Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlija komandas vārtsargs atzīts par labāko KHL pirmajā nedēļā

Hārtlija komandas vārtsargs atzīts par labāko KHL pirmajā nedēļā
Igors Bobkovs
Foto: Sputnik/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas pirmās nedēļas labākajiem spēlētājiem savās pozīcijās atzīti Omskas "Avangard" vārtsargs Igors Bobkovs, Astanas "Baris" aizsargs Derens Dīcs un Ufas "Salavat Julajev" uzbrucējs Antons Burdasovs.

Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajā "Avangard" Igoram Bobkovam tika atvēlēta rezerves vārtsarga loma aiz Kari Remes, taču soms traumas dēļ nevarēs spēlēt aptuveni pusgadu. Viņa vietā tika piesaistīts vēl nesen spožu sniegumu KHL demonstrējušais Aleksejs Murigins, bet sezonas ievadā lielāka loma bijusi Bobkovam. Krievu vārtsargs aizvadītajā nedēļā palīdzēja "Avangard" izcīnīt trīs uzvaras, no kurām viena bija "sausā". Viņš atvairīja 97,33% pretinieku metienu un vidēji 60 minūtēs ielaida 0,68 ripas. Viņa sausā sērija ilga 111 minūtes un 31 sekundi.

Derens Dīcs trīs spēlēs guva divus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, savā ampluā būdams rezultatīvākais. Mačā pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" viņa raidījums bija uzvaru nesošais. Nevienā no trim spēlēm viņa lietderības koeficients nebija negatīvs, šajā rādītājā iekrājot +3. Tāpat kanādietis deviņas reizes meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja septiņus metienus.

Savukārt Antons Burdasovs četrās izbraukuma spēlēs palīdzēja Ufas komandai svinēt trīs uzvaras, šajos dueļos izceļoties ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Mačā pret Sanktpēterburgas SKA viņš guva divus vārtus, no kuriem vieni bija uzvaru nesošie. Katrā no četrām spēlēm viņš guva vismaz punktu un veica 17 metienus pa vārtiem.

Tikmēr ar labāko jauno spēlētāju nosaukts Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Nikolajs Kovaļenko, kurš trīs spēlēs guva vienus vārtus, kas viņam bija pirmie KHL. 18 gadus vecais krievu uzbrucējs trīs spēlēs uz ledus bija vidēji desmit minūtes un 32 sekundes, šajos mačos pielietodams piecus spēka paņēmienus un iekrādams pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja