Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dončičam anulē tehnisko piezīmi, izdodas izbēgt no diskvalifikācijas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dončičam anulē tehnisko piezīmi, izdodas izbēgt no diskvalifikācijas
Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scnpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" līderim Lukam Dončičam anulēta iepriekšējā spēlē piespriestā tehniskā piezīme, tādējādi viņam izdevies izvairīties no automātiskās vienas spēles diskvalifikācijas.

Sestdien Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar 128:78 sagrāva Portlendas "Trail Blazers", bet Luka Dončičs nopelnīja tehnisko piezīmi. Viņam tā bija 16. sezonā, kas nozīmē automātisku vienas spēles diskvalifikāciju. Tomēr NBA pēc situācijas izskatīšanas lēmumu mainījusi, anulējot viņa tehnisko piezīmi.

Dončičam tehniskā piezīme tika piespriesta pēc sarunas ar tiesnesi, kurā viņš sūdzējies pret nenosvilptu piezīmi. Šī bija otrā reize sezonā, kad slovēnim anulēta tehniskā piezīme.

Izslēgšanas spēlēs skaitīšana sākas no jauna, un automātiska vienas spēles diskvalifikācija pienākas pēc septītās tehniskās piezīmes.

Tādējādi Dončičs drīkstēs doties laukumā regulārās sezonas pēdējā spēlē, kurā "Mavericks" mājās spēkosies pret Sanantonio "Spurs". Dalasai ir cerības pacelties uz Rietumu konferences trešo vietu. Lai scenārijs piepildītos, jāuzvar pašiem, kā arī jāsagaida priekšā esošās Goldensteitas "Warriors" zaudējums viesos pret Ņūorleānas "Pelicans".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...