Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua ātri un spēcīgi izrēķinās ar Nganū

Rolands Eliņš

Džošua ātri un spēcīgi izrēķinās ar Nganū
Entonijs Džošua un Frensiss Nganū. Foto: Matchroom Boxing

Saūda Arābijā aizvadītajā boksa smagsvaru cīņā Entonijs Džošua jau otrajā raundā nokautēja Frensisu Nganū, bijušo UFC čempionu, kurš aizvadīja savu otro profesionālā boksa cīņu.

Džošua cīņu sāka bez liekas izrādīšanās un pacietīgi atvairīja Nganū sitienus, kas nesa rezultātus jau pirmajā raundā - Džošua izkārtoja sev taisnu sitienu ar labo roku, kas nosūtīja Nganū nokdaunā.

Otrajā raundā Džošua palielināja ātrumus un abu cīkstoņu atšķirīgais līmenis kļuva vēl acīmredzamāks. Nganū reaģēja teju uz katru Džošua māņkustību, un britu smagsvars lika par to samaksāt, vēlreiz viņu nogāžot uz dēļiem ar izcilu pretuzbrukumu. Nganū piecēlās, un tiesnesis ļāva turpināt cīņu, taču tikai uz sekundi, jo Džošua burtiski piegāja viņam klāt un ar vienu sitienu nokautēja Nganū. Nganū palika guļot vairākas minūtes un saņēma mediķu palīdzību, taču, par laimi, atguvās un atgriezās uz kājām.

Džošua pēc cīņas turpat ringā uzrunāja Nganū un aicināja viņu nepamest boksu. "Ja varu tev ar kaut ko palīdzēt, dod ziņu. Parunāsim vēlāk," TV kamerās tika saklausīts Džošua teiktais Nganū.

Džošua līdz ar šo uzvaru uzlabojis savu bilanci līdz 28-3 un guvis ceturto panākumu pēc kārtas kopš zaudējumiem Oleksandram Usikam. Džošua-Nganū cīņa tika pieteikta ka cīņa, kurā noskaidrosies Fjūrija-Usika divu cīņu sērijas uzvarētāja nākamais pretinieks, un Fjūrijs šo cīņu vēroja klātienē, ar atzinību novērtējot Džošua veikto nokautu. Tiesa, Fjūrija-Usika cīņa jau vairākkārt atlikta (šobrīd uz maija vidu), viņiem paredzēta arī revanša cīņa, par kuras datumu pagaidām velti spriest, un attiecīgi grūti prognozēt, kad Džošua varētu tikt pie iespējas cīnīties pret Usiku vai Fjūriju.

Nganū pirms pusgada bija debitējis profesionālajā boksā ar atzīstamu cīņu pret Fjūriju, nosūtot Fjūriju nokdaunā un strīdīgi zaudējot pēc punktiem. Viņš labprāt izmantoja iespēju aizvadīt vēl vienu liela mēroga cīņu, šoreiz pret Džošua, par ko viņa honorārs ir krietni virs desmit miljoniem eiro, taču šoreiz bija labi redzams, kurš boksā ir relatīvs iesācējs un kurš vairākus gadus bijis pasaules čempiona jostas īpašnieks.

Citā augsta līmeņa smagsvaru cīņā jaunzēlandietis Džozefs Pārkers pieveica ķīnieti Žileju Žangu, uzvarot ar tiesnešu vairākuma lēmumu (divi saskaitīja punktus par labu Pārkeram, viens tiesnesis fiksēja neizšķirtu). Pārkeram šī ir otra lielā uzvara pēc kārtas - 2023. gada nogalē viņš parūpējās par pārsteigumu, sakaujot Deonteju Vailderu, un tagad Pārkers ieguvis arī WBO pagaidu čempiona titulu.

Žangs, izdzirdis tiesnešu lēmumu, bija ļoti neapmierināts. Viņš 12 raundu cīņas laikā divreiz nosūtīja Pārkeru nokdaunā, kas tā arī palika šīs cīņas divi labākie momenti, taču pārējā laikā Žangs bija visnotaļ pasīvs un nemetās uzbrukumos arī pēc Pārkeram nokdauniem, kad jaunzēlandietis izskatījās pamatīgu problēmu priekšā. Pārkers jau 3. raundā tika pie pārsista un, visticamāk, lauzta deguna, taču Žangs to neizmantoja un cīņas pēdējā raundā, kad treneris mudināja viņu iet uz nokautu, nemaz netrāpīja nevienu sitienu.

Pēc cīņas intervijā tika atklāts, ka Žangam būs iespēja revanšēties, jo viņu līgumā paredzēta arī revanša cīņa.

     [+] [-]

, 2024-03-09 02:53, pirms 2 mēnešiem
Ļoti iespaidīgi bliezieni, izrēķinājās pēc pilnas programmas un bez variantiem.

     [+] [-]

, 2024-03-09 04:58, pirms 2 mēnešiem
Cīņu pret Fjūriju neredzēju, bet nu šajā cīņā Fransis izskatījās pēc bomža. Rokas pat nav iemācījies kārtīgi pacelt un turēt, un attiecīgi likumsakarīgs iznākums.

  +5 [+] [-]

, 2024-03-09 05:30, pirms 2 mēnešiem
Dzošuā tagad ir nopelnījis cīņu pret Džeiku Polu

     [+] [-]

, 2024-03-09 07:45, pirms 2 mēnešiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Dzošuā tagad ir nopelnījis cīņu pret Džeiku Polu
Cik sekundes pirmajā raundā?

  +2 [+] [-]

, 2024-03-09 08:21, pirms 2 mēnešiem
Kas tā bokseriem tagad par apkarināt šortus ar pušķiem? Pols savā pēdējā cīņā izskatījās pēc izplūkāta gaiļa.

     [+] [-]

, 2024-03-09 09:07, pirms 2 mēnešiem
Es domāju, ka AJ sakautu Fury mierīgi. Man prasītos 3.cīņa pret Usiku..

  +1 [+] [-]

, 2024-03-09 09:56, pirms 2 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Kas tā bokseriem tagad par apkarināt šortus ar pušķiem? Pols savā pēdējā cīņā izskatījās pēc izplūkāta gaiļa.
Kopš Džeimsa Bastera Duglasa laikiem,kad šis nevienam nezināmais,un apkarinātais ar pušķiem(apavi) bokseris nolika uz dēļiem dzelzs Maiku,viņa pašā karjeras virsotnē! Bet par nakts cīņu...tā notiek,ja UFC lien klasiskajā boksā,pie labākajiem!

     [+] [-]

, 2024-03-09 10:32, pirms 2 mēnešiem
ingars31 rakstīja: Kopš Džeimsa Bastera Duglasa laikiem,kad šis nevienam nezināmais,un apkarinātais ar pušķiem(apavi) bokseris nolika uz dēļiem dzelzs Maiku,viņa pašā karjeras virsotnē! Bet par nakts cīņu...tā notiek,ja UFC lien klasiskajā boksā,pie labākajiem!
Plus izskatās ka Fūrijam nav nekādu izredžu pret Usiku, tāpēc bēguļo jau gadiem no viņa un stāsta visiem cik kruts čempions viņš ir utt.

     [+] [-]

, 2024-03-09 10:36, pirms 2 mēnešiem
cobham rakstīja: Es domāju, ka AJ sakautu Fury mierīgi. Man prasītos 3.cīņa pret Usiku..
Jo tev ir ķēdes loģika? Boksā ir tāds teiciens "Styles make fights" jeb katrs stils viens pret otru mijiedarbojās citādāk.

     [+] [-]

, 2024-03-09 10:44, pirms 2 mēnešiem
cobham rakstīja: Es domāju, ka AJ sakautu Fury mierīgi. Man prasītos 3.cīņa pret Usiku..
Tad jau Andy Ruiz to izdarītu vēl mierīgāk,jo izslēdza Džošua! Šāda loģika tiešām nestrādā. Man patika Nganu stāsts,nav diez cik skaidrs turpinājums. Varbūt 1-2 cīņas ar maisiem lai atgrieztos pie uzvarām un tad no lielākiem vārdiem Vailders vēl palicis. Vēl jau jautājums kā beigtos cīņa.....Vai arī jāiet uz MMA atpakaļ,bet tur nav tādas naudas....pie Fjurija 99% vairs netiks,Usikam arī diez vai šis būs interesanti.

     [+] [-]

, 2024-03-09 11:22, pirms 2 mēnešiem
ingars31 rakstīja: Kopš Džeimsa Bastera Duglasa laikiem,kad šis nevienam nezināmais,un apkarinātais ar pušķiem(apavi) bokseris nolika uz dēļiem dzelzs Maiku,viņa pašā karjeras virsotnē! Bet par nakts cīņu...tā notiek,ja UFC lien klasiskajā boksā,pie labākajiem!
viss šis, kur sākās tie puišeļi ar noname boksā sisties, tagad vel ar penšiem slānīsies. McGregor pret Money. viss tikai šovs. tas jau vairs nav sports, nauda un viss. lielāku naudu var nopelnīt, ja ringā, ne twitterī uzvar. šovs.

     [+] [-]

, 2024-03-09 12:32, pirms 2 mēnešiem
pie Daiņa rakstīja: viss šis, kur sākās tie puišeļi ar noname boksā sisties, tagad vel ar penšiem slānīsies. McGregor pret Money. viss tikai šovs. tas jau vairs nav sports, nauda un viss. lielāku naudu var nopelnīt, ja ringā, ne twitterī uzvar. šovs.
Viss lielais sports = nauda! Atjēdzieties nejēgas - idejas dēļ trenējas niecīga daļa atlētu,galu galā - visiem jādzīvo,bet pūlim vajag izklaidi!
Šodien pat lasiju ziņu par vieglatlētu,kurš sudzējās par mazo naudu! Kā izskatās sports bez naudas faktora? Nu paskaties reni....kuru izvaro pāris komandas ar kaut kādu budžetu. Nekāda auditorija,nekāda interese
Tam pretstatā NBA,NHL,futbols - vienkārši nesalīdzināmi produkti skatāmībā,intrigā utt
Loģiski,ka par skatāmu produktu veidotāji saņem naudu,šitās sovoku gudribas par tīro sportu uc jēlības atstājiet penšiem.

     [+] [-]

, 2024-03-09 15:02, pirms 2 mēnešiem
Skaisti..tā tam bija jābūt..bet naudu nopelnīja..čempioni dara kā grib..žēl bet mums tādu nav..

     [+] [-]

, 2024-03-09 15:04, pirms 2 mēnešiem
Cerams mums kādreiz arī būs kāds čempions ar kuru varēs lepoties..

     [+] [-]

, 2024-03-10 08:34, pirms 2 mēnešiem
Nganu pārvērtēja savus spēkus.Viņš uzreiz pret Fjūriju,ļoti augstu paceldams debijas latiņu un pēc tam uzreiz pret Džošua.Uzskatu,,ka Fjūrijs viņu pažēloja,jo varēja,ja gribētu,tikpat specīgi iebliezt, kā to izdarīja Džošua.Džošua uzsita labo taisno no visas sirds,tā teikt.Un Nganu varēja arī nepiecelties no dēļiem,pēc tāda sitiena.