Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Skandāls Krievijas biatlonā: sportisti atsakās turpināt strādāt Kasperoviča vadībā

Skandāls Krievijas biatlonā: sportisti atsakās turpināt strādāt Kasperoviča vadībā
Dmitrijs Mališko un Aleksandrs Kasperovičs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas vīriešu izlases biatlonisti iesaistījušies atklātā un publiskā konfliktā ar pašreizējo treneri Aleksandru Kasperoviču.

Publisku apvainojumi izteikšana sākās jau pēc sestdien aizvadītajām Pasaules kausa pēdējā posma iedzīšanas sacensībām Hantimansijskā. Dmitrijs Mališko lika noprast, ka pašreizējā treneru štāba vadībā vairs nestrādās. Tikmēr komentētājs Dmitrijs Guberņijevs tiešraidē paziņoja, ka ir vēl vairāki nepamierināti, konkrētus vārdus gan nenosaucot. Svētdien pēc masu starta daudz tiešāk un asāk izteicās divi citi Krievijas izlases biatlonisti - Timofejs Lapšins un Jevgeņijs Garaņičevs.

"Šī sezona bija izgāšanās, esmu ļoti neapmierināts. Nedomāju, ka būšu tādā stāvoklī. Problēma bija sagatavošanās posmā. Kad vienlaikus gatavojas 10-15 cilvēki, rezultātu gaidīt nav vērts," norādīja Mališko.

"Vairs netrenēšos Kasperoviča vadībā. Ar viņu man ir sliktāk. Mums neder viņa treniņu metodika. Visas sezonas garumā," uzsvēris Garaņičevs, kuram piebalsojis arī Lapšins. "Arī es vairs nestrādāšu Kasperoviča vadībā. Mēs redzam, kā strādā cilvēki citās valstīs. Tur ir dialogs. Bet pie mums ir diktatūra. Kas tālāk notiks ar Krievijas izlasi - to es nezinu."

Kasperovičs par Krievijas izlases treneri tika apstiprināts 2014. gada pavasarī, taču klīst baumas, ka jaunais Krievijas biatlona savienības prezidents Aleksandrs Kravcovs jau sen šaubījies par trenera prasmēm un teju līdz ziemas sākumam izskatījis variantus par viņa nomaiņu. Treneris amatā palika un viņa vadībā sezonu noslēdza visi, izņemot Antonu Šipuļinu un Alekseju Volkovu.

Interesanti, ka tieši Šipuļins šajā konfliktā kaut nedaudz atbalstījis treneri. "Puišus var saprast - viņi nav apmierināti ar rezultātu. Taču tagad nedrīkst strēbt karstu. Nevaru pateikt neko sliktu par Kasperoviču, lai gan nevaru arī teikt, ka puišiem it visā nebūtu taisnība."

Krievijas biatlona savienības prezidents norāda, ka ir runājis ar abām konfliktā iesaistītajām pusēm un viņam ir skaidras abu pušu pozīcijas, taču konkrēti lēmumi tikšot pieņemti vien Treneru padomē. Pats Kasperovičs par savienības prezidenta tikšanos ar biatlonistiem nav zinājis, tādēļ izteikumos bijis reti skarbs un atklāts.

"Neko nezinu par konfliktu, neviens man neko nav teicis. Nekāda konflikta mūsu komandā nav bijis un nav. To, ko sportisti saka žurnālistiem, lai pasaka man acīs. Kāpēc tad, kad bija rezultāti, nekādu problēmu nebija un dialogs bija. Tiklīdz sākās pasaules čempionāts..." savu nostāju pauž Kasperovičs. "Tas, ka kādam nepatīk, ka mūsu komandā ir disciplīna, tā būs! Grib vai negrib, bet disciplīna būs! Vai viņi vēlas vadīt komandu? Tā nenotiks. Šodien uzzināju, ka viņi tikušies ar savienības prezidentu. Domāju, ka ikvienam trenerim tas būtu nepatīkami."

Izmantotie resursi:
sports.ru

  -1 [+] [-]

, 2015-03-23 18:17, pirms 9 gadiem
Krievijā ir daudz treneri -diktatori. Kamēr tādi būs , labi rezultāti izpaliks.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-23 18:23, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Krievijā ir daudz treneri -diktatori. Kamēr tādi būs , labi rezultāti izpaliks.
Piemēram?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-03-23 19:41, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Krievijā ir daudz treneri -diktatori. Kamēr tādi būs , labi rezultāti izpaliks.
Ha ha ha

  +2 [+] [-]

, 2015-03-23 19:58, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Krievijā ir daudz treneri -diktatori. Kamēr tādi būs , labi rezultāti izpaliks.
Šoreiz oponēšu-Krievijas sportā tieši treneri-diktatori ir devuši rezultātu. Par piemēru kaut sieviešu volejbols un Karpoļs,tas pats hokejs un Tihonovs.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-23 20:30, pirms 9 gadiem
Krievijā taču savādāk nesavāksi tos ļautiņus - tikai ar dūri!

  -1 [+] [-]

, 2015-03-23 23:18, pirms 9 gadiem
Nejau trenerī ir vaina bet gan tajos sportistos ņaudētājos!!

  -2 [+] [-]

, 2015-03-23 23:42, pirms 9 gadiem
tak atsipaties ar tam durem treneru, ja kas nepatiks, parstaves kauch grenlandi.. ovechkiny uz kkadu sibirijas tresho ligu var nomest tagad, ja ? aizsipis tads malishko no "stingras dures" pie faka, tad gan butu jautri..

     [+] [-]

, 2015-03-24 11:01, pirms 9 gadiem
Gadas - nelieto vairāk psihotropās vielas. Jau tagad ir redzami traucēta smadzeņu darbība un roku motorika!