Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" junioru turnīros uzvar Kanādas un Dānijas spēlētāji

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" junioru turnīros uzvar Kanādas un Dānijas spēlētāji
Leila Annija Fernandesa ar "French Open" trofeju. Foto: AP/Scanpix

"French Open" junioru turnīros šogad uzvarēja 16 gadus veci Kanādas un Dānijas pārstāvji – Leila Annija Fernandesa un Holgers Vituss Nedskovs Rūne.

Ar pirmo numuru izliktā Leila Annija Fernandesa favorītes statusu apliecināja ļoti pārliecinoši – viņa visos sešos mačos uzvarēja bez zaudētiem setiem un finālā ar 6:3, 6:2 sagrāva astotā numura īpašnieci Emmu Navarro. 18 gadus vecā amerikāniete šonedēļ 3. kārtā ar 6:4, 6:4 uzvarēja Kamillu Bartoni un vēlāk sasniedza savu pirmo "Grand Slam" finālu. Navarro kopā ar citu amerikānieti Hloju Beku uzvarēja dubultspēļu turnīrā.

Tikmēr Fernandesa otro reizi spēlēja finālā. Viņa līdz turnīra pēdējam mačam tika arī šogad Austrālijā, kur finālā ar 4:6, 3:6 zaudēja Dānijas tenisistei Klārai Tausonei, kura toreiz bija izlikta ar pirmo numuru, bet Fernandesai bija ceturtais.

Fernandesa Parīzē tālu tika arī pērn, kad viņu pusfinālā apturēja 14 gadus vecā amerikāniete Kori Gofa, kura vēlāk kļuva par čempioni. Fernandesa ir Kanādas pirmā "French Open" junioru čempione un tikai otrā savas valsts pārstāve ar "Grand Slam" meiteņu titulu. Pirmo 2012. gadā Vimbldonā ieguva Džīnija Bušāra.

Zēnu turnīrā ar pirmo numuru izsētais Itālijas tenisists Lorenco Museti (17), kurš šogad uzvarēja "Australian Open", Parīzē tika apturēts 3. kārtā, kur ar 6:7(5), 6:4, 5:7 zaudēja ungāram Peteram Makam (17), kurš rangā ir 27. vietā. Maks pēc galvenā favorīta izslēgšanas zaudēja nākamajā mačā.

Par čempionu kļuvušais Holgers Rūne bija Museti zarā. Ar septīto numuru izsētais dānis finālā 16 gadus vecu spēlētāju duelī ar 6:3, 6:7(5), 6:0 uzvarēja neizsēto amerikāni Tobiju Aleksu Kodatu. Abiem tas bija pirmais fināls, kurā Rūne 2. setā divreiz neizservēja maču un arī pie rezultāta 5:4 ar savu servi neizmantoja divas mačbumbas, bet pēc lietus pauzes izcēlās ar "sauso" setu, kur viņam punktos bija 32:15 pārsvars.

Rūnes uzvara Parīzē Dānijai ir lielākais panākums "Grand Slam" zēnu turnīros kopš 1999. gada, kad Kristians Pless uzvarēja "Australian Open", finālā pieveicot Mihailu Južniju. Pless tajā sezonā sasniedza vēl divus "Grand Slam" finālus, Vimbldonā zaudējot Jirgenam Melceram un "US Open" piekāpjoties Jarko Nieminenam. Tālajā 1964. gadā "French Open" junioru turnīrā uzvarēja Kurts Nīlsens, kurš iepriekšējā sezonā triumfēja Vimbldonā.

"French Open" junioru čempioni pēdējos 10 gados

GadsZēnu čempionsMeiteņu čempione
2010.Agustins Veloti (Argentīna)Eļina Svitoļina (Ukraina)
2011.Bjorns Fratandželo (ASV)Onsa Žabūra (Tunisija)
2012.Kimmers Kopežans (Beļģija)Annika Beka (Vācija)
2013.Kristians Garins (Čīle)Belinda Benčiča (Šveice)
2014.Andrejs Rubļovs (Krievija)Darja Kasatkina (Krievija)
2015.Tomijs Pols (ASV)Paula Badosa Hiberta (Spānija)
2016.Žofrijs Blankano (Francija)Rebeka Masarova (Šveice)
2017.Aleksejs Popirins (Austrālija)Vitnija Osuigve (ASV)
2018.Čunsins Cens (Taivāna)Kori Gofa (ASV)
2019.Holgers Vituss Nedskovs Rūne (Dānija)Leila Annija Fernandesa (Kanāda)