Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam -3 un neveiksme pret NHL čempioni

Rolands Eliņš

Girgensonam -3 un neveiksme pret NHL čempioni
Zemgus Girgensons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Bufalo „Sabres” izbraukumā cieta sakāvi pret Sentluisas „Blues”, zaudējot ar 1:5. Zemgus Girgensons spēli pabeidza ar sliktāko lietderības koeficientu komandā (mīnus trīs).

Zemgus Girgensons nospēlēja 11:37 minūtes, kurās pielietoja četrus spēka paņēmienus. Viņš četrreiz (vienreiz mazākumā) atradās laukumā brīdī, kad komanda ielaida vārtus, paliekot ar lietderības koeficientu mīnus trīs, kas viņam ir sliktākais šosezon. Vēl trim spēlētājiem Bufalo komandā šis koeficients bija mīnus divi.

„Sabres” bija pratusi uzvarēt divās iepriekšējās spēlēs, taču pašreizējā NHL čempione „Blues” apliecināja savu spēku, kas tai palīdzējis pakāpties uz pirmo vietu Rietumu konferencē. „Sabres” ar 45 punktiem ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, no „play-off” zonas atpaliekot par septiņiem punktiem.

Bufalo komanda pirmos vārtus ielaida jau piektajā minūtē, kad Roberts Tomass pēc neveiksmīga pirmā metiena mēģinājuma spēja raidīt ripu vārtos ar otro metienu. Tomass aktīvi piedalījās arī otro vārtu guvumā, 14. minūtē no aizvārtes piespēlējot Taileram Bozakam, kurš panāca 2:0.

Otrajā periodā skaisti nospēlēja Bufalo līderis Džeks Aikels, ilgu slidojumu ar ripu pretinieku zonā pabeidzot ar precīzu metienu. Taču perioda vidū „Blues” atbildēja ar realizētu vairākumu, bet trešajā periodā Bufalo par atspēlēšanos nevarēja domāt divu Aleksandra Stēna vārtu guvumu dēļ. Vispirms 46. minūtē viņš tika pie metiena tukšos vārtos pēc tam, kad „Sabres” vārtsargs atlētiskā lēcienā bija atvairīja pirmo metienu, bet pēc tam Stēns meta jau pavisam tukšajos „Sabres” vārtos, nokārtojot „Blues” uzvaru ar 5:1.

Sentluisas sastāvā pa trim punktiem guva gan Stēns, gan Tomass, gan Bozaks, turklāt Stēns arī nopelnīja lietderības koeficientu plus četri. Sentluisas rindās ar rezultatīvu piespēli piekto vārtu guvumā izcēlās bijušais „Sabres” kapteinis Raiens O`Railijs. „Blues” vārtiem uzbruka daudz vairāk, izdarot 31 metienu pa vārtiem, kamēr Bufalo rēķinā tikai 19 metieni.

Bufalo nākamā spēle paredzēta sestdienas vakarā, 20:00 pēc Latvijas laika, kad savā laukumā būs jāspēlē pret „Canucks”.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...