Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Eksperts: "Znaroks vada viendabīgu masu, zūd SKA spēlētāju individualitāte"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eksperts: "Znaroks vada viendabīgu masu, zūd SKA spēlētāju individualitāte"
Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš
Foto: ska.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) milžu cīņā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Sanktpērburgas SKA ceturtdien pārspēja Maskavas CSKA (2:0). Krievu hokeja eksperts Andrejs Ņikoļišins uzskata, ka pa ledu pārvietojās divu komandu viendabīga masa. Viņaprāt, SKA galvenā trenera dēļ stila dēļ komanda vairāk balstās uz fizisko sagatavotību, līdz ar to zūd spēlētāju individualitāte.

"Tradicionāli visas Znaroka komandas balstās un labu fizisko sagatavotību, strādā visas 60 minūtes. Līdz ar to tāds ir arī SKA spēles stils - komanda vairāk spēlē ar "fizikas" palīdzību, nevis ar meistarību. Znaroks tādā veidā redz komandu. Ja reiz ir rezultāts, gods un slava viņam. Ļoti apbēdinoši, ka tādējādi tiek zaudēta katra hokejista individualitāte. Šajā spēlē gan bija spilgti momenti Aleksandram Barabanovam un Pāvelam Dacjukam, kurš diriģēja savā stilā. Kopumā pa ledu pārvietojās divu komandu viendabīga masa. Spēlēja komandas, kas piekopj viena veida hokeju, SKA un CSKA stili ir ļoti līdzīgi. SKA momentu realizācija šoreiz bija labāka," atzīst 1993. gada pasaules čempions Andrejs Ņikoļišins.

Ņikoļišins slavē Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galveno treneri Pēteri Skudru, kurš šo komandu vada no 2013. gada. "Ne reizi vien esmu teicis, ka treneriem jādod strādāt kaut vai trīs gadus - tad treneris var īstenot savu koncepciju. Skudra strādā jau ceturto gadu, redzama spēle un stils, ir rezultāts. Šajā sezonā par KHL medaļām reāli cīnās četras piecas komandas. Visi pārējie klubi vienkārši izmanto budžetu, ja tā var izteikties," norāda speciālists.

KHL turnīra tabulas spicē joprojām atrodas Maskavas CSKA (43 punkti), otro vietu ieņem Sanktpērburgas SKA (42 punkti, bet viena spēle mazāk). Rietumu konferences trešajā pozīcijā ir Skudras "Torpedo" ar 36 punktiem.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

     [+] [-]

, 2016-10-07 15:39, pirms 8 gadiem
Pilnīga taisnība!

     [+] [-]

, 2016-10-07 15:56, pirms 8 gadiem
Taisnība kaut kur pa vidu

  +1 [+] [-]

, 2016-10-07 16:43, pirms 8 gadiem
Bet galvenais taču rezultāts! Un protams meistarība pie jebkura stila izpaužas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja