Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Praiss palīdzību meklējis sakarā ar atkarību izraisošu vielu lietošanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Praiss palīdzību meklējis sakarā ar atkarību izraisošu vielu lietošanu
Kerijs Praiss, Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Monreālas "Canadiens" un Kanādas olimpiskās izlases potenciālais pirmais vārtsargs Kerijs Praiss dažas dienas pirms sezonas sākuma brīvprātīgi pieteicās palīdzībai. Tagad viņš atgriezies komandā un paudis, ka lēmums bijis saistīts ar vielu lietošanu.

"Iepriekšējo gadu laikā ļāvu sev nonākt ļoti tumšā vietā. Nezināju, kā ar to tikt galā. Pirms mēneša pieņēmu lēmumu pieteikties iestādē, kas palīdz tikt galā ar atkarībām. Problēmas bija nonākušas tik tālu, ka sapratu – man pirmajā vietā jānoliek sava un ģimenes veselība. Iedrošinu savus bērnus prasīt palīdzību, kad tas nepieciešams. Tagad tas bija nepieciešams man," paziņojumā pēc atgriešanās komandā pauda Kerijs Praiss.

"Tagad strādāju, lai tiktu galā ar sekām, kas radušās, daudzu gadu garumā atstājot novārtā savu psiholoģisko veselību. Tam būs nepieciešams laiks. Viss, ko varu darīt – iet soli pa solim. Šo iemeslu dēļ pagaidām nav skaidrs, kad es atgriezīšos laukumā," sacīja Praiss, kura sniegums palīdzēja Monreālas "Canadiens" pagājušajā sezonā pirmo reizi kopš 1993. gada sasniegt Stenlija kausa finālu. Viņš atvairīja 92,4% metienu.

Praiss 7. oktobrī pieteicās NHL un Spēlētāju asociācijas izveidotajā palīdzības programmā, kurā jāuzturas vismaz 30 dienas. Visu šo laiku viņš pavadīja prom no komandas, ar kuru pirmo reizi atkalredzējās otrdien. Savukārt divas dienas iepriekš Praiss tikās ar "Canadiens" medicīnisko personālu, kas veica pārbaudes vasarā izoperētajam ceļgalam.

Ar trim uzvarām 14 spēlēs "Canadiens" ir šīs sezonas Austrumu konferences vājākā komanda. Pagaidām skaidrs ir tikai tas, ka Praiss nedosies nākamajā izbraukumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/carey-pric...