Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Zinu, ka varu spēlēt labāk"

Agris Suveizda

Porziņģis: "Zinu, ka varu spēlēt labāk"
Kristaps Porziņģis
Foto: Nba.com/Knicks

Latviešu uzlecošā basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis teicami aizvadījis pirmās septiņas spēles Nacionālajā basketbola asociācijā, vidēji esot laukumā 24 minūtes, gūstot 12,3 punktus un izcīnot 8,6 atlēkušās bumbas. Pēc pēdējās spēles pret Losandželosas "Lakers" (99:95), kurā Porziņģis tika pie trešā "double-double" pēdējos četros mačos, viņu slavēja arī leģendārais Ērvins "Maģiskais" Džonsons.

"Tas ir kaut kas, ja tāda leģenda kā viņš saredz manī potenciālu un par to pasaka," 20 gadus vecais Kristaps Porziņģis tiek citēts ESPN. "Tas parāda, ka man ir jāturpina strādāt, lai visiem pierādītu, ka patiešām varu spēlēt un ka man var būt ilga un sekmīga karjera NBA."

"Zinu, ka varu spēlēt labāk," Porziņģis atzina. "Kā varat redzēt, joprojām esmu kārns un viegls, taču es cīnos un nedrīkstu nevienam piekāpties. Tāda ir mana spēle – daudzi iepriekš nezināja, kāda tā ir. Tāpēc viņi domāja – tieviņš baltais, viņš nespēs spēlēt fizisku basketbolu. Taču es turpinu cīnīties par atlēkušajām bumbām un cenšos laukumā darīt savu darbu."

Neskatoties uz Porziņģa pārliecinošo sākumu un to, ka ESPN NBA apskatnieki liepājnieka sakarā jau sākuši runāt par gada debitanta balvu, Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers apzinās, ka nevajag gaidīt, ka latvietis turpinās katrā spēlē demonstrēt tikpat iespaidīgu sniegumu. "Nedomāju, ka varējām gaidīt, ka viņš [pirmajās spēlēs] būs tik labs, kāds viņš ir bijis. Iespējams, būs divu nedēļu nogrieznis, kurā viņš izskatīsies slikti, un visi apšaubīs, vai viņu vajadzēja draftēt un visu pārējo. Viņš ir debitants, un viņam ir daudz, ko mācīties. Viņa spēju robeža ir ļoti tālu no tā punkta, kurā viņš atrodas šobrīd."

"Viņš vēl īsti nav iemācījies, kā spēlēt ar muguru pret grozu, un vairums viņa uzbrukumu izriet no viņa aktivitātes: atlēkušajām bumbām uzbrukumā, labas kustības," Fišers komentēja Porziņģa spēles stilu. "Pagaidām ar to pietiek. Nav obligāti jābūt tādam spēlētājam, kuram efektivitātei nepieciešams, lai komanda uzbrukumus veidotu caur viņu. Tas ir labi." Tāpat Fišers ar smaidu atjokoja par Porziņģa skarbo spēli: "Kad viņam uz sejas būs nedaudz vairāk apmatojuma, tad varēsim runāt par skarbumu. Grūti šādu bērna seju uztvert kā skarbu."

"Viņš ar katru dienu kļūst arvien labāks. Katrā spēlē dažādos veidos varam redzēt, kāds viņš var būt. Tas ir tikai laika jautājums, kad viņš kļūs stabilāks, pārliecinātāks un ticēs saviem spēkiem," komandas biedru komentēja "Knicks" zvaigzne Karmelo Entonijs. "Cenšos viņam būt blakus, nevis "lekt virsū" par katru sīkumu. Viņš ātri mācās un nebaidās uzdot jautājumus, nebaidās prasīt pēc padoma."

Izmantotie resursi:
New York Knicks Basketball Clubhouse - ESPN
Magic Johnson: Kristaps Porzingis is 'steal' of...

1 2 42 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2015-11-10 09:30, pirms 8 gadiem
Var redzēt ,ka KP neies viena otra letiņa pēdās,šim puisim ir pareizā attieksme,ja ne traumas tad te visam ir jābūt kārtībā!!!

  +8 [+] [-]

, 2015-11-10 09:33, pirms 8 gadiem
Viss arii buss kartiba!!!
Slēpts komentārs: dakots

  +6 [+] [-]

, 2015-11-10 09:39, pirms 8 gadiem
KP malacis, ļoti labi iesācis. Lai gan daudz viņu redzēju Spānijā (skatījos strīmus pagājušos 2 gadus ik pa laikam), negaidīju, ka viņam būs tik pārliecinošs pirmais gads. Tādu sniegumu gaidīju pēc 1-2 sezonām.

Tagad vēl jācer, ka drīzumā sakritīs arī vairāk metieni un "izšaus" kādu >20 punktu spēli.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-10 09:50, pirms 8 gadiem
Porziņģis viennozīmīgi ir viens no komandas līderiem un vilcējiem. Tas ir labi, ka viņš pats saprot, ka viņš var spēlēt labāk!

Šonakt pret Hornets. Ceru uz Porzinģa pirmo 20 punktu spēli https://www.youtube.com/watch?v=j6x...

  +4 [+] [-]

, 2015-11-10 09:51, pirms 8 gadiem
Nu jācer, ka var spēlēt arī labāk! Šobrīd ir pat ļoti OK, bet mazliet pietrūkst precizitāte no tālās distances!

     [+] [-]

, 2015-11-10 09:53, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kā vienmēr sportā - visu sabojā sievietes...tas būtu muļķīgi domāt, ka KP varēs izvairīties no šīs problēmas...ok, patreiz ģimene viņu vaktē, iespējams pat piegādā pērkamās...
Tas īsti pat nav apspriežams, šobrīd KrPo ģimene uzskata, ka uzsākt dzimumdzīvi Kristapam vēl ir par agru. Pagaidīs. Nekādas pērkamās.

Pirmajā vietā jābūt tikai basketbols, un Kristaps ar to arī rēķinās. Sievietes būs pēc tam, kad jau būs nākamais lielais kontrakts nopelnīts.

  +9 [+] [-]

, 2015-11-10 09:55, pirms 8 gadiem
furios rakstīja: Var redzēt ,ka KP neies viena otra letiņa pēdās,šim puisim ir pareizā attieksme,ja ne traumas tad te visam ir jābūt kārtībā!!!
Nesalīdzināmas lietas:
1. KP ir pareizā attieksme t.i. viņš ir izsalcis pēc tā, lai būtu labākais basketbola laukumā.
2. KP jau tagad runā par maksimāli garu un veiksmīgu karjeru.
Tajā pat laikā AB vienmēr ir spēlējis bez sevišķām ambīcijām t.i. ja spēle iet un viss izdodas, tad labi, ja neizdodas - arī labi. Un, protams, neaizmirsīsim to, ka AB, jau savā slavas zenītā esot, pateica, ka netaisās spēlēt ilgi. Cik viņš tur pateica - 27 vai 28 gadi? Neviens nevarēja saprast - kā tad tā?! Redz, tā arī bija.
Taču galvenā atšķirība starp KP un AB ir tāda, ka KP basketbols ir kaislība - tas, ko viņš mīl, par ko fano, ko izbauda. AB basketbols bija tikai veids, kā nopelnīt lielu naudu - kā darbs - nekas vairāk.
Slēpts komentārs: kamikadze81

  +7 [+] [-]

, 2015-11-10 10:02, pirms 8 gadiem
Mums latviešiem pamatīgi paveicies, šāds sportists ar šādu raksturu, wow, daudz dzirdēsim par viņu. Vispār man ir ticība, ka viņi varētu iekļūt playofos

  +1 [+] [-]

, 2015-11-10 10:04, pirms 8 gadiem
Nja, KP babyface vēl izteiktāks, kā bija AB, bet labākajam spēlētājam pasaulē es dotu kādus 17 gadus, tā kā tas nav no svara.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-10 10:06, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Nja, KP babyface vēl izteiktāks, kā bija AB, bet labākajam spēlētājam pasaulē es dotu kādus 17 gadus, tā kā tas nav no svara.
Tiešām Lebronam Tu dotu 17 gadus?!

  +7 [+] [-]

, 2015-11-10 10:10, pirms 8 gadiem
kamikadze81 rakstīja: Jā, Biedriņš ilgas sezonas bija lielisks, bet tādi jau mēs esam atceramies tikai beigas, nez ko pats dzīvē esi sasniedzis?
Tu esi dzimis 81. gadā, bet joprojām izmanto bērnu dārza argumentu "ko tu esi sasniedzis"?! Jopcik, kas par infantīlismu!

Un, protams, tikai latvieši tā dara, piemēram, visa pārējā pasaule joprojām ir starā par Ārmstronga sasniegumiem, un par dopinga skandālu vispār nedomā. Kā arī OJ Simpsons ir pazīstams kā izcils NFL spēlētājs, nevis slepkava.

Šokējoši, cik dažu smadzenes ir iestrēgušas bērnu domāšanas līmenī...

     [+] [-]

, 2015-11-10 10:11, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Tiešām Lebronam Tu dotu 17 gadus?!
Es nerunāju par Lebronu

     [+] [-]

, 2015-11-10 10:13, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Tu esi dzimis 81. gadā, bet joprojām izmanto bērnu dārza argumentu "ko tu esi sasniedzis"?! Jopcik, kas par infantīlismu!

Un, protams, tikai latvieši tā dara, piemēram, visa pārējā pasaule joprojām ir starā par Ārmstronga sasniegumiem, un par dopinga skandālu vispār nedomā. Kā arī OJ Simpsons ir pazīstams kā izcils NFL spēlētājs, nevis slepkava.

Šokējoši, cik dažu smadzenes ir iestrēgušas bērnu domāšanas līmenī...
Tieši tā,tāpēc izvēlējos neatbildēt uz tik bērnišķīgu jautājumu

  +7 [+] [-]

, 2015-11-10 10:19, pirms 8 gadiem
kamikadze81 rakstīja: Jā, Biedriņš ilgas sezonas bija lielisks, bet tādi jau mēs esam atceramies tikai beigas, nez ko pats dzīvē esi sasniedzis?
Labi, ja sportistam sports ir ne tikai naudas pelnīšana, bet arī sirdslieta. Sportistus pat var sadalīt divās daļās, vieni arī treniņus, visu kas saistās ar sportu uztver ar prieku un nesteidzas beigt karjeru, citi bieži žēlojas - cik grūti un jau ap 30, vai pat agrāk met mieru, jo viņiem sportošana ir kā grūts , apnicīgs darbs un galvenais stimuls ir nauda. Biedriņam bija dažas labas sezonas, bet pēdējās sezonās viņš arī NBA savu tēlu sabojāja un komanda gribēja no viņa atbrīvoties un saprata , ka ar lielo līgumu ir iegrābusies.
Porziņģis izskatās, ka ir no cita kaluma un viņam basketbols ir sirdslieta. Cerams, ka nākotnē būs arī balsts Latvijas izlasei.
Bet pārmetumi līdzjutējiem, ko Tu pats esi paveicis ir vienkārši stulbi!!! Sportistiem tas ir arī darbs par ko viņi pelna naudu, lielu naudu un šis darbs jādara kvalitatīvi, bet galvenais viņi spēlē publikai, bez publikas viņi nebūtu nekas un nesaņemtu ne pliku grasi!

  +7 [+] [-]

, 2015-11-10 10:22, pirms 8 gadiem
Viss labi, bet nu nevajag letiņiem ar Porzee celt savu lepnumu, it kā visi baigi klanās viņam un it kā Kobe esot izrādījis cieņu, pieejot pie Kristapa pēc spēles, kad patiesībā viņš piegāja uzmundrināt un dot padomu. Nevajag pārprast, zvaigznes statuss nāk tikai komplektā ar vairākām veiksmīgām sezonām, All-star spēlēm utt, bet pašlaik lēkt no biksēm laukā dēļ knapa double-double, nu nevajag labāk. Viss savā laikā!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-10 10:24, pirms 8 gadiem
KP uz priekšu!

  +3 [+] [-]

, 2015-11-10 10:28, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Tiešām Lebronam Tu dotu 17 gadus?!
Curry!

     [+] [-]

, 2015-11-10 10:37, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kā vienmēr sportā - visu sabojā sievietes...tas būtu muļķīgi domāt, ka KP varēs izvairīties no šīs problēmas...ok, patreiz ģimene viņu vaktē, iespējams pat piegādā pērkamās...
tev laikam pērk pērkamās..ka tu tā apgalvo pa citiem...
bet ja nopietni laiks tev ārstēties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-11-10 10:44, pirms 8 gadiem
Daņila Fox rakstīja: Vis ir labi tik porzingim vajadzetu skaidāku atlēcienu priekš truļnika ,vasarā kuksiks varetu patrēnet tehniku,jo uz doto momentu ir viend no stabilākajiem trulīšu specialistiem
Tu domā,ka nba viņam nav 10 reizes augstākas klases treneri kā būtu Kuksiks?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-10 10:52, pirms 8 gadiem
PinkPonny rakstīja: Porziņģis viennozīmīgi ir viens no komandas līderiem un vilcējiem. Tas ir labi, ka viņš pats saprot, ka viņš var spēlēt labāk!

Šonakt pret Hornets. Ceru uz Porzinģa pirmo 20 punktu spēli https://www.youtube.com/watch?v=j6xFw2pnPUU
Raptors
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-10 10:52, pirms 8 gadiem
Daņila Fox rakstīja: Vis ir labi tik porzingim vajadzetu skaidāku atlēcienu priekš truļnika ,vasarā kuksiks varetu patrēnet tehniku,jo uz doto momentu ir viens no stabilākajiem trulīšu specialistiem
Kas ir skaidāks atlēciens?

  +4 [+] [-]

, 2015-11-10 10:55, pirms 8 gadiem
Skolotajs35 rakstīja: Kas ir skaidāks atlēciens?
Tas tāds kā gaterī ka collīgo dēli ņem nost ka skaidas līdz angāra malām pašķīst...

     [+] [-]

, 2015-11-10 11:07, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Es nerunāju par Lebronu
Es jau saprotu, ka nedomāji Lebronu, taču nevarēju nepajautāt.
Slēpts komentārs: ebols

  -2 [+] [-]

, 2015-11-10 11:45, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Nesalīdzināmas lietas:
1. KP ir pareizā attieksme t.i. viņš ir izsalcis pēc tā, lai būtu labākais basketbola laukumā.
2. KP jau tagad runā par maksimāli garu un veiksmīgu karjeru.
Tajā pat laikā AB vienmēr ir spēlējis bez sevišķām ambīcijām t.i. ja spēle iet un viss izdodas, tad labi, ja neizdodas - arī labi. Un, protams, neaizmirsīsim to, ka AB, jau savā slavas zenītā esot, pateica, ka netaisās spēlēt ilgi. Cik viņš tur pateica - 27 vai 28 gadi? Neviens nevarēja saprast - kā tad tā?! Redz, tā arī bija.
Taču galvenā atšķirība starp KP un AB ir tāda, ka KP basketbols ir kaislība - tas, ko viņš mīl, par ko fano, ko izbauda. AB basketbols bija tikai veids, kā nopelnīt lielu naudu - kā darbs - nekas vairāk.
Es teiktu tā: kamēr AB dankoja viņam patika basketbols, arī viņš, kad bija jauns, acis dega, pēc tam sieviete, bailes no traumām, apnikums. Nu nevar teikt, ka AB ir ko sliktu izdarījis.

  +8 [+] [-]

, 2015-11-10 12:23, pirms 8 gadiem
Fišers izrāva vārdus no manas mutes Tas ir fakts, ka ir sācis ļoti pat labi sezonu, bet esat gatavi tam, ka pēkšņi var sākties arī sliktas spēles un tad ir jābūt saprotošiem, nevis gaidīt katru spēli Double double un pēc 6 spēlēm jau rēķināties, ka tulīt sāks mest 20 pts spēlē.. Katrā ziņā priecē puiša darba attieksme un kaisle pret basketu, ko var redzēt katrs no malas un turpina slavēt tieši par šīm īpašībām

  +2 [+] [-]

, 2015-11-10 13:00, pirms 8 gadiem
Kamēr Antons būs komandā, tikmēr neviens nevarēs labāk spēlēt.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-10 13:07, pirms 8 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Kamēr Antons būs komandā, tikmēr neviens nevarēs labāk spēlēt.
Antons jau nav Kobe - labi, uzbrukumā abi puļī un piespēlē ar sakostiem zobiem, bet Antons met mazāk, nekā Kobe (tagad gan Kobe kaut cik uz zemes nolaidies), un pievērs uzmanību aizsardzībai - Kobe vsp atsakās kapāt D un skriet atpakaļ, kamēr Antons kapā pat zem groza. Nav jau to uzbrukuma opciju tik daudz ar Knicks.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-10 13:17, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Antons jau nav Kobe - labi, uzbrukumā abi puļī un piespēlē ar sakostiem zobiem, bet Antons met mazāk, nekā Kobe (tagad gan Kobe kaut cik uz zemes nolaidies), un pievērs uzmanību aizsardzībai - Kobe vsp atsakās kapāt D un skriet atpakaļ, kamēr Antons kapā pat zem groza. Nav jau to uzbrukuma opciju tik daudz ar Knicks.
Tu par Kobi un visu viņa karjeru?!? Nosauci viņu par sūdīgu aizsargu ar 12 all defensive team balvām?

     [+] [-]

, 2015-11-10 13:45, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Antons jau nav Kobe - labi, uzbrukumā abi puļī un piespēlē ar sakostiem zobiem, bet Antons met mazāk, nekā Kobe (tagad gan Kobe kaut cik uz zemes nolaidies), un pievērs uzmanību aizsardzībai - Kobe vsp atsakās kapāt D un skriet atpakaļ, kamēr Antons kapā pat zem groza. Nav jau to uzbrukuma opciju tik daudz ar Knicks.
Par Kobi un viņa defu nedaudz iebrauci auzās. Lai arī viņš bija/ir viens no līgas uzbrūkošākajiem spēlētājiem, defā savu darbiņu viņš vienmēr ir atstrādājis par visiem 100%. Sačkošanu aizsardzībā Kobem točna pārmest nevar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 42 komentāri