Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Unibet.com: Vai "Dinamo" sagādās 13. decembra spēles atkārtojumu?

Unibet.com
Unibet.com

Unibet.com: Vai "Dinamo" sagādās 13. decembra spēles atkārtojumu?
Mikaels Telkvists
Foto: praguehockeycup.cz

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas „Dinamo” šodien 15:00 uzsāks spēli pret Čeļabinskas „Traktor”, kura latviešu līdzjutējiem šosezon kļuvusi pazīstama ar Laura Dārziņa atlaišanu. Rīgas „Dinamo” būs iespēja atriebties par šo faktu, kā arī noslēgt izbraukumu uz pozitīvas nots.

Lai atsauktu atmiņā „Dinamo” pēdējo uzvaru pamatlaikā, nepieciešams labs laiciņš, jo pagājis jau teju mēnesis. 13. decembrī „Dinamo” savās mājās uzvarēja ar 2:0, un pēc tam ne reizi nav spējusi izkarot panākumu jau pamatlaikā. Taisnības labad gan jāsaka, ka kopš 13. decembra arī papildlaikā tas izdevies tik reizi, kamēr zaudējumi sakrāti jau četri.

Zīmīgi, ka 13. decembrī uzvara tika gūta tieši pret Čeļabinskas „Traktor” – komandu, ar kuru nāksies spēlēt šodien. Kopš tās dienas, kad „Dinamo” noturēja traktorus sausā, gan daudz kas mainījies, un koeficents uz Rīgas kluba uzvaru ir tikai 3,20, kamēr „Traktor” var lepoties ar koeficentu 2,00.

„Dinamo” pēc izlašu pārtraukuma vairs neatgādinā to sezonas sākuma komandu. Protams, jau tad bija skaidrs, ka vārtsargi komandu visu sezonu neizvilks un kaut kad Mikaela Telkvista varoņdarbi vārtos pieklusīs, taču bija arī cerība, ka tobrīd pārējais sastāvs spēs vairāk pieslēgties, taču pagaidām nekā. Pēdējā spēle Magņitogorskā, kurā tikai ielaisti seši vārti, bija tam lielisks pierādījums.

Samērā droši arī tiek paredzēts, ka „Traktor” gūs vismaz trīs vārtus (koeficents 1,98), jo „Dinamo” domās tomēr vēlas šo izbraukumu noslēgt pēc iespējas ātrāk, lai varētu atgriezties Rīgā, pievienot sastāvam Lauri Dārziņu un ar jaunu elpu mesties KHL cīņās. Un šī jaunā elpa ir vairāk nekā nepieciešama, jo, lai arī vieta Gagarina kausa izcīņā ir samērā droša (devītajā vietā esošā „Atlant” atpaliek par 16 punktiem), ceturto no septītās vietas Rietumu konferencē šķir viens punkts.

„Traktor” savukārt šobrīd ieņem astoto vietu Austrumos, bet pēdējās četrās spēlēs pratusi izcīnīt 10 punktus. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret „Levs” (bullīšos 2:3), bet pieveiktas CSKA un „Slovan”, kā arī rezultatīvā mačā ar 6:4 uzvarēta „Severstaļ”. Tāpat skaidrs, ka arī Čeļabinskā neviens nav aizmirsis 13. decembra sauso spēli, tāpat arī nez vai viņiem garām paslīdēja ziņa par Laura Dārziņa jauno mājvietu, tādēļ motivācijas trūkums nez vai būs novērojams „Traktor” hokejistos. Viņu uzvarai ar handikapu -1,5 ir pieejams koeficents 2,85.