Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers": "Skaidrs, ka Porziņģa drafta sakarā nedaudz kļūdījāmies"

Rolands Eliņš

"Lakers": "Skaidrs, ka Porziņģa drafta sakarā nedaudz kļūdījāmies"
Kristaps Porziņģis uzbrukumā "Spurs" grozam
Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Losandželosas „Lakers” galvenais treneris Bairons Skots ASV medijiem paskaidrojis, ka Kristapu Porziņģi draftā neizvēlējās tāpēc, ka uzskatīja viņa gaidāmo attīstības periodu par pārāk ilgu. Savukārt „Lakers” zvaigzne Kobe Braients izteicās, ka viņam patīk latviešu uzbrucēja cīņasspars un ļoti atzinīgi novērtēja viņa iespēto debijas sezonas sākumā.

Šovasar Losandželosas „Lakers” bija ieguvusi otro numuru NBA draftā, kuru nolēma izmantot, izvēloties saspēles vadītāju D`Andželo Raselu. Pirms drafta gan parādījās neapstiprinātas vēstis, ka pārmaiņas meklējošā „Lakers” varētu riskēt un savu likmi izdarīt uz Kristapu Porziņģi. Tas nepiepildījās, un Porziņģis nonāca Ņujorkā, taču „Lakers” galvenais treneris Bairons Skots pirms šovakar gaidāmās spēles atzinis, ka doma par Porziņģa izvēli patiešām tikusi nopietni apspriesta.

„Man patika Porziņģis, jo viņš ir ļoti atlētisks spēlētājs, kurš spēj uzbrukt arī no distances,” izteicās Bairons Skots, kurš galvenā trenera amatā NBA strādā jau 15 gadus. „Ņemot vērā to, ko redzējām treniņos, bija skaidrs, ka tālmetiens Porziņģim ir visai vienkārša un parocīga lieta. Viņš ir jauns puisis, kurš treniņos kopā ar mums neparādīja nekādas baiļu pazīmes. Kāpēc tad viņu neizvēlējāmies? Mēs vienkārši domājām, ka viņam būs vajadzīgs laiciņš, lai attīstītos.”

„Protams, izskatās, ka mēs šajā ziņā nedaudz kļūdījāmies, jo Porziņģis spēlē ļoti labi jau šobrīd,” atzina Skots. Kamēr „Lakers” šosezon uzvarējusi tikai vienā no pirmajām piecām spēlēm, Porziņģis vidēji mačā sametis 12.3 punktus un savācis 8.3 atlēkušās bumbas. „Tā ka jā, viņš ir labs spēlētājs,” turpināja Skots, „un redzams, ka puisim ir izsalkums kļūt vēl labākam. Salīdzinājumi ar Dirku Novicki viņu iespaidīgo augumu un metiena prasmju dēļ ir visai precīzi, it īpaši, ja atceras, kāds izskatījās Novickis, kad viņš pirmoreiz iznāca uz NBA skatuves. Porziņģis kādu dienu kļūs par kaut ko patiešām īpašu.”

Novickis savā pirmajā NBA sezonā Dalasas „Mavericks” sastāvā pēc draftēšanas ar devīto numuru izgāja sākumsastāvā 24 spēlēs no 47 un vidēji nospēlēto 20.4 minūšu laikā guva 8.2 punktus, savāca 3.4 atlēkušās bumbas un trāpīja 40% metienu no spēles, to skaitā tikai 20.6% tālmetienu. Porziņģa statistika šobrīd ir krietni labāka, tiesa, viņš gan vēl aizvadījis tikai sešas spēles. Septītā paredzēta šovakar, 22:30 pēc Latvijas laika, savā laukumā uzņemot „Lakers”. Šī būs īpaša spēle Kobem Braientam, kurš, ļoti iespējams, aizvada savu pēdējo sezonu NBA un līdz ar to šī viesošanās reize slavenajā „Madison Square Garden” viņam var izrādīties pēdējā profesionāla spēlētāja statusā. Taču pēc "Lakers" treniņa vietējo Ņujorkas mediju jautājumi Braientam tik un tā pārsvarā bija par Porziņģi...

„Cik nu esmu pagaidām redzējis, Porziņģis izskatās sasodīti labi,” sacīja Braients, viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem un NBA mūsdienu ēras ikona. „Viņš ir prasmīgs, un redzams, ka viņš laukumā dara daudzas dažādas lietas. Porziņģis arī izskatās cīņasspara pilns, viņam netrūkst cīnītāja gara.”

Braientam arī tika pavaicāts, vai viņš uzskata par pareizu Fila Džeksona vārdus, ka Porziņģis ir jauna Pau Gazola versija, un vai šāds salīdzinājums nav pāragrs. „Pau? Nu nē! Tā gan nav pirmā reize, kad manas un Fila domas atšķiras,” Braients smējās. „Bet par Porziņģi turpinot - es vairāk gribēju teikt, ka vismaz, cik es esmu redzējis, viņš vairāk ir tāds spēlētājs kā Dirks. Ņemot vērā spēles stilu, es domāju.”

Braients norādīja, ka joprojām uztur aktīvus kontaktus ar „Knicks” prezidentu Filu Džeksonu, taču par Džeksonam veltīto kritiku un Porziņģa draftu gan nav pārāk runājuši. „Mēs tomēr sazināmies vairāk tādu ierastu iemeslu dēļ, apvaicājamies, kā klājas un kāda pašsajūta, bet par tādām lietām, kā jūs piesaucat, mēs īpaši nerunājam un es arī nevaicāju,” sacīja Braients. „Zinu gan, ka viņš pret situāciju izturas pacietīgi, tāpat kā to darījis visu laiku. Viņam jau arī nav citas izvēles, kā vien apturēt kritiku ar smagu darbu.”

Džeksons un „Knicks” pēc salīdzinoši veiksmīgā sezonas sākuma (divas uzvaras trīs mačos) jau nonākuši problēmu priekšā ar trīs zaudējumu sēriju, turklāt joprojām nav uzvarējusi savā laukumā. Drīzumā gan gaidāma aizsarga Ārona Aflalo atgriešanās ierindā pēc traumas, taču šovakar tas diez vai vēl notiks. Savukārt Porziņģim paredzēta nu jau kārtējā došanās "Knicks" pamatsastāvā.

”Knicks” nākamo spēļu grafiks

DatumsLaiksPretinieksVieta
08.1122:30Lakersmājās
11.112:30Raptorsviesos
12.112:30Hornetsviesos
14.112:30Cavaliersmājās
15.1119:00Pelicansmājās

Izmantotie resursi:
Los Angeles Lakers | Los Angeles Lakers Team News
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

1 2 3 93 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2015-11-08 09:25, pirms 8 gadiem
beidzot varēšu arī aizet gulēt!

 +23 [+] [-]

, 2015-11-08 09:30, pirms 8 gadiem
Lai Porziņģim šovakar tāds sniegums ka Lakers vel vairāk kostu pirkstos
Bet domāju ka Knicks tomēr labāka komanada priekš Latvieša
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-08 09:31, pirms 8 gadiem
Galvenais jau lai butu veseliba uz bez nopietnaam traumaam... meistariiba nepazudiis, bet gan pieaugs ar katru machu.

  -3 [+] [-]

, 2015-11-08 09:32, pirms 8 gadiem
Basits rakstīja: Galvenais jau lai butu veseliba uz bez nopietnaam traumaam... meistariiba nepazudiis, bet gan pieaugs ar katru machu.
Biedriņš?

 +11 [+] [-]

, 2015-11-08 09:40, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Biedriņš?
Biedriņa ahileja papēdis izrādījās sodiņi. Ja centrs nevar iemest sodus sāk neizbēgami steigties no tās tikt vaļā, neit caurgājienos utt. jo rezultātē var būt pārkāpums un izsmiekls. Porziņģim šādas problēmas nav un līdz ar to vienīgais, kas varētu viņam patraucēt kļūt par pirmā lieluma NBA zvaigzni ir traumas. No tām neviens nav apdrošināts un garajiem tās diemžē mēdz būt biežāk.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-08 10:11, pirms 8 gadiem
Kamēr Ņujorka nepamainis kaut ko saspeles vaditaja lietā tikmer parliecinošas uzvaras nebus !!! Nu Calderons nav tas speletajs kurs vieniem vajadzigs,ja gust videji 2-4 punktus spelē un atdod 2-3 piespeles !!Tur vismaz vajag ap 10 punktiem un vismaz 5-6 piespelem videji spelē !!! Nu nav normali ka rokkie grantam ir jauznemas pirma sezona tada atbildiba !!! Reali divi jauniņie(grant, porzingis) komandā palidz entonijam veidot rezultatu

  +2 [+] [-]

, 2015-11-08 10:19, pirms 8 gadiem
Vīri, kur internetā jūs parasti vērojat Porziņģa spēles? Var kāds padalīties?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-08 10:25, pirms 8 gadiem
sveiki veschi - padalās kur var redzēt spēli

  +5 [+] [-]

, 2015-11-08 10:35, pirms 8 gadiem
TheUlvis rakstīja: Vīri, kur internetā jūs parasti vērojat Porziņģa spēles? Var kāds padalīties?
es tagad skatos, ka pa lattelecom to nba tv bus LIVE NY LA. yeah baby

 +13 [+] [-]

, 2015-11-08 10:35, pirms 8 gadiem
Šovakar varēšot redzēt best4sport kanālā un lattelecom.tv
un vēl aptuveni 500 strīmos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-11-08 10:41, pirms 8 gadiem
NBA TV Šovakar tiešraide LA-NY!
Slēpts komentārs: Witcher

     [+] [-]

, 2015-11-08 10:44, pirms 8 gadiem
rīts rakstīja: Biedriņa ahileja papēdis izrādījās sodiņi. Ja centrs nevar iemest sodus sāk neizbēgami steigties no tās tikt vaļā, neit caurgājienos utt. jo rezultātē var būt pārkāpums un izsmiekls. Porziņģim šādas problēmas nav un līdz ar to vienīgais, kas varētu viņam patraucēt kļūt par pirmā lieluma NBA zvaigzni ir traumas. No tām neviens nav apdrošināts un garajiem tās diemžē mēdz būt biežāk.
Ko vari murgot. Kā DJ, Dramonds, Hovards met sodus? Viņiem tas netraucē spēle't.

     [+] [-]

, 2015-11-08 10:46, pirms 8 gadiem
Nu jā viņiem tas netraucē, jo viņi ir lieliski, reizēm pat neaizvietojami citos elementos
Biedru ne tikai sodi iegāza, pēc traumas viņš vispār tāds nekāds palika, ne velti karjeru beidza

     [+] [-]

, 2015-11-08 10:46, pirms 8 gadiem
Rakstu izlasīju līdz pusei.

Ko nu Skots var murgot. KP viņiem iekš rietumiem vispār ne pa kapeiku nepalīdzētu.(nevar teikt, ka NYK bilancei palīdz). Status vāktu tādus pašus i te, i tur.
Lai tik nemuld, ka kko domāja. Pašiem droš prātā bija doma, ka šo paņems ar 10o piku.

  +7 [+] [-]

, 2015-11-08 10:49, pirms 8 gadiem
Witcher rakstīja: Medisona skvēra dārzā vai leauge pass (nu jā NBA TV arī izrādās rāda) , protams, ir arī 240p sūda kvalitātes strīmi, kur, bumbu var knapi redzēt, izvēle ir tava
Jautājums vispār tāds it kā tu no mēness būtu tikko nokritis, mūsdienās jau nu vajadzētu zināt kā orientēties internetā un tv
protams ka vajadzeeja te paraadiities "aspraatiigam gudrelim" lai paspiideetu taa vietaa lai atbildeetu uz vienkaarshu jautaajumu no meeness nokritusham cilvim

  +3 [+] [-]

, 2015-11-08 10:51, pirms 8 gadiem
Porziņģis patiešām iedvesmo,ka varam kko lielu izdarīt,

  +3 [+] [-]

, 2015-11-08 10:53, pirms 8 gadiem
Andžam jau ar laiku tie sodiņi sāka lidot šķērsām, sākumā tik traki nebija

  +5 [+] [-]

, 2015-11-08 11:00, pirms 8 gadiem
Witcher rakstīja: Medisona skvēra dārzā vai leauge pass (nu jā NBA TV arī izrādās rāda) , protams, ir arī 240p sūda kvalitātes strīmi, kur, bumbu var knapi redzēt, izvēle ir tava
Jautājums vispār tāds it kā tu no mēness būtu tikko nokritis, mūsdienās jau nu vajadzētu zināt kā orientēties integrnetā un tv
Bez tādām idiotiskām replikām jau iztikt, protams, nekādīgi nevar, ne? Tas jau tev, datortārpam, neienāk prātā, ka visi to vien nedara, kā pie kompīša dienām un naktīm skatās sporta pārraides. Laikam uzskati, ka dzīvē baigi daudz esi sasniedzis, ja jau zini vislabākās nba strīmu vietas.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-08 11:00, pirms 8 gadiem
Sovakar obligati jaskatas spele!

  +4 [+] [-]

, 2015-11-08 11:04, pirms 8 gadiem
rīts rakstīja: Biedriņa ahileja papēdis izrādījās sodiņi. Ja centrs nevar iemest sodus sāk neizbēgami steigties no tās tikt vaļā, neit caurgājienos utt. jo rezultātē var būt pārkāpums un izsmiekls. Porziņģim šādas problēmas nav un līdz ar to vienīgais, kas varētu viņam patraucēt kļūt par pirmā lieluma NBA zvaigzni ir traumas. No tām neviens nav apdrošināts un garajiem tās diemžē mēdz būt biežāk.
Biedriņam hvz kur bija Ahileja papēdis, jo sodi un arī pustālais viņam nebija švaki aizbraucot uz Ameriku, atceros viņš Skonto spēlējot vienreiz pat truli ielika Un tajos pašos ziedu laikos no 06-09 gadam viņš lika sodus pāri 50% līdz pat 60%, kas centram nav tik slikti. Pēc tam gan notika kas neizskaidrojams....

  -1 [+] [-]

, 2015-11-08 11:06, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Biedriņš?
nu viņš sāka regresēt sestajā sezonā NBA tā, ka Porziņģim vēl visas iespējas attīstīties pat, ja viņš, nedo Dievs, seko Biedra virzienā

  +3 [+] [-]

, 2015-11-08 11:12, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ko vari murgot. Kā DJ, Dramonds, Hovards met sodus? Viņiem tas netraucē spēle't.
Tu laikam neiebrauci ko teica! Viņi visi nemāk, bet atšķirība ir tāda, ka Biedriņš baidījās mest sodiņus, bet tiem diviem ir pilnīgi pie kājas, iet ar gaļu zem groza, būs būs - nebūs nebūs.
P.S. Ej smirdi citur. Atbildu tev pēdējo reizi, jo kā zināms, kad sūdam pieskaries, sūds sāk smirdēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-08 11:17, pirms 8 gadiem
TheUlvis rakstīja: Vīri, kur internetā jūs parasti vērojat Porziņģa spēles? Var kāds padalīties?
Var sameklēt labas kvalitātes strīmus, bet es parasti esmu slinks un ierobežojos ar Watch Free live video streaming of many sport... tur var redzēt ne tikai basketbolu, kā sacīt jāsaka, universāla lapa!

  -1 [+] [-]

, 2015-11-08 11:18, pirms 8 gadiem
DrArt rakstīja: sveiki veschi - padalās kur var redzēt spēli
Šeit Лейкерс

 +11 [+] [-]

, 2015-11-08 11:39, pirms 8 gadiem
Nesaprotu, zviedrus autors latvisko, bet Kobe taa ari atstats, kau gan butu jabut Koubii

  +1 [+] [-]

, 2015-11-08 11:40, pirms 8 gadiem
DrArt rakstīja: sveiki veschi - padalās kur var redzēt spēli

tvid.us Šajā bezmaksas televīzijas lapā rāda visas Porziņģa un Girgensona spēles.. Pirms spēlēm admins uzraksta kurā kanālā būs un tur ir labā kvalitātē.. Protams tur var atrast arī sūdīgus strīmus, bet tos nevajag..

  +1 [+] [-]

, 2015-11-08 11:44, pirms 8 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Biedriņam hvz kur bija Ahileja papēdis, jo sodi un arī pustālais viņam nebija švaki aizbraucot uz Ameriku, atceros viņš Skonto spēlējot vienreiz pat truli ielika Un tajos pašos ziedu laikos no 06-09 gadam viņš lika sodus pāri 50% līdz pat 60%, kas centram nav tik slikti. Pēc tam gan notika kas neizskaidrojams....
Madara visus spēkus noņēma. Nav izslēgta variācija par zipāšanu un alko.

     [+] [-]

, 2015-11-08 11:51, pirms 8 gadiem
PZ 2ās nedēļās vairāk hailaitu, kā Biedram pa visu NBA karjeru

     [+] [-]

, 2015-11-08 11:57, pirms 8 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Nesaprotu, zviedrus autors latvisko, bet Kobe taa ari atstats, kau gan butu jabut Koubii
Kādi vēl zviedri? Kas, Bairons, Džeksons un Ārons nav latviskoti, vai?

     [+] [-]

, 2015-11-08 12:20, pirms 8 gadiem
Varbūt kāds ir atradīs kādu Sat kanālu, kurš translē spēli ?
Paldies.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-08 12:24, pirms 8 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Nesaprotu, zviedrus autors latvisko, bet Kobe taa ari atstats, kau gan butu jabut Koubii
Tas attiecās tikai uz zviedriem
1 2 3 93 komentāri