Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua šonakt cīnīsies pret Fjūriju gandrīz uzvarējušo UFC čempionu Nganū

Rolands Eliņš

Džošua šonakt cīnīsies pret Fjūriju gandrīz uzvarējušo UFC čempionu Nganū
Entonijs Džošua un Frensiss Nganū. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Saūda Arābija turpina uzņemt augstākā līmeņa boksa cīņas, un tagad kārta pienākusi interesantam pasākumam - Entonija Džošua cīņai pret Kamerūnas cīkstoni Frensisu Nganū. Cīņas sākums paredzēts šonakt pēc plkst. 1:00 pēc Latvijas laika, tiešraidi būs iespējams iegādāties DAZN platformā.

Plānot ir labi, bet dzīve nāk ar savām korekcijām. Tā noteikti var padomāt arī Saūda Arābijas boksa cīņu plānotāji, kuri bija iecerējuši, ka marts tiks sagaidīts ar divām supercīņām - Fjūrijs pret Usiku un Džošua pret Vailderu. Fjūrija un Usika (atkal) pārcelta, tagad uz maiju, bet Džošua un Vaildera cīņa vispār izjukusi, jo decembrī Vailders cieta sakāvi pret Džozefu Pārkeru, un skaidrs, ka pēc tam par Džošua izaicināšanu vairs lielas sportiskas jēgas runāt nav.

Taču Saūda Arābijas karaliste boksu vēlas un vieta tukša nepalika. Džošua, kurš turpina savu ceļu atpakaļ uz boksa virsotnēm, vēlas uzturēt aktīvu grafiku un kolekcionēt uzvaras, lai varētu vēlreiz tikt pie titulcīņas. Un smagsvaru elitē šobrīd nav nemaz tik daudz "karstāku" vārdu par Frensisu Nganū, kurš atstāja UFC tieši tādēļ, lai tiktu pie komerciāli ienesīgām cīņām boksā.

Turklāt, lai līdz galam pārliecinātu abus bokserus, ka tieši šī cīņa viņiem ir vislabākais variants, papildus miljoniem dolāru galdā tika likts arī solījums, ka Džošua-Nganū cīņas uzvarētājs pēc tam varēs izaicināt Fjūrija-Usika divu cīņu sērijas uzvarētāju, un tas ir tieši tas, ko vēlas gan Džošua, kurš iepriekš zaudēja Usikam, gan Nganū, kurš oktobrī zaudēja Fjūrijam.

Teikums "Nganū zaudēja Fjūrijam" gan nebūt nav viennozīmīgs. Nganū cīņas pirmajā pusē nogāza Fjūriju un sarūpēja viņam nokdaunu, kopumā parādīja labu sniegumu un tiesnešu vērtējumā zaudēja ar dalītu lēmumu (94:95, 95:94, 93:96), kas izpelnījies plašas diskusijas un viedokļus, ka Nganū patiesībā bija pelnījis uzvaru šajā cīņā. Ar savu ļoti cienīgo debiju Nganū iekaroja boksa pasaules atzinību un pat tika iekļauts WBC pasaules smagsvaru ranga desmitniekā, kur atrodas joprojām. Tas ir bezprecedenta gadījums, ņemot vērā, ka Nganū bilance boksā ir 0-1.

37 gadus vecais Nganū cīņu sportā gan nav nekāds iesācējs. Viņa rēķinā ir 20 MMA cīņas, sešus gadus pavadot UFC organizācijā, kura viņš uzvarēja 12 no 14 cīņām un kļuva par smagsvaru čempionu. Pirms diviem gadiem Nganū atstāja UFC un atteicās no čempiona jostas, jo abas puses nevienojās par sadarbības finansiālo pusi, un Nganū nolēma izdarīt likmi uz sevi, sakot, ka pats uz savu roku profesionālajā boksā nopelnīs vairāk, un pagaidām šis lēmums izskatās pilnībā attaisnojies.

Vakar pēc svēršanās ceremonijas, kad abi cīkstoņi nostājās aci pret aci, Nganū atklāti pasmīnēja pretinieka virzienā. Pēc tam intervijā viņš to skaidroja šādi: "Dažreiz man šis viss kļūst smieklīgi, jo, lai arī zinu, ka cīnīsimies pēc boksa noteikumiem, labi zinu, kas notiktu, ja mēs cīnītos bez noteikumiem. Tad es viņus visus izslēgtu. Es esmu vienīgais, kurš ir drosmīgs, lai spēlētu pēc viņu noteikumiem. Ja viņi nāktu uz manu ringu, tad es viņus pieveiktu pa diviem."

Tā var būt patiesība, taču šodienas cīņas sakarā tam maz nozīmes, jo cīņa būs pēc profesionālā boksa noteikumiem desmit raundu garumā. Un Nganū pieredze boksā līdz šim ir tikai viena cīņa. Pat tad, ja neapstrīdam Nganū 33. vietu "BoxRec" pasaules smagsvaru rangā, viņš tāpat teorētiski ir vairākus līmeņus zem Džošua, šī ranga vicelīdera. Jāņem arī vērā, ka Nganū pret Fjūriju noboksēja augstā līmenī, taču tā ne tuvu nebija Fjūrija labākā versija - britu smagsvars izskatījās pārsteigts, nenoskaņojies un ne līdz galam gatavs.

Turklāt Nganū-Fjūrija cīņa principā bija bez sportiskām likmēm Fjūrijam. Ja viņš būtu zaudējis, tad WBC čempiona jostu tāpat saglabātu, jo WBC bija pieļāvusi situāciju, ka tituls netiek likts galdā. Fjūrijam zaudējuma gadījumā būtu grūtāk pamatot, kādēļ viņš ir favorīts pret Usiku, taču no čempiona statusa viņš nebūtu nomests. Šovakar situācija būs citāda, jo Džošua šī ir kārtējā būt vai nebūt cīņa ceļā uz atgriešanos titulcīņas tuvumā un viņš nekādas vaļības nevar atļauties.

"Uzreiz pēc cīņas pret Fjūriju sapratu, ka nākamreiz pārsteiguma faktora vairs nebūs," nesen intervijā "DailyMail" sacīja Nganū. "Esmu parādījis sevi, un visi būs gatavi. Taisons īsti nesaprata, kur iekūlies, bet mans nākamais pretinieks šādu kļūdu droši vien nepieļaus."

Tāpat Džošua ļoti labi zina, ka viņa cīņa tiks salīdzināta ar Fjūrija oktobrī paveikto, taču Džošua arī skaidri norādījis, ka šobrīd domā tikai par Nganū: "Tālāk par šo cīņu neskatos. Visi motivējošie faktori, nākotnes iespējas un pārējais - tas nemaina to, ka mērķēju tikai un vienīgi uz uzvaru."

Džošua izlikts kā izteikts cīņas favorīts, un nenoliedzami, ka viņa zaudējums būtu liela sensācija. Jā, Džošua zaudējis savu iepriekšējo reputāciju, taču aplama ir kritika viņa virzienā, ka "Džošua karjera ir norakstāma". Divi zaudējumi Usikam, boksa tehnikas ģēnijam, galu galā, nepavisam nav lieta, par ko kādam kaunēties. Fakts ir tāds, ka Džošua joprojām ir pasaules "Top3" smagsvars, kamēr Nganū, lai arī apliecinājis, ka boksa pasaulē nav nejaušs viesis, tomēr pārstāv citu boksa līmeni.

Rijādā notiks arī cita interesanta smagsvaru cīņa - Džozefs Pārkers pēc savas pārliecinošās uzvaras pār Vailderu sacentīsies ar Ķīnas bokseri Žileju Žangu. Tā būs divu "Top10" smagsvaru cīņa par WBO pagaidu čempiona titulu, un intrigas ziņā šeit patiesībā ir daudz vairāk jautājumu nekā vakara galvenajā cīņā. Tāpat cīņa paredzēta arī DĀR smagsvaram Kevinam Lerenam, kurš pasaules rangā izlikts 11. vietā un spēkosies pret Austrālijas bokseri Džastisu Huni. Lerenam šī cīņa būs īpaši smaga, jo vakardien pēkšņi mūžībā aizgāja viņa māte. Lerena publiski norādījis, ka cīņu aizvadīs viņai par godu.

     [+] [-]

, 2024-03-08 14:58, pirms 2 mēnešiem
Gaidu šo cīņu ar nepacietību.

     [+] [-]

, 2024-03-08 16:34, pirms 2 mēnešiem
Kāds nezin kur varēs redzēt izņemot Dazn?

     [+] [-]

, 2024-03-08 18:13, pirms 2 mēnešiem
Kāds nezin kur varēs redzēt izņemot Dazn?

Sky Sports Box Office

  -2 [+] [-]

, 2024-03-08 18:14, pirms 2 mēnešiem
IllaGhee rakstīja: Kāds nezin kur varēs redzēt izņemot Dazn?
klātienē paprovē.

     [+] [-]

, 2024-03-08 18:55, pirms 2 mēnešiem
Domāju AJ vinnēs diezgan pārliecinoši, jo Fury bija lēns tapēc arī āfrikānim bija laba iespēja, ar AJ tā nebūs

  +1 [+] [-]

, 2024-03-08 19:47, pirms 2 mēnešiem
IllaGhee rakstīja: Kāds nezin kur varēs redzēt izņemot Dazn?
Sportsurge.io un skaties ko vajag!

  -4 [+] [-]

, 2024-03-08 20:20, pirms 2 mēnešiem
pida rastri! Bl eģ jūs te laikam amerikā dzīvojat kur vienīgais angļu valodas akcents ir plats jo plats texas accent kur Fransis tiek izrunāts ar "e" bet dalb ajobi atcerieties, ka Antonijs ir vispār brits un UK english nerunā kā to dara amerikā un izrunāts tiek kā Antonī! idi oti job anie! Tieši tas pats variants ar Fransis - viņš ir Kamerūnietis un ar ameriku ir tikpat maz sakara! peģ iki job anie - variet mani blōkēt un vērt manu acc ciet jo tāpat te 90% profilu ir kkādi kremļa spamotāji!
vienkārši zaj ebaļi kropļot vārdus id ioti!