Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Svensens: "Norvēģijai visu sezonu ir problēmas ar slēpēm, atpaliekam no citiem"

Svensens: "Norvēģijai visu sezonu ir problēmas ar slēpēm, atpaliekam no citiem"
Emils Hegle Svensens
Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas biatlona izlases līderis Emils Hegle Svensens norādījis, ka norvēģiem jau kopš sezonas sākuma ir problēmas ar slēpju sagatavošanu, kas arī rada grūtības pēdējos posmos, savukārt Ūle Einārs Bjerndālens nav iekļauts izlases sastāvā PK posmam Holmenkollenā, kurš norisināsies no 12. līdz 15. februārim.

"Man nav izskaidrojuma saviem rezultātiem," sacīja Emils Hegle Svensens, kurš Čehijas posmā sprintā palika 23. vietā, bet iedzīšanā atkāpās uz 43. vietu. Pēdējo astoņu individuālo disciplīnu laikā Svensens pirmajā desmitniekā iekļuvis tikai vienreiz.

"Esmu izgāzies uzreiz vairākās frontēs, nesanāk ne šaušana, ne slēpošana. Pēc Ziemassvētkiem man klājies grūti, to nav ko slēpt," Norvēģijas medijos vērtēja Svensens. "Nevēlos nevienam neko tagad apsolīt. Iepriekš to darīju un tagad jānožēlo. Vienkārši jāturpina strādāt."

Svensens arī atzina, ka visai Norvēģijas izlasei jau kopš sezonas sākuma ir problēmas ar slēpēm: "Šajā komponentā, proti, slēpju sagatavošanā, mēs visu laiku esam aiz konkurentiem. Lai sasniegtu labus rezultātus, nepieciešams ne tikai kārtīgi sagatavoties, bet arī labs inventārs. Pie tā mums vēl jāpiestrādā."

Svensena brālis Mortens Hegle, kurš ir izlases kolektīvā, gan viņa vārdiem nepiekrita, izsakoties, ka, lai arī Čehijā slēpes nebija sagatavotas pienācīgi, visas sezonas mērogā tomēr ir optimāla situācija.

Savukārt Juhanness Bē Svensena slikto sniegumu komentējis ar sapratni, savukārt savu startu nosauca par neapmierinošu (10. un 12. vieta): "Nevaru gan runāt par visiem, tikai par sevi, taču neredzu iemeslu, kādēļ lai man būtu problēmas pasaules čempionātā. Piemēram, Svensens pasaules čempionātos vienmēr ir numur viens. PK kopvērtējumā viņš var būt tālu aizmugurē, taču čempionātā tāpat paņemt četras zeltas medaļas."

Nākamais PK posms norisināsies Norvēģijā, kur augstāk minētie biatlonisti centīsies pasaules čempionātu sagaidīt ar godalgotām vietām, savukārt pilnīgi skaidrs, ka par uzvaru necīnīsies Ūle Einārs Bjerndālens. Astoņkārtējais olimpiskais čempions šo posmu izlaidīs un tā vietā centīsies sagatavoties pasaules čempionātam.

Izmantotie resursi:
Laguttak til prøve-VM i Holmenkollen - Norges...
Skiskytterne avslører skitrøbbel før VM - Sport
Р-Спорт. Все главные новости спорта


, 2015-02-10 20:29, pirms 9 gadiem
Jums tur vairak Slepju mestaru un ziedēju komandā kā Latvijā iedzīvotaju! Kā var būt problēmas?
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.