākais pretinieks.

Tiesa, gandrīz tas pats jāsaka arī par šobrīd „Kings” ceturtā numura pozīcijā spēlējošo Omri Kaspi, kurš pēc būtības ir vieglais uzbrucējs un ātrāks un kustīgāks par saviem pretspēlētājiem. Izraēlas izlases uzbrucējs šosezon sametis vidēji 11.6 punktus, turklāt iepriekšējā mačā pret Jūtu guva 19 punktus. Kārls gan izmēģinājis arī reizē laist laukumā Kazinsu un grieķu centru Kostu Kufosu, taču tas lielus panākumus nenesa,bet Kārla sistēmā savu spēli atkal var baudīt Rondo – viņam šosezon vidēji 12 punkti un 11 piespēles, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs līgā.

”Knicks” spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieceVieta
11.125:30KingsViesos
13.125:00Trail BlazersViesos
17.122:30TimberwolvesMājās
19.122:0076ersViesos
20.122:30BullsMājās

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
nypost.com

1 2 55 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-12-10 18:54, pirms 8 gadiem
Tas būtu muļķīgi atstāt KP6 malā.
Lai gan tas, iespējams, apstulbinātu pretinieku trenera plānus..

  -1 [+] [-]

, 2015-12-10 18:54, pirms 8 gadiem
Vot par to, lai Lopezu nosēdinātu malā, tur stabili piekritīšu. Lai labāk KP spēlē pa kustīgu 5o, un pārējie mazie, tas noteikti nestu rezultātu, jo pašlaik tieši pienesums no mazajiem ir švaks.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 18:58, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Vot par to, lai Lopezu nosēdinātu malā, tur stabili piekritīšu. Lai labāk KP spēlē pa kustīgu 5o, un pārējie mazie, tas noteikti nestu rezultātu, jo pašlaik tieši pienesums no mazajiem ir švaks.
Lai sāk spēlēt pēc Warriors spēles metodes. Lai gan tur jāpaiet ļoti ilgam laikam lai spēlētāji saprastu, kā tas ir jādara.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 19:00, pirms 8 gadiem
Butu bijis labak ja Fils planotu izmainas treneru kolektiva!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-10 19:01, pirms 8 gadiem
No chance. Ja jau Lakers komūna pēc Rasela nosēdināšans sāka klaigāt par Skota atlaišanu ( kautgan arī bez tā viņi varēja viņu sūtīt ratā), tad kāda būtu reakcija pēc KP nosēdināšanas no Knicks faniem .... Kaut arī Fišers ir tāds pats dunduks kā Skots, bet neticu, ka viņam pietiktu drosmes nosēdināt labāko spēlētāju uz doto brīdi. It seviški, to, kurš vismaz cīnās aizsardzībā.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-10 19:02, pirms 8 gadiem
tumins2 rakstīja: Tas būtu muļķīgi atstāt KP6 malā.
Lai gan tas, iespējams, apstulbinātu pretinieku trenera plānus..
Lai kā to negribētos atzīt, bet Kristapa vairāki neiemestie+ neprecīzas viņa darbības aizsardzībā ļāva Jūtai veikt sākuma izrāvienu. Kas pēc tam notika, tā jau visas komandas un trenera vaina.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 19:02, pirms 8 gadiem
Labākais ko varētu izmainīt, būtu paņemt Dairi vai Strēlnieku ! kā PG

     [+] [-]

, 2015-12-10 19:03, pirms 8 gadiem
Un vispār, pēc Fišera kļūšanas par treneri, man personīgi ir mainījies iespaids par viņu. Licies vienmēr tāds nosvērts un gudrs spēlētājs, bet tagad reali liekas pilnīgs auns. Skots iekš Lakers vispār liekas kkāda parodija par treneri. Nav nekādas spēcīgu treneru harizmas. Ne tuvu.

  +6 [+] [-]

, 2015-12-10 19:05, pirms 8 gadiem
eziitis rakstīja: Lai kā to negribētos atzīt, bet Kristapa vairāki neiemestie+ neprecīzas viņa darbības aizsardzībā ļāva Jūtai veikt sākuma izrāvienu. Kas pēc tam notika, tā jau visas komandas un trenera vaina.
Tā ir viena spēle, ja treneris vadās pēc vienas spēles, tad tas ir slikts treneris. Kas attiecas uz Knicks kopumā, tad viņš neko nav darījis ar Kalderonu un Lopezu ... vieni no diviem varoņiem ( pieņemot, ka Karameli tpt neaiztiks), kas regulāri taisa sūdus. Tas atkal parāda, ka tiešām viņš ir jocīgs treneris.

     [+] [-]

, 2015-12-10 19:14, pirms 8 gadiem
Šovakar spēle TNT! Tieši pēc tam, kad pasaulē būs atvērtas balsotavas. Nedrīkst izblamēties visas Amerikas priekšā, jāreabilitējas par iepriekšējo spēli un viss būs zirgā! Noteikti gribu tiešraidē dzirdēt Čārlza komentāru - gan par Keipiju, gan arī par NYK un ploviem

P.S. Rondo šonakt 20+20+20 pret Kalderonu?

  -1 [+] [-]

, 2015-12-10 19:16, pirms 8 gadiem
tumins2 rakstīja: Lai sāk spēlēt pēc Warriors spēles metodes. Lai gan tur jāpaiet ļoti ilgam laikam lai spēlētāji saprastu, kā tas ir jādara.
Lai spēlētu kā Warriors ir nepieciešams tāds spēlētājs kā Grīns, kurš var ir fiziski spēcīgs, bet tajā pašā laikā megakustīgs un mobils. KP ir pavisam cits stāsts

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 19:17, pirms 8 gadiem
NYK pati nestabila.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-10 19:18, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Butu bijis labak ja Fils planotu izmainas treneru kolektiva!
Izklausies kā Knicks fans pēc Porziņģa drafta. Domā Fils nezin labāk? 1/4 sezonas pagājusi, bet te jau visi KHL stilā sūta trenerus mājās.

     [+] [-]

, 2015-12-10 19:19, pirms 8 gadiem
gudrinieks_atradies rakstīja: Izklausies kā Knicks fans pēc Porziņģa drafta. Domā Fils nezin labāk? 1/4 sezonas pagājusi, bet te jau visi KHL stilā sūta trenerus mājās.
Uzskaiti visas speles kur Fisera del ir zaudetas visas 4 ceturdalas un cik no tajam ceturdalam tika zaudeta visa spele.

  -3 [+] [-]

, 2015-12-10 19:24, pirms 8 gadiem
KP - 24min - 11pt+5ab+2bl.m - zaudējumā ar -17!

89:106!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-10 19:27, pirms 8 gadiem
One Man Show! rakstīja: ( pieņemot, ka Karameli tpt neaiztiks), kas regulāri taisa sūdus. Tas atkal parāda, ka tiešām viņš ir jocīgs treneris.
A citos klubos labāk, kur zvaigznes nosāka toni? Lebrons par GM un treneri uztaisījies, Hārdens tik puļi zilos, Kobe turpinās mest pats, pat tad kad būs 0-24 FG. Drīzāk treneri noēdis vadība un fani, ka slikti spēlējušo zvaigzni nosēdinās uz soliņa!

     [+] [-]

, 2015-12-10 19:31, pirms 8 gadiem
man gribetos lai Aflalo dala lidzvertigas minutes ar Williamsu. Kaa vinsh svilinaaja pirmssezonaa visi redzejam , bet tagad marinee solu. Vinsh ir tas chalis , kas var doties uz grozu agresivi un gut punktus, vai iedzit pretinieku piezimees , preteji Aflalo , kas uz grozu negrib dragaat bet meklee briivu metienu.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-10 19:42, pirms 8 gadiem
Skatos Knicks forumus un visisaka, ka Kristapu sēdinās malā it kā lai viņam pret citiem ''bench'' spēlētājiem vieglāk sp;elēt, vienīgi fani baidās vai Kristaps to neuztvers kā sodu.
Labi, ka ir arī sakarīgi Knicks fani, citēju:''
I can't even believe that benching KP, who has been far and away our best player this season, is even a discussion''
Un šis konfekte:''
Hopefully Fisher will bench himself and let someone else coach.''

  -1 [+] [-]

, 2015-12-10 19:48, pirms 8 gadiem
Šonakt būs KP no soliņa, jo Kazinu segt un dabūt ātras piezīmes nav knicks plānos.
Šodienas sākumsastāvs pēc manas izvēles būtu.
1.Galovejs
2.Aflalo
3.D.Wiliams
4.Caramelo
5.Lopezs
Tad no maiņas KP un calderons.
Būsim reāli Kazinu segs Lopezs un Rondo segs Galovejs.
Ir arī otrs variants nepielāgoties Kings un KP, lai spiež Kaspi zem groza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 20:11, pirms 8 gadiem
Jacer, ka Rondo gribesies trinisus lidinat sodien, tad jau uzvarai daudz nevajadzes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-12-10 20:20, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: KP - 24min - 11pt+5ab+2bl.m - zaudējumā ar -17!

89:106!
Dros vien ta ari bus

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 20:20, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Šonakt būs KP no soliņa, jo Kazinu segt un dabūt ātras piezīmes nav knicks plānos.
Šodienas sākumsastāvs pēc manas izvēles būtu.
1.Galovejs
2.Aflalo
3.D.Wiliams
4.Caramelo
5.Lopezs
Tad no maiņas KP un calderons.
Būsim reāli Kazinu segs Lopezs un Rondo segs Galovejs.
Ir arī otrs variants nepielāgoties Kings un KP, lai spiež Kaspi zem groza.
divas maiņas? diezgan šerps lēmums, ņemot vērā to, ka sezonas sākumā buksējošais back-courts vispār netika koriģēts, vien pēc Aflalo traumas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-10 21:14, pirms 8 gadiem
Interesants R Ošenieka raksts par K Porziņgi:

Reinis Ošenieks: Porziņģis – tūrisma objekts? /...

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 21:14, pirms 8 gadiem
lukaz23 rakstīja: Paskatīsimies,ko Lapsa pamainīs
Nevis lapsa, bet zvejnieks. Lapsa būtu ja būtu Derek Fox.

     [+] [-]

, 2015-12-10 21:21, pirms 8 gadiem
Kas tas par zip code, ko prasa all star balsojumā?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 21:50, pirms 8 gadiem
doubleM86 rakstīja: Nevis lapsa, bet zvejnieks. Lapsa būtu ja būtu Derek Fox.
Jā, jā, vēl varam vinu saukt par Dereku Zivju Caunu, jo tas arī atbilstu tulkojumam un ieteikt sportacentrs autoriem lainturpmāk visus uzvārdus latvisko tieši un konkrēti.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 21:51, pirms 8 gadiem
kaaseejs rakstīja: Kas tas par zip code, ko prasa all star balsojumā?
q
Pasta indeksam būtu jābūt.

     [+] [-]

, 2015-12-10 21:56, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Butu bijis labak ja Fils planotu izmainas treneru kolektiva!
Piekrītu ...
1 2 55 komentāri