Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Tā vairs nevar turpināt strādāt, tas nav cilvēciski"

Rastorgujevs: "Tā vairs nevar turpināt strādāt, tas nav cilvēciski"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu biatlonists Andrejs Rastorgujevs, rezumējot aizvadīto sezonu, kurā bija regulāri jācīnās ar veselības un finansiālajām problēmām, portālam Sportacentrs.com atzīst, ka nevienam nenovēl tik psiholoģiski saspringtu sezonu, kāda tā bijusi viņam, bet, raugoties nākotnē, uzsver - tā, kā šosezon, turpmāk vairs nevar strādāt.

Pašlaik Andrejs beidzot var pavadīt laiku kopā ar ģimeni un tās jaunāko pārstāvi - meitiņu Nikolu. Pēc pēdējo nedēļu pārlidojumiem novājinātās imunitātes dēļ atkal saķertas iesnas, tomēr biatlonists piebilst, ka nu jau paliekot arvien labāk. Joprojām gan nav īstas skaidrības par iekaisušo sejas nervu, tādēļ būs nepieciešamas papildus medicīniskās pārbaudes. Sliktāk neesot, taču izārstēta kaite arī nav. Jau tuvākajās dienās Rastorgujevs atkal pametīs ģimenes ligzdu, lai dotos uz Norvēģiju atslēpoties - pēc nogurdinošās sezonas nepieciešams nomierināt ķermeni, samazinot darba apjomu un nometot fizisko kondīciju līdz atpūtas režīmam.

Pasaules kausa pēdējā posmā Hantimansijskā Andrejs aizvadīja šīs sezonas labāko maču sēriju - 4. vieta sprintā, 8. vieta iedzīšanā un 11. vieta masu startā. "Fiziskā kondīcija bija labāka nekā pasaules čempionātā, taču tam ir objektīvi iemesli. Pasaules čempionātam gatavoties it kā sanāca, taču pēc Pasaules kausa posma Oslo fiziskā kondīcija bija pamatīgi nokritusies. Pirms sprinta vajadzēja aizvadīt kādu kontroltreniņu, taču tas neizdevās, tādēļ nevarēju izdarīt maksimālo. Iedzīšanā jau bija labāk, taču rezultāts tik un tā nebija spīdošs."

Pirms pasaules čempionāta Kontiolahti sportistam esot bijis ļoti smags posms. "Jau Oslo posmā skrēju un nesapratu, kādēļ neko nevaru izdarīt. Fiziskā kondīcija bija slikta, turklāt to negatīvi ietekmēja arī medikamentu lietošana. Pirms devāmies uz treniņnometni, lai gatavotos pasaules čempionātam, likās, ka nu jau vairs nekas nebūs. Nevarēju ne paskriet, ne pašaut. Klāt nāca arī stress par mazās princeses gaidīšanu, bet man atkal bija jādodas prom. Tas nebija viegls laiks. Vienubrīd apsvērām domu beigt sezonu un nemaz nebraukt uz pasaules čempionātu. Ņemot vērā, kādā stāvoklī biju pēc Oslo, pasaules čempionātā labāk nostartēt nevarēju."

Ar katriem mačiem Andrejs juties labāk, tomēr viņš atzīst, ka nebija gaidījis tik veiksmīgu sniegumu Hantimansijskā. "Tas šajā sezonā bija pozitīvais moments - izdevās tikt laukā no bedres. Pēc finiša sprintā nebija sarūgtinājuma, ka esmu ceturtais, jo sezona bijusi ļoti saspringta. Vācieti Benediktu Dollu pērn par 0,3 sekundēm apsteidzu Eiropas čempionāta 20 kilometru distancē, tagad viņš revanšējās, tādējādi mūsu duelī pagaidām rezultāts ir neizšķirts 1:1. Pirms masu starta jau vairs nebija daudz ko rēķināt, Lai tiktu kopvērtējuma Top25, kas dotu IBU finansējumu, man bija jātiek trijniekā vai jāuzvar, jo bulgārs Vladimirs Ilijevs arī bija starp 30 masu starta dalībniekiem. Fiziski un morāli jutos labi, viss bija manās rokās, taču pieļāvu divas kļūdas, šaujot stāvus, un ar to viss beidzās."

"Pēc visa tā, kas šosezon noticis, ņemot vērā visas problēmas, ar kurām nācās saskarties, aizvadītā sezona bija tīri tā neko, bet kopumā es to uztveru kā izgāšanos. Visi faktori sakrita, sagāzās tā, ka neko labāku paveikt nespēju. Problēmas ar slēpju smērēšanu, finanses, slimošana. Pēc Jaunā gada saņēmos, taču tam atkal sekoja saslimšana, tad vēl problēmas ar sejas nervu," atceras Rastorgujevs.

Vai ir jau kaut kas domāts un plānots attiecībā uz nākamo sezonu? Andrejs atbild lakoniski - lai ar kādu runātu, ir jābūt finansēm. Ja par tām nav skaidrības, tad par kādiem nākotnes plāniem var runāt? "Plānu nav. Zinu, ko darīšu, vai nemaz nedarīšu. Tā, kā šosezon, tā turpmāk vairs nevar strādāt. Tas nebūs nopietni, profesionāli, tādējādi nebūs arī rezultātu. Nevaram vairs turpināt ar treneri grauzt viens otru un ģimeni. Tas nav cilvēciski."

"Zinām, kas vajadzīgs, lai būtu rezultāts. Ja paskatos uz sevi no malas, tad jau šobrīd sasniegtais šķiet nereāls šādos apstākļos. Un es pat nesalīdzinu ar pārējo valstu sportistiem, bet gan ar to, cik tālu uz priekšu ir gājis biatlons. Vēl būs jāizrunājas ar treneri un jāpieņem lēmumi. Katrā ziņā, ja viss tā turpināsies, tas vairs nebūs nopietni... Man ir ģimene, negrasos kaut ko darīt tikai darīšanas pēc. Nevēlos pēc tam dusmoties uz ģimeni, ja man kaut kas nesanāk. Tas vienkārši nav tā vērts."

"Psiholoģiski to ir ļoti grūti izturēt. Es tomēr eju uz maksimumu. Ja vēl jāstreso, kā visu sabīdīt... Gribas, lai viss būtu sakārtots, nevis stāvētu uz vietas vai virzītos atpakaļ, kā tas bija šosezon. Lai apkārt būtu profesionāļi. Nevienam nenovēlu tādu spriedzi. Arī trenerim šī bijusi ļoti grūta sezona, jo arī viņam ir ģimene un darbs, kuram viņš nevar veltīt nepieciešamo uzmanību, jo visu laiku nav uz vietas," piebilst Andrejs.

Treneris Intars Berkulis vēl pēc pasaules čempionāta atzina, ka par finansiālo pusi nākamajai sezonai gribētos tikt skaidrībā līdz maijam. Visticamāk, tad arī treneris un sportists pieņems lēmumu par to, kā un ar kādiem mērķiem gatavoties nākamajai biatlona sezonai.

1 2 3 86 komentāri
Slēpts komentārs: aizermans

 +17 [+] [-]

, 2015-04-01 16:47, pirms 9 gadiem
kur tad Norvik ~200k eur?

 +12 [+] [-]

, 2015-04-01 16:49, pirms 9 gadiem
Čo-ta ar katru interviju čīkstēšana kļūst ar vien lielāka un lielāka. Nepatīkami

  +2 [+] [-]

, 2015-04-01 16:49, pirms 9 gadiem
Padoms trenerim: ja nevar veltīt ģimenei laika un par to jārunā prese, tad varbūt pamainīt profesiju, vai trenēt bērnus, lidz ar to atkritis braukāšana pa ārzemēm.
Padoms sportistam: pamainīt treneri.
Lai veicas visiem!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-01 16:50, pirms 9 gadiem
users1234 rakstīja: kur tad Norvik ~200k eur?
kādi 200k? 140k uz 4 gadiem - tieši tik, cik Andrejs ziņoja par nepieciešamību normālai sezonai

 +10 [+] [-]

, 2015-04-01 16:54, pirms 9 gadiem
Tā arī nesapratru, par ko šis čīkst. Vai tad citiem sportistiem nav ģimeņu, slimību, ilgstošas prombūtnes utt.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-01 16:56, pirms 9 gadiem
Mācies/trenējies šaut un tad jau viss būs labi.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-01 16:58, pirms 9 gadiem
Puu08 rakstīja: Padoms trenerim: ja nevar veltīt ģimenei laika un par to jārunā prese, tad varbūt pamainīt profesiju, vai trenēt bērnus, lidz ar to atkritis braukāšana pa ārzemēm.
Padoms sportistam: pamainīt treneri.
Lai veicas visiem!
Tur jau tikai Andrejs čīkst, savu sāpi dalot ar treneri, ka arī viņam esot ģimene un neesot mājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2015-04-01 17:08, pirms 9 gadiem
Latviešiem čīkstētāji nepatīk, bet tajā pašā laikā ir muļķīgi noliegt, ka šosezon Andrejam tiešām pamatīgi neveicās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-04-01 17:18, pirms 9 gadiem
Arii Melbardis chiksteja, ka vairakas nedelas nebija redzejis gimeni - kaut kads modes kliedziens ?

  +2 [+] [-]

, 2015-04-01 17:18, pirms 9 gadiem
A ja Andrejam uzrastos mecenāts un iedotu nākamajai sezonai, teiksim, papildus 100k euro, vai tad varam ticēt, ka uzreiz stabils 1. desmitnieks būs?
Hvz, bet, lai ar kādu šauteni viņš šosezon arī nešautu, tās 1-2 kļūdas labākajā gadījumā arī bija krietni par daudz, ņemot vērā, ka medaļņieki bieži gāja finišā pa nullēm.
Tāds riskants variants, manuprāt.
Subjektīvi skatoties, šķiet, Andrejam ir:
a) Jāmaina pārstāvētā valsts pret to valsti, kura piedāvā pilnvērtīgu finansējumu un apkalpojošo personālu
b) jābeidz čīkstēt un jāiet pie psihologa, lai saved galvu kār'tibā
c) Jābeidz sportista karjera un jāpievēršas ģimenei un civilajam darbam
d) jācer, ka kāds šo izlasīs un apžēlosies, piešķirot vēl kādu naudiņu.
Kuras citas valstis, kurās ir finansējums un nav nokomplektēts vismaz stabils stafetes sastāvs varētu Andrejam ko piedāvāt?
Lietuva, Igaunija, Polija? bet ne jau biatlona lielvalstis ar spēcīgu konkurenci un perspektīviem jaunajiem eiropas kausos.
bet, kas zin, žēl, ja, protams, nepārstāvēs Latviju un aizies zem cita karoga, kautgan, agonijā ar mocīties diezko liela jēga nav, manuprāt.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-01 17:19, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Nepastāv neveikšanās
Viss sākas galvā
Cilvēkiem labpatīk domāt, ka viņi visu kontrolē, taču dzīvē ļoti daudz ko nosaka nejaušība.

  -3 [+] [-]

, 2015-04-01 17:19, pirms 9 gadiem
es ceru ka Anderjs nelasa shos mazo onaneet**ju komentarus.
Diemzhel daudziem nav nemazaakas nojausmas par to cik daudz profesionalais sports paprasa... juus redzat 30min televizoraa... bet aiz ta visa stav smags darbs.. kas kaut mazliet nodarbojas ar sportu sapratiis....
Diemzhel ta nu tur Latvijaa ir nebuushu parsteigts ka vinsh pec gada diviem sleepos zem cita karoga..... Beediigi bet fakts....

  +5 [+] [-]

, 2015-04-01 17:20, pirms 9 gadiem
Nepiestāv vīriem tāda gaušanās. Ja nesanāca sezona, sakod zobus un strādā tālāk.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-01 17:20, pirms 9 gadiem
boswel rakstīja: Arii Melbardis chiksteja, ka vairakas nedelas nebija redzejis gimeni - kaut kads modes kliedziens ?
Bet, melnbārdim bija stabilitāte un rezultāti. var atļauties nedaudz pačīkstēt, ko nevar attiecināt uz Rostorgujevu

  +7 [+] [-]

, 2015-04-01 17:20, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: kādi 200k? 140k uz 4 gadiem - tieši tik, cik Andrejs ziņoja par nepieciešamību normālai sezonai
«Esmu gandarīts, ka ir novērtēti mani sportiskie sasniegumi un izteikts atbalsts maniem mērķiem - lieliski startēt pasaules biatlona trasē. Šobrīd es un mans treneris varam koncentrēties tikai uz treniņiem, startiem sacensībās, un tas ir galvenais. Gribu pateikt paldies bankai par man izteikto uzticību,» saka Andrejs Rastorgujevs.

..pirms sezonas

  +7 [+] [-]

, 2015-04-01 17:21, pirms 9 gadiem
Turies, Rastij!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-01 17:25, pirms 9 gadiem
bronkx rakstīja: Tur jau tikai Andrejs čīkst, savu sāpi dalot ar treneri, ka arī viņam esot ģimene un neesot mājās.
Andrejs pāraudzis savu treneri. Turpmākajai attīstībai vajadzetu pamainīt citu. Nebūt nenolieku sasniegto esošā trenera vadībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-04-01 17:28, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Nevienu reizi Andrejs nav ticis trijniekā. Kāpēc, lai top valstis dotu viņam finansējumu, ja pašām pietiek sportistu ar vēl lielāku potenciālu
Es izskatīju variantus, protams, ka arī es šobrīd neticu, ka vinam varētu būt piedāvājums no konkurētspējīgas biatlona federācijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-04-01 17:34, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Nejaušība ir tas, ko nevar pirmajā mirklī izskaidrot
Tātad pēc būtības nejaušības nepastāv
Tu šobrīd dzen pilnīgu sūdu.

Ja tev trāpās slēpes ar rūpnīcas defektu un nākas izstāties, tā ir nejaušība. Tas ir ārpus tavas kontroles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-04-01 17:38, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Tu šobrīd dzen pilnīgu sūdu.

Ja tev trāpās slēpes ar rūpnīcas defektu un nākas izstāties, tā ir nejaušība. Tas ir ārpus tavas kontroles.
vai tad tā nebūs komandas nolaidība?
Ar nepārbaudītām slēpēm doties uz startu?
Ja, salauž, bojā sacensību laikā- tam ir bijis priekšnosacījums, ja izrādās, ka slēpēm ir defekts un tās ir rūpnīcas brāķis- kādam ieberziens. Nekādas mistikas.
Manuprāt.
ārpus kontroles ir zibens no skaidrām debesīm.

  +7 [+] [-]

, 2015-04-01 17:38, pirms 9 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Bet, melnbārdim bija stabilitāte un rezultāti. var atļauties nedaudz pačīkstēt, ko nevar attiecināt uz Rostorgujevu
Būtu biatlonam bobsleja vadība un fianases - būtu cita runa.. biatlons tak ir pliks un nabags Latvijā un tikai Andrejs un vinja treneris uz entuziasmu kaut cik notur biatlonu virs ūdens.. Paldies viņiem par to!

  +3 [+] [-]

, 2015-04-01 17:40, pirms 9 gadiem
O, cik daudz mazo, čīkstošo troļļu saradies - kā vienmēr, kad kādam sportistam vai izlasei kaut kādas problēmas radušās... Un vēl šie vampīreļi te runā par negatīvismu! Paši to tik rada un no tā vien barojas, pretīgi lasīt! Atradušies "vīri", par vvisiem gudrākie un stiprākie!
Bet Andrejam novēlu kārtīgi atpūsties pēc sezonas, tad arī domas sakārtosies un būs laiks jaunus plānus bīdīt! Būs labi!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-01 17:40, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Tu šobrīd dzen pilnīgu sūdu.

Ja tev trāpās slēpes ar rūpnīcas defektu un nākas izstāties, tā ir nejaušība. Tas ir ārpus tavas kontroles.
Slēpes kuras tiek iepirktas vai kā savādāk iegādātas vel ir jāapstrādā ar speciāliem līdzekļiem!

Nav tā ka Andrejs ieiet veikalā Sportland, nopērk slēpes un mauc, tā nav!

     [+] [-]

, 2015-04-01 17:41, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Būtu biatlonam bobsleja vadība un fianases - būtu cita runa.. biatlons tak ir pliks un nabags Latvijā un tikai Andrejs un vinja treneris uz entuziasmu kaut cik notur biatlonu virs ūdens.. Paldies viņiem par to!
tas, ka federācijā ir ''īstie'' cilvēki, protams, nav Andreja vaina, bet tad, acīmredzot šim sportaveidam nav nākotnes kā Pasaules kausu pārstāvošajai komandai un Andrejam pie pirmās iiespējas jāmaina pārstāvētā valsts. Raudāšana nelīdzēs
1 2 3 86 komentāri